Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Автокаско - въпрос!
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   06-02-08 00:01

Каква е ситуацията... Бях паркирал колата (Toyota Aygo) до стена от дясната ми страна. При излизане с маневра назад и волан завъртян пълно наляво се чу познатото "кърррр". Оказа се, че до стената е имало някаква стърчаща 30см вертикално тръба, която по някаква случайност се е разминала на косъм с гумата и ми закача калника, като го отчупва заедно с предната броня от корпуса на колата (всичко е пластмаса). Не се отдели напълно, прибрах се без проблем, но определено има нужда от смяна. Вътрешната част на калника е на две. Не съм викал полиция да ги занимавам с глупости. Както и да е...

Какъв ми е въпросът... Имам пълно каско към "Бул Инс". Как трябва да се подходи? Трябва ли да доказвам нечия чужда вина? Трябва ли ми протокол от КАТ? Или просто утре да закарам колата до някой от офисите им и да им обясня какво е станало?

Отговори на това съобщение
 Re: Автокаско - въпрос!
Автор: stepen   
Дата:   06-02-08 00:09

И аз съм с Toyota Aygo, но каското ми е в ДЗИ. Хвръкна камъче и ми счупи предното стъкло. Отидох в клона на ДЗИ, установиха щетата, снимаха, писаха протокол и възлагателно писмо и ме пратиха в сервиз за смяна.

Автор: autosvet   
Дата:   06-02-08 00:12

Кажи си какво си направил. Надали ще те пращат за протокол. Вътрешната страна на калника е една пластмасова кора просто. Тея Айго са голям киндерсюрприз дано се разминеш само с броня и подкалник и някой отнесен пластмасов държач. Ако това се прави в ТМАуто да знаеш, че ремонта ще е от 550 кинта нагоре.

Автор: bleky   
Дата:   06-02-08 00:14

Е ти па как можа цялата случка да опишеш на яве ...делкай бръзо [smilie10]

Дата:   06-02-08 00:17

И от какъв зор дая делка? ПТП покрит риск от всякъде. Да не вземеш да ги лъжеш, че е на паркинг - ще ти се смеят децата.

Дата:   06-02-08 00:23

Ами вече не е като преди , ама карай ... Ако си прочетеш раотите , ще видиш , че шанса да вземеш нещо без (протокол , преглед , даже и книЖка ти искат и ала бала ) е трудна раота ... а и най - малкото ще ти кажат , че си бил пил , защото нямаш дукименти , че не е така ...

Публикацията е редактирана (06-02-08 00:34)

Дата:   06-02-08 00:34

Е за книжката ясно. Ходи утре и виж какво ще кажат.

Дата:   06-02-08 00:35

е таман я поправих де !

Дата:   06-02-08 00:48

Ще си умра от яд, ако се заядат за алкохол. При положение, че не близвам.

Автор: exo99   
Дата:   06-02-08 01:07

Виждаш ли до къде води непиенето [smile]

На мен ми се случи подобно нещо, отидох в клона на "Български имоти" и казах, че е станало през нощта. Наистина бях одрая яко калника и двете врати.
Направиха протокол, снимаха я и също ме пратиха в сервиза, с който имат договор.

Затова [beer]

Автор: asahi   
Дата:   06-02-08 01:28

Най-чисто е да заявиш произшествие на паркинг пред КАТ. Издават ти протокол и после застрахователя се съгласява. За да не вадиш пари най-добре е от застрахователя да вземеш възлагателно писмо за конкретен сервиз. Така пари през теб няма да минават.

Сервизът на Тойота е доста бавен.

Автор: nilak_bg   
Дата:   06-02-08 01:37

Ако колата е лизингова имаш някакъв шанс и без протокол. В противен случай без протокол от КАТ - малко верятно да ти платят.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   06-02-08 01:39

Протокол - това е документ, по-свещен от библията, по-важен от конституцията и по-тачен от хартата за правата на човека!

Автор: imitev   
Дата:   06-02-08 09:31

Глупости - човека да казва че така я е намерил колата.

Нищо не знае по въпроса.

Може клошар с колело и количка с тръби отзад да му е отпорил бронята и одрал железариите.

Ще платят всичко на 100%.

Дата:   06-02-08 10:06

Ще му я откажат. После да ги съди. Бул Инс си имат пазарен дял и няма да му цепят басма. Не се излагйате бе хора да лъжете за очевидни неща. Като човек от бизнеса ви козвам много е неприятно за зрели хора да се червят като ученички, и после да си казват "Ми то един приятел/агента/шефа (във фото форума) ми каза да излъжа, че е било на паркинг".

Автор: Vinsent   
Дата:   06-02-08 10:21

Миналата година при 30 км/ч попаднах на лед и загубих управление. Колата се завъртя, излезе извън пътя и се спря в две дървета. Доста се посмачка. Извиках КАТ. Констатираха. Направиха ми акт за 100 лв поради несъобразена скорост. Застрахователя БУЛИНС, макар и с доста закъснение ми плати щетата, така че напълно успях да се оправя с разходите по ремонта.

Т.е., мисля че трябва незабавно по телефона да уведомиш застрахователя и той да ти каже необходим ли е протокол от КАТ. Това може би най-добре ще свърши конкретния застрахователен агент, който ти е издал полицата. По-голямите поемат ангажимент да съдействат при нужда. Ако е някой случаен, няма смисъл да го търсиш.

Успех!

А, ако става дума за ремонт на броня, обади се да те изпратя на човек дето да ти я направи евтино и качествено.

Автор: loveforever   
Дата:   06-02-08 10:23

Вдигаш телефона(би трябвало да имат контакт за връзка, а с питане ...) и питаш - така и така стана това и това да викам ли КАТ? Би трябвало да отговорят.
Неприятното е че ако задължително искат протокол от КАТ и ги викнеш макар и по-късно да ти го напишат след това много вероятно е това да ти коства разправии, точки и много нерви.
За други компании може и без протокол, н Булинс ... не знам дали ще стане, затова питай. Като начало може да пробваш на номер 935-98-53.
Успех!

Автор: Ruth   
Дата:   06-02-08 11:09

що питаш тука?? имаш си застраховател - обаждаш се, питаш, отговарят ти комптетентно
тука каква помощ очакваш да получиш, не ми е ясно, гаче ли ФФ ше ти оправи щетите

Автор: solo5   
Дата:   06-02-08 13:58

слушай imitev [smilie24]
ако извикаш КАТ на място ще отнесеш и глоба [smilie5]
винаги си пишат акт, ако е само един на него го пишат [smilie18]

Дата:   06-02-08 23:48

регресните щети ги плащат на дебело а другите са кофти раота ...

Дата:   06-02-08 23:59

Ако се обадиш в КАТ за щета на паркинг в София няма да дойдат. Ще те поканят на следващия ден да идеш при тях. Там ти правят протокола и те пускат поживо-поздраво. Освен ако не си явно катастрофиран.

Автор: BOrisoFF   
Дата:   07-02-08 07:03

Ходи и си заведи щетата. Със сигурност за тая работа са ти оставили 3 дни...поне 2 вече са минали.
Също така имаш общи условия на договора и телефон, където ще получиш адекватна информация.
Докато се туткаш тук, ще се наложи да лъжеш, че днес е станало [smilie18]

Дата:   07-02-08 10:45

Благодаря на всички. В крайна сметка се оказа, че съм в Булстрад, а не в Бул Инс. Както и да е. След звънене по телефони, ходене в РПУ и КАТ, отидох в Булстрад, написах една декларация защо не съм уведомил органите на КАТ и ми написаха референция за ТМ Ауто. С други думи, добър завършек. Благодаря отново на всички.

Дата:   07-02-08 10:46

Започва чаканеееее

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.