Автор: BOINK
Дата: 30-01-08 19:18
заека се разхожда в гората и неочаквано пред него изкача вълка.
- заек, довечера да си си у вас в осем часа защото ще дойда да те изям! - казал вълка
заека спекъл и се заприбирал с оклюмали уши. вървейки си обаче срешнал мечката, пяна като свиня.
-кво си спекъл бе спекулант?
- ми така и така - и заека обяснил
-пич, казала мечката, - нямаш никакъв проблем, довечера като ти звънне онзи вълк, кажи паролата: "Вълчо, къде ти е голямото сомбреро?" и глей кво стаа....
заека получил малко радост но все пак неповярвал чак толкова на мечката. прибал се все пак с едно наум.
станало осем, заека притреперал и на вратата се звъннало. отваря - вълка.
-привет заек, идвам да те ям!
- чакай, чакай Вълчо, къде ти е голямото сомбреро?
и вълкът се опулил, опитал се да каже нещо, обаче в този момент, иззад вратата се показала мечката с един голяяям капак от шахта в ръце и плеснала вълка в тиквата, яко.
- ЕЕЕто ти голяяямото сомбреро тъп вълк тъкъв с тъкъв.
и вълкът съответно неизял заека поради здравословни причини.
минало се време и пак вълка засякъл заека. и пак му казал че ще го яде вечерта, но с малката разлика че този път часът на действието е седем, а не осем, за всеки случай.
заека вече се отписал тотално и тръгнал да си ходи. и понеже е виц, пак го срещнала мечката, пак пяна и таканататъка. благодарил и заека за миналия път и току да си тръгне, и мечката му казала.
- заек, ти си голям пич, ще ти помогна да се оправиш и този път. ще сменим паролата, този път ще е "Вълк, къде ти е златния ролекс?" ок?
- ми ок, щом казваш, - оговорил заека, но вече без илюзии за каквото и да било спасение.
прибрал се той, изял един морков и точно да посегне за втори и се звъннало, гледа седем часа, отваря вълка.
- мараа-а заек, вече няма прошка, въри и измий ръцете, че сядам да те ямммм....
- ама вълчо чакай чакай.....
- ни ми викай чаай-сия, кво се сети пак? - пита вълка.
- абе вълчо, къде ти е златния ролекс?
вълка погледнал за секунда ръката си , но толкова било необходимо и на мечката която била зад вратата да се покаже с еддиииин голяяяям капак от шахта и да изрече думите:
- НЯЯЯМА ЗНАЧЕЕЕЕЕНИЕ КЪДЕЕЕЕЕ ТИ ЕЕЕЕ ЗЛААААТНИЯ РОООООЛЕКС, ЕЕЕЕТО ТИ ГОЛЯЯЯМОТО СОМБРЕРО! БАААААМ БАААМ БУУМ БУУУМ.
============================================
поуката е в думите на мечката, важи за всичко.
|
|