Автор: exo99
Дата: 18-01-08 18:46
Абе не подценявайте опасността.
Имах подобен случай с една банка.
Бях станал поръчител на един познат за 3 хиляди лева.
Човекът изплатил почти цялата сума , но заминал в чужбина. Аз на практика бях забравил, защото това е преди 4 год.
През това време от банката видели , че не постъпват суми, а им оставали главница и лихви около 500 лева. Може и да са го търсили, но накрая решили да си прихванат парите от поръчителя - тоест от мен. Въпреки, че в досието по кредита има всички мои данни адреси тлефони и др, не се обадили нито веднож по телефона, не пратили нито едно писмо или мейл.
Дали досието на някаква адвокатска къща , с която работи банката, тя завела делото в съда на гр. Мездра / където никога през живота си не съм бил/, и където ме осъдили да платя парите по кредита, разноските по делото и после пратили съдебното решение на съдия изпълнител.
Съдята изпълнител праща призовкар да се явя в три дневен срок в кантората. Отивам и ми заявяват, че ако до три дни не внеса сумата 1362 лева /до толкова набъбнаха нещата/ , ще дойдат в къщи да ми опишат имуществото.
На моите възражения, че аз съм от София, банката е Софийска, никога никой не ме е уведомявал за подобно дело и т.н. , съдебната изпълнителка ми каза, че това нея не я засяга - имам издадена присъда за принудително събиране и ако не внеса парите доброволно, ще ми описват вещите. А ако искам - да подавам възражения .
Съответно на другия ден плащам парите / в които влизат и 160 лева за съдебната изпълнителка/. Делото се закрива, а познат адвокат ми обясни, че ако водя насрещно дело срещу банката, няма да постигна нищо или ще ги осъдя за дребни пари, а ще си потроша нервите.
Та виждате - у нас могат да ви осъдят и без да знаете.
Затова - внимавайте щото могат да ви осъдят ей така.
Публикацията е редактирана (18-01-08 18:49)
|
|