Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ето как работи данъчната система
Автор: fotografinq   
Дата:   18-01-08 12:30

Ако искате да бъдете спокойни за фирмените си дела трябва всяка сутрин да започжате с отваряне на този линк
http://212.122.164.84/regIzdirvaniSearch/index.jsp
Ето какво открих днес докато си сърфирах и написах в чичко Гугъл "Издирвани лица"
НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

Териториална дирекция гр. Варна
ЕИК по БУЛСТАТ - /редактирам/

СЪОБЩЕНИЕ
по чл.32 от ДОПК

№ 75862 / 13-11-07

До ВЯРА ВЕСЕЛИНОВА КАЙКОВА
ЕГН: /редактирам/
Представлявано от: ВЯРА ВЕСЕЛИНОВА КАЙКОВА

Уведомяваме Ви, че следва да се явите в 14 - дневен срок от поставяне на настоящето съобщение в ТД Варна , при публ. изпълнител Ренета Тодорова, в стая 117 от 9,00 до 17,30 при публ. изпълнител Ренета Тодорова за връчване на покана за доброволно изпълнение с изх. No ВхК-56167-260/19.09.2007г..

В случай, че не се явите в посочения срок, на основание чл.32, ал.6 от ДОПК, съответния документ/акт ще бъде приложен към преписката и ще се счита за редовно връчен.

Служител на НАП: публ. изпълнител Ренета Тодорова

Дата на публикуване: 13-11-07

###################################################################################

Отговори на това съобщение
 Re: Ето как работи данъчната система
Дата:   18-01-08 12:32

Данъчните ме издирвали и не можели да ме намерят...сега трябва да ходя доброволно да се предам [smilie10] или както пише
Бюлетин на съобщенията по чл.32 от Д О П К

Ако намерите съобщение за Вас в този бюлетин, трябва незабавно да посетите Териториалната дирекция/офис. Администрацията на НАП е подготвила това съобщение, за да Ви уведоми, че е започнала процедура по връчване чрез прилагане към досието Ви.

Съобщенията се поставят на видно място в подразделенията на НАП и се публикуват в Интернет.

Ако в 14 - дневен срок от поставянето на съобщението не се явите в Териториалната дирекция/офис, то ще се смята за редовно връчено и ще бъде приложено към досието Ви.

Автор: Георги   
Дата:   18-01-08 12:34

да ама ще трябва да докажат и че са идвали на адреса ти да те търсят, плюс протокол със свидетели (а те от години нямат право да са свидетели), при това повече от един път [smilie3]

демек да го д...ат [smilie18]

Автор: Todd   
Дата:   18-01-08 12:35

Плашат !!! Белким идеш [smilie5]

[smilie7]

Дата:   18-01-08 12:37

Аме невинна съм бре, ко съм им направила [smilie10] всяка година си подавам съвсем съвестно декларации

Дата:   18-01-08 12:42

Някой да знае къде къде са издирваните лица от МВР ..може и там да ме търсят [smilie10] То че се намират хора за бой ...аха..ама още никого не съм набила /може да искат превантивни мерки да вземат/[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: solo5   
Дата:   18-01-08 16:39

с тая тема ши докажат, че си го видяла [smilie18]

Дата:   18-01-08 16:45

ама утре ще ходя доброволно да се предам не ща да ставам партизанка [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   18-01-08 16:46

Няма! Ше се криеш. Да те издирват с Гугъл!

Автор: CTEHATA   
Дата:   18-01-08 18:11

ебаааси!
Я им пиши едно уведомление че осведомяванията по Интернет ги искаш с лична бележка в този форум. Дай им 15 дни да ти възразят писмено. Два екземпляра, входящ номер и си готова.

Автор: ddimo   
Дата:   18-01-08 18:20

Преди месец имах подобна случка, ама на мен ми дойде по пощата. Оказа се, че търсената сума си седи "висяща" в системата им, но не е осчетоводена, понеже им е толкова акъла - преведена е няколко дни преди подаването на декларацията, а те я търсили след това. Така че, намери си съответното платежно, напиши едно гневно писмо по въпроса и отиди директно в счетоводството им, с много сърдит вид. Проблема ще се реши за десетина минути - толкова отнема на "модерната" им компютърна система да осигири достъп до съответната база данни.
Успех!

Автор: solo5   
Дата:   18-01-08 18:30

CTEHATA [smilie24]

Дата:   18-01-08 18:37

соло, ти се смееш, но аз го направих това на банката си. Опитаха се да ми пробутат промяна в лихвата, която влиза в сила ако не възразя. Тогава се усетих че работи и в двете посоки ...

Автор: explorer   
Дата:   18-01-08 18:46

ddimo, абсолютно аналогичен случай имаше при мене. Трябваше да платя едни 500 лева допълнително, и аз отидох в банката и ги внесох с вносна бележка, която банковата служителка ми попълни - на бележката се посочва някакъв код на плащането. Получавам от данъчните едно писмо, после 2-ро и 3-то вече заплашителни - щели да пратят съдия-изпълнител и т.н. Отидох в данъчното, и буквално за 5 минути служителят им като чу за какво става дума, отвори досието ми в компютъра и там се оказа че сумата естествено е внесена, но бил сбъркан кода (явно е масово явление, защото още като си отворих устата служителят вече знаеше за какво става дума).

Автор: exo99   
Дата:   18-01-08 18:46

Абе не подценявайте опасността.

Имах подобен случай с една банка.
Бях станал поръчител на един познат за 3 хиляди лева.

Човекът изплатил почти цялата сума , но заминал в чужбина. Аз на практика бях забравил, защото това е преди 4 год.

През това време от банката видели , че не постъпват суми, а им оставали главница и лихви около 500 лева. Може и да са го търсили, но накрая решили да си прихванат парите от поръчителя - тоест от мен. Въпреки, че в досието по кредита има всички мои данни адреси тлефони и др, не се обадили нито веднож по телефона, не пратили нито едно писмо или мейл.
Дали досието на някаква адвокатска къща , с която работи банката, тя завела делото в съда на гр. Мездра / където никога през живота си не съм бил/, и където ме осъдили да платя парите по кредита, разноските по делото и после пратили съдебното решение на съдия изпълнител.
Съдята изпълнител праща призовкар да се явя в три дневен срок в кантората. Отивам и ми заявяват, че ако до три дни не внеса сумата 1362 лева /до толкова набъбнаха нещата/ , ще дойдат в къщи да ми опишат имуществото.
На моите възражения, че аз съм от София, банката е Софийска, никога никой не ме е уведомявал за подобно дело и т.н. , съдебната изпълнителка ми каза, че това нея не я засяга - имам издадена присъда за принудително събиране и ако не внеса парите доброволно, ще ми описват вещите. А ако искам - да подавам възражения .
Съответно на другия ден плащам парите / в които влизат и 160 лева за съдебната изпълнителка/. Делото се закрива, а познат адвокат ми обясни, че ако водя насрещно дело срещу банката, няма да постигна нищо или ще ги осъдя за дребни пари, а ще си потроша нервите.

Та виждате - у нас могат да ви осъдят и без да знаете.

Затова - внимавайте щото могат да ви осъдят ей така.[beer]

Публикацията е редактирана (18-01-08 18:49)

Автор: equinox   
Дата:   18-01-08 18:55

Това малко като Пътеводител на Галактическия стопаджия.

[smilie8]

Дата:   18-01-08 18:56

exo99: Поръчителството в банка и записа на заповед са две от най-най подценяваните неща от хората. Кофти си изгорял :(((
А с твоя познат контакт нямаш ли? Не знам дали са ти казали, но като поръчител ти можеш да осъдиш НЕГО (титуляра) за това, което си заплатил или минимум за главницата.
Ако е оставил имот или кола в БГ, можеш и да му върнеш жеста със съдия изпълнителя ...

Автор: exo99   
Дата:   18-01-08 19:01

Не, разбира се, че няма да го съдя. Той ми е приятел и ще се оправим някак.

Тук въпросът е в друго - достатъчно беше някой кредитен инспектор да вдигне телефона или да прати писмо за да каже какво става.
Да ме плашат малко - ако до тази дата не внесете сумата , ще заведем дело и т.н.
От този съд трябваше да изпратят призовка, а и защо ще завеждат делото в Мездра, кредитът на приятеля е от ОББ - клон в центъра на София, аз живея в Сафия, приятелят също.

Просто ако попаднеш в мелачката - няма отърване.

Автор: Mick   
Дата:   18-01-08 19:17

ехо, значи ОББ -[smilie23] че не са тепотърсили преди да зведат дело...

а и твоя френд що не ти е казал че има пропуснати плащания...? [smilie8]

пък тва с Мездра...???

Автор: e-mil   
Дата:   18-01-08 19:46

ехо99
Учудващо е, че не е звънял кредитен инспектор, защото повечето банки първо плашат по телефона известно време преди да се обърнат към съдия (и аз съм бил поръчител [smile])
А като дойде време за дело, съдията няма сметка да те търси, защото ако се усетиш навреме и се договориш с банката без него, той губи такси. А отделно от това пък може да се намесят други кредитори и да да имат претенции за дългове към тях. От което вземането се усложнява. Затова съдия-изпълнителят няма сметка да те търси преди да си осъден.

Дата:   18-01-08 19:47

exo99: Каза познат и реших че е някой, който е избягал от задълженията, затова споменах дело. ОББ още 98-ма се отказах от тях и нищо не може да ме върне обратно. Справедливо е да спомена все пак, че най-вероятно са търсили по писания от теб начин самия ТИТУЛЯР, след което са се обърнали към адвокат. Адвокатът взема (повече) пари за съдебни заседания, не му изнася доброволното плащане, затова и не те търси.
За номера с Мездра и за нередовното призоваване бих ги съдил до дупка и бих потърсил максималната възможна публичност, банките никак не обичат такава "реклама".

Успехи!

П.П. Вярата че нищо не можеш да направиш, вярата в "мелачката" са нещата, които позволяват всичко това да продължава. Ако поне 10% от хората жертваха малко време да си потърсят правата, нямаше да има толкова гадости.

Публикацията е редактирана (18-01-08 19:49)

Автор: asahi   
Дата:   18-01-08 19:51

На мен са ми звъняли по телефона:
Елате в понеделник в 9:00 че имате грешка в данъчната декларация.
Казвам им:
Ще дойда когато ми е удобно в рамките на 15 дни.
Оказа се грешка за 2-3 лева.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.