Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 снощният: "Маймуни през зимата"
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   14-01-08 11:50

Маймуни през зимата - игрален филм /България, 2006г./, режисьор Милена Андонова, в ролите: Диана Добрева, Бонка Илиева - Бони, Ангелина Славова, Сава Лолов, Валентин Танев, Филип Мавродиев и др.

Накрая един много добър БГ филм.
Ако има нещо за което да благодарим на тази наша, неотиваща си зима е, че ни научи да оцеляваме и да оценяваме.
Дали ни научи?
Всъщност дали хората разбраха филма?
Силно се съмнявам....много силно.
През зимата мозъка закърнява до н-та степен, поне на всички маймуни във филма....а значи и за нас.

Отговори на това съобщение
 Re: снощният: "Маймуни през зимата"
Автор: angie_   
Дата:   14-01-08 11:53

[smilie24]

Автор: Todd   
Дата:   14-01-08 11:54

Да го бяхме гледали ли ...кво ... ????[smilie11]

Автор: matataupa   
Дата:   14-01-08 11:56

Не мужах да го гледам- ППравех се на Шир Хан докато го даваха[smilie5]

Дата:   14-01-08 11:57

Къде е Бог, когото търсим само когато непоправимо нагазим в калта?
Помага ли ни Бог?
Как Бог може да помогне на толкова объркани същества? Има ли универсална рецепта?
Подиграва ли се с нас Бог, или ни изпитва....като точно в момента когато се предадем и отдадем на изкушението за по-добро съществуване, отвори път на мечтите ни....които ние уви ВЕЧЕ не заслужаваме, и шока ни сгромолясва в още по-добно ниво от това, откъдето сме тръгнали.

Гледап филма до първата третина, и точно щях да въздъхна, че е просто добре заснета някаква житеиска циганска история.....а кои знае добре житеиските драми на една циганка - да бяха го направили за българка!? От този момент лентата като , че се смени....и разкри живота на две българки. Тънките допирни точки. Тънката ВИНА, която е толко далеч от възможностите ни да я осъзнаем....да видим какво наистина заслужаваме и какво не.....ако ни се даде повече, дали няма да се вземе от друг!
Една история за деца.
За тези, които ги имат в изобилие, и дават живота си за тях.....и за тези, които ги нямат и мечтаят единствено за тях - а дали ги заслужават.
За тези, които могат да поринат живота и децата на други за един миг, като че стъпкваш гъсеница....и да забравят. Иначе да са много добри хора, но.....бездетни. И през ум да не им минава дори, че те са смачкали не гъсеница, а живота на поколения хора.

Автор: _alice_   
Дата:   14-01-08 12:01

гледах го, макар че не съвсем от начало.
имаше интересни идеи в този филм, но някои от тях си останаха така висящи във въздуха, подхврълени и недоразработени, тук-таме ми се губеше нишката ... ... ...

поне успя да ме задържи до края [smile]

Дата:   14-01-08 12:04

Кажи кое се губеше във въздуха и късаше нишката?

Напротив....всичко беше много добре пришито, с толкова тънка нишка, че 99 процента от зрителите не я и виждат.
Не я виждат и геройте във филма, че и дори не я подозират, затова се убиха да грешат.
Затова и филма се казва така: "Маймуни през зимата"

Дата:   14-01-08 12:08

Трите истории за трите жени не са отделни!

Обърнете внимание на нишката която ги свързва? тя не е само метафорична, а пряка! Кармична бих казал (само като пояснение използвам думата).

Автор: Manchev   
Дата:   14-01-08 12:22

Не ми хареса само играта на Бони на моменти, овисваше доста с изрецитирани реплики. Иначе като цяло филмът е много хубав.

Re: снощният:
Автор: carl_cox   
Дата:   14-01-08 12:26

Моби, докато го гледах въпросният филм, се сетих за теб, в контекста на размишления - на кой би могла на се хареса тази кино творба...:)))

ето и моето мнение от друга тема

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=780956&t=780956&phorum_uriauth=

-----------------------

Автор: carl_cox
Дата: 13-01-08 22:40

тоя филм "Маймуни през зимата" се оказа върховна тъпота

тотален хаос, мизерия, неадекветни хора, неестесвени реплики...това видях аз в този филм.

да не говорим за напълно абсурдното решение, през цялото време да мучат циганско-ориенталски напеви на фона на тъжни мелодии с пиано [smilie11]

да няма някаква зла орисия над българското кино, че всичките ни филми в последните години са абсолютно негледаеми? [smilie8]
---------------------------------

радвам се, че на теб ти е харесал и е провокирал положителни емоции.

Публикацията е редактирана (14-01-08 12:27)

Дата:   14-01-08 12:29

Житеиската драма беше толко многопластова, толкова здрава, сложна и добре предадена, че може и да има много кусури по отношение я на операторско майсторство я на отделна актьоркса игра - съгласен.
На мен така и не ми се натрапиха.
когато хванах как е завързана тая цялата история, иснереса ми беше изцяло прикован в нея, а не в техниката.

Автор: JPG   
Дата:   14-01-08 12:36

Съгласен с carl_cox
Тегава история, зле поднесена ... само за "извисени" мозъци ... а после все неразбрани гилдията .. поредното разочарование

Дата:   14-01-08 12:40

Mobby_Dick [smile]

по принцип нямам очи за голямото изкувство, така че нищо чудно филмът да е толкова добър и най-вече наситен с дълбока емоция, сложни многопластови сюжетни линии и характери, че обикновени зрители като мен, да не му разберат кодирания замисъл и още по-скрити послания...

във всеки случай, гледайки български филми, като този например, аз оставам с впечатлението, че всички български жени са оформени истерички, тотално изкукали, които освен да мълчат умно с налудничев поглед или крещят неистово, друго начин за комуникация не познават...

Публикацията е редактирана (14-01-08 12:40)

Автор: artmika   
Дата:   14-01-08 12:42

не, че нещо, ама...да бяха писали поне кой им е написал музиката... [smilie23]
ма явно е друга тема

Автор: _alice_   
Дата:   14-01-08 12:44

тегаво, май е точната дума [smilie3]

на моменти ми беше интересно, на моменти нещата ми звучаха / изглеждаха неестествени, преиграни.
все пак един филм не е само идеи и послания, важна е и тяхната реализация, за да достигнат те до зрителя

Дата:   14-01-08 12:47

Холивуд дава останалото.

"Империя" се дублираше по време с българският филм.
Мен този филм ме ВБЕСИ.
Перфектно операторско майсторство и актьорски подбор (с малки ключови полит.изключения - например Цезар). Професионализъм, направо антропогенен анализ на геройте!

Но....

Такава евтина лъжа, такава полит. гмеш, такова неграмотие, такива скрити имперски амбиции на "братята", такава чисто историческа лъжа вплетена вътре.
Генерали, пък и черни разбира се - от времето на Цезар.
Гладиатори - възнесени в култ, да оправят имперски дела (които, чудно е как познават, както и имперските пътища, от затворената кошара).
Гладиатор - не смели умен, а дупелизец, на господар които го презираше и докато се бие, той се хили и обсъжда с други разни дела....а после поверява Октавиан.
Весталки - които не се грижат само за огъня, а също вършат разни ключови дела - това е абсурд за среден познавач на римската история.
Храма на весталките - опорочаван от кои ли не патриции - също глупост върховна, предназначена за съвременният плебс, а не за среднограмотен човек, познаващ това.
Да не говоря - географски хаос, и хаос в центъра на рим и институциите и разположенията им - да бяха си направили труда да отидат до форума и да видят кое къде и на колко.....

Пълен шит, които и не гледах в серия 2 [smilie23]

Дата:   14-01-08 12:47

бтв, някой да знае да го има този филм по тракерите ?[smilie8]

Дата:   14-01-08 12:58

carl_cox
Образът на третата жена (на строителният предприемач) с какво ти се видя нереален или истеричен?
това е един много добре предаден образ на бг. жена, ама МНОГО добре, които се покрива ама 100 процента с моите наблюдения!

Има любящ мъж, богат, жилище-палат, и не работиш - радва се и се обичат..
Цел №2 - ДЕТЕ !
Проблем!
Започва да рие, чини , суче....докато накрая по типично женски начин вкарва дявола в семейството! Не само, че го вкарва, но и го разюздава.
Тя не обича нищо друго освен себе си в живота - нищо друго!
цел №2 - дяволът (М.Вачкова) шепне, че се постига само ако се постави на риск цел №1.
Типично по женски смела и находчива, тя веднага реализира цел №2.
цел №1 отива в моргата. Тя сълза не проронва, защото върху трупа на цел номер 1 вече израства цел №2, видима е!
Тази женица следва много точно естественият път на природата и подбора, както и на обществото. Нея няма да я гризат ядове и съвест - защото няма. Нея може да я гризат само неспазени природни обязаности и обществото.
накрая тя доволна се пързаля с цел №2.

филма препраща.
Тази жена в бъдеще ще плаща с лихви заради това, че е продала съвестта си на сатаната.
За половината зрители, сигурен съм, тя ще си остане изцяло положителен и объркан герой [smilie5]

Сравнителните кадри с анималс-планет, които течаха докато тя реализираше целта си, докато се молеше на кои бог или ходжа де намери, бяха поразително попадение за мен [smilie24]

Публикацията е редактирана (14-01-08 13:00)

Дата:   14-01-08 13:03

аз не можах да го гледам [smilie2]
само съм чувал много положителни отзиви...

Дата:   14-01-08 13:08

Мъжът и.
Строителен предприемач.
Рядко интелигентен, любящ, отстъпчив, точен мъж - мечта за всяка жена!
Глези жената и и предоставя охолен живот!
Да, но в бизнеса има ли чистота?
Той не пренася работата си в къщи - в къщи е друг човек, и носи само благи и положителни неща.
Сперматозоидите му са бавни....и не могат да имат дете!
подсъзнателно като умен човек се досеща за това, и не иска да го разяснява - т.е. не иска да вика дявола. Осланя се примирено на Бога - ако е рекъл!
Не надценява добротата си - не може да гледа чуждо дете, не е по силите му.
Реален мъж!
Само в един миг в работата си, той мина с багерите си през законната колиба на семейството.....на дъщерята на циганката - дето живееше и спазваше посланието на жертвалата се майка, да оцелеят.
Той мина оттам с подкупи, багери....но мина и замина като през мравуняк, без да съзнава греха които прави. Без да съзнава, че прави лошо.....и може би затова плаща.
Маймуна през зимата....като жена си.
Има неща, които не могат да купят с пари! И точно там е тяхното изпитание, с което не се справят.

Дата:   14-01-08 13:12

тънката свързваща единствена нишка между тези разни съдби е.....багерът!

Дата:   14-01-08 13:16

artmika - то за българско кино освен положителни отзиви и хвалебствия, друго чува ли се? [smilie5]

Моби, това че те е грабнал така филма е чудесно, но аз не го усещам така. Трябва ли да съм тотално объркан, дезориентиран, лабилен за да се настроя на вълната на българското кино?

как зрителя да съпреживее историята, когато актьорите се държат като излезли от лудница?

дори тази третата жена, която даваш за пример, реагира абсурдно - спомни си, когато разказа на Лазар(мъжът й) на колко знахарки, гледачки, ходжи, била ходила - 3 дни над варена зелка клечала и тн...

имам чувството, че родните маистори на киното, се надпреварват кой по-объркан и артистичен филм да забърка.

сещам се за един виц:

Двама млади поети си говорят:
-Знаеш ли, съкрушен съм! Претърпях творчески провал!!!
-Защо? Какво е станало?
-Ами на семейна сбирка прочетох новият си стих и всики го разбраха от първи път!

[smile]

Публикацията е редактирана (14-01-08 13:19)

Дата:   14-01-08 13:18

карл, не си прав.
както и да е.

Автор: matataupa   
Дата:   14-01-08 13:20

от тук на сетне тая тема е вредна за всеки, който още не е гледал филма, но има такова намерение[smilie7]

Дата:   14-01-08 13:20

Няма голямо произведение, което да е масово разбираемо!

Не случайно този филм е мзел там колко маси международни награди.

масовата творба - за тълпата, е елементарна.
Не е в стила на умният човек да си губи времето с неща което познава.
Енигмата и предизвикателството са важни. Там ще намери отговори на житеиски и философски въпроси.
Ако му го представят ситно смляно....ще е като да си купиш съботен вестник с вече решена кръстословица.
пък....и може ЕГО-то да е движещата сила, то няма само отрицателна роля [smilie18]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.