Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Деба и образователната ти с-ма...
Автор: GenaDP   
Дата:   08-01-08 15:55

Днес научих какво се чете на лекции по компютърна грамотност за I-ви курс в ИУ-Варна. Word, Excel? Нищо подобно - щото това се учело в средния курс (демек - гимназиите), било неприлично на лекции да се повтаря същото. Нищо, че 80% от първокурсниците си нямат грам хабер от тези приложения. Затова горните програмки са оставени само за упражненията - кой квото хване - хване. Няколко от основните функции (разбирай SUM, MIN, MAX, AVERAGE) стигали. Останалото, който искал, щял да си го научи сам.

А на лекции им четат история на изчислителната техника, и архитектура на компютъра. Шини, типове памет, генерации процесори. Разбира се, тъй като и лекторите не са в час с повечето от въпросните теми, материала се поднася по научно-популярен начин: EDO била стар тип памет, SDRAM се ползвала в момента, DDR2 била по-ново поколение от DDR и от сорта...

Отговори на това съобщение
 Re: Деба и образователната ти с-ма...
Автор: ALBIREO   
Дата:   08-01-08 15:59

А ДДР3 какво е? [smilie18]
Много преподаватели не са в час, но пък ръководствата на всички ВУЗ-ове са за подняма (примерно upgrade [smilie3]) . Лично мнение [smilie8]

Автор: fotografinq   
Дата:   08-01-08 16:02

Гена за теб съм чувала, че си бил на времето строг но справедлив преподавател. [smilie24] Само не мога да си представя как си махал средни пръсти пред аудиторията [smilie5]

Автор: Блясък   
Дата:   08-01-08 16:03

Мен ме беше яд как по Бази Данни учихме да работиме с ацесс (което според мен може да се учи и в някой курс по компютърна грамотност) вместо да учим как се пишат такива програми, а по 'офис информационни системи' изръшкахме да учим как да работим с Уорд и Ексел.... Яд ме е на дипломата ми. На всичкото отгоре писаха в дипломата че сме ИКОНОМИСТИ, а не Информатици... (завърших Икономическа информатика във ИУ)..лудост някаква. Сега мой колега не може да преподава информатика в училище, даже като нередовен преподавател... щото бил икономист, а не информатик.... без коментар нататък....

Автор: vladomatev   
Дата:   08-01-08 16:13

Ми може и научно-популярния подход да им е от полза ...като се има в предвид нивото като цяло. Жалко ама факт! А ти като даскал дава пример псувайки ...браос!

Автор: emovla   
Дата:   08-01-08 16:14

И по-лошо ще става

Автор: Vatman   
Дата:   08-01-08 16:15

нещо се преeба сайта и ми публикува 3 - кратно поста [smilie9]

Публикацията е редактирана (08-01-08 16:16)

Публикацията е редактирана (08-01-08 16:16)

Абе не е системата винвна. Дори и перфектната система не би работила, ако нейните елементи и подсистеми не са достигнали качествено ниво за да работи системата... Малкото качествените преподавателски кадри и студенти се губят в морето от посредственост. На страната и трябват не-повече от 3 университета и 5-6 института, на другите ВУЗ-ове да им се отнеме лиценза и тогава качеството ще се повиши, съответно и таксите за обучение - качественото обучение струва скъпо...

Автор: Todd   
Дата:   08-01-08 16:56

Имам един приятел хакер де го знае целия свят - не може да почне работа щот нема документ за компютърна грамотност !!!

[smilie5]

Не си правя ташак - един друг авер де учеше програмистите на някакви системи за програмиране (в Германия набираха специалисти по това чудо ) и той нема документ [smilie19]

[smilie7]

Автор: chukov   
Дата:   08-01-08 17:01

Абе Тод
в частна фирма кой ти иска документ за грамотност
сяда човекът и демонстрира

Автор: tochnia   
Дата:   08-01-08 17:03

Todd, в голема грешка си и някои яко те е лъгал [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   08-01-08 17:28

Самоуки гении ще има, но на тях не може да се крепи цяла нация.

Автор: solo5   
Дата:   08-01-08 17:30

а какво ще кажете за даскалите по информатика в средното образование [smilie18]

Дата:   08-01-08 17:33

Ами какво да кажем
за заплата от 400 лева какво искаш от учител, който трябва непрекъснато да е в час с бързопроменящата се материя, каквато са информационните технологии

Това не е история или география

Автор: Блясък   
Дата:   08-01-08 17:35

К'ви 400 лева бе, 295 след удръжките, при това с 10 години стаж по специалността без прекъсване и смяна на учебното заведение. [smilie10]

П.П. Пардон, след стачката - 315 лв [smilie5]

Публикацията е редактирана (08-01-08 17:36)

Дата:   08-01-08 17:37

Още по-зле

Дата:   08-01-08 17:47

непрекъснато да е в час с бързопроменящата се материя

Ква бързопроменящата се материя те е патила бре? Текстообработката и електронните таблици не са мръднали много от създаването им насам... Да научиш Word, Excel & Powerpoint отнема не повече от 2 седмици, даже и никога да не си ги виждал преди това.

Автор: fff   
Дата:   08-01-08 17:54

В ПУ всички си мислехме, че знаем донякъде тея офис джунджурии ама ни скриха топката [smilie5]
Интересно беше как постоянно ни натякваха, че това което сме взели до момента го учат още в 5ти клас и прочие.

Иначе курсови работи някои ги изискват в pdf...

Автор: Todd   
Дата:   08-01-08 17:59

Автор: tochnia
Дата: 08-01-08 17:03

Todd, в голема грешка си и някои яко те е лъгал [smilie18]

===================================================================
мдааа , ама ако не ги познавах .........

[smilie7]

Автор: emovla   
Дата:   08-01-08 18:03

Още по-зле познати толкова яко да те лъжат :)

Или имаш предвид, че не са му дали да преподава в училище без документ?

Публикацията е редактирана (08-01-08 18:04)

Автор: maldito   
Дата:   08-01-08 18:04

vladomatev написа...
А ти като даскал дава пример псувайки ...браос!

лично аз бих предпочел Гената да ми е даскъл...
на времето в ТКК-то във Варна имахме един образ който ни преподаваше по математика
/току що се бе завърнал от Тунис или Нигерия не помня/
човека си говореше като Гената, но смея да твърдя че за времето през което ни преподаваше научих много, много повече...[cool]

Автор: itilien   
Дата:   08-01-08 18:08

Todd, какво точно представлява документа за компютърна грамотност ? Аз май нямам такъв [smilie11]
В дипломата ми пише инженер по комуникационна техника [smilie11]
Никъде не пише че съм компютърно грамотен [smilie11]
Пък работя като ембедед програмист [smilie11]
Странна работа ти казвам [smilie10]

Автор: dexter_d   
Дата:   08-01-08 18:11

Хаха! Мене кви работи са ми чели във ВИАС... "Програмиране и използване на изчислителни системи" = С++ . "Автоматизация на инженерния труд" = бази данни. Естествено всичко това с тебешира на черната дъска. Изпитът на лист и химикалка. Е, имаше и малко работа на компютър = Autocad-12.

По-скоро ще имаме новина, ако някой ми посочи училище или ВУЗ, където се учи нещо нормално и полезно по информационните дисциплини.

[ezik]

Дата:   08-01-08 18:22

Мдам. Аз се мъча да ги науча на нещо моите, ама уви - прекалено тъпи са. Както за да разберат повечето неща, така даже и да схванат, че въпросните неща най-вероятно ще им трябват, и е добре да ги научат...

След обяснения на функциа IF напр. в продължение на поне 2 астрономически часа, и маса примери; на изпита пак половината идат и гледайки търо, викат - ми то много трудно, не го разбрах. А на всеки випуск има и по двама-трима, дето завършван всеки ред във Word с натискането на Enter.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.