Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Достойна професия...?
Автор: gorbi   
Дата:   24-12-07 22:01

Миналия месец, докато имаше малко топли дни закусвах навън до офиса и се загледах по един строеж, как копаеше един багер огромен ров и слагаше после пръстта в камиони. Багерът се държеше незнам как на върха на една купчина пръст и гребеше под себе си.... По едно време се усетих че съм забравил да си ям закуската, толкоз се зазяпах..... Тоя пич от багера - възрастен човек на над 50 години беше направо виртуоз..... Не спря тоя багер да се върти около оста си да загребва, да хвърля в камиона и всичко това без почивка, защото камионите бяха наредени един зад друг...
Та си мисля - покрай тия ненормални години на преход и простотии, замисляме ли се че нищо не знаем за стотици трудни и достойни професии, които изискват години усъвършенстване и са не по-малко сложни от модерните в последно време - адвокат, мениджър, търговски представител и други измишльотини..... Замисляме ли се колко е отговорна професията на краниста, на багериста, на локомотивния машинист, на електротехника, на оператора на сложна производствена машина...... Тя темата е дълга, но си заслужава да се замислим и когато питаме децата какви искат да станат да им разширяваме кръга от достойни професии които ги няма много много по масовите филми.....

Отговори на това съобщение
 Re: Досотойна професия...?
Автор: chiphead   
Дата:   24-12-07 22:04

е, кво значи "достойна професия" ? ми то - недостойна работа - няма ... самият факт, че работш честно, и за това плащат - вече е достойно .. .кво ся - чистачките - дет чистят лайната в кенефа - дет серат генералните мениджъри - са със недостойна професия ли? [smilie3] [beer] [beer] [beer]

Re: Достойна професия...?
Дата:   24-12-07 22:06

определено са с недостойна чистачките от тоалетните.... мислех темата да е малко по-сериозна, макар да не възлагам кой знае какви надежди.....

Автор: marchello   
Дата:   24-12-07 22:07

[beer]

Дата:   24-12-07 22:09

хм ... жениците бачкат - и се гордеят с това ... кажи им, че не им е достойна професията, ама - не забравяй, че трябва да обясниш, кво значи "достойна професия" ... [smilie8]

Дата:   24-12-07 22:12

...да, те са изключително горди жените че чистят тоалетни... глупости...[smilie23] Темата е за съвсем друго, но в клубЪ явно не и е мястото, заеби....

Дата:   24-12-07 22:15

добре де, говориш за пича с багера - къв е виртуоз ... аз пък - имах 2 чистачки, които беха виртуозки, ама напуснаха .. ся - имам 6 броя, ама - не си гледат работата колкото тия 2 ...

е, тия 6 - хич не са горди, ама - ония 2 - знаеха, че работат кат хората - и се гордееха с тва (дори и с това, че са изчистили клайната на началниците качествено)...

освен тва, ако темата е за друго - ми земи го обясни кат хората,баси ...

Автор: jekopj   
Дата:   24-12-07 22:19

Много е смислена тази тема.
Преди няколко дни,наблюдавах един работник,който на солидна височина направляваше запълването на трегер с бетон.На фона на небето,неговата фигура правеше такова впечатление,че просто момента "плачеше" да бъде заснет и показан.От тогава, ходя из фирмата в която работя с фотоапарат в джоба и не губя надежда,че ще видя пак нещо толкова впечатляващо,но вече съм подготвен.

Автор: 2metraninja   
Дата:   24-12-07 23:01

В 12 вечерта от една тераса на дванайстия етаж докато пушех цигара на студа се загледах към отсрещния строеж и кулокрана, който се открояваше тъмен на фона на осветеното от градските светлини небе. И какво да видя? Хората, които работят там си бяха сложили коледна украса - мигащи лампички. Замислих се кво ли е да работиш кулокранист и незнайно защо се сетих колко кранистки имаше едно време по комунизма. На следващата цигара с почуда видях, че крана вече сочеше към блока - някой посреднощите или спеше в кабинката, или се беше качил може би да го обърне "по вятъра" - не знам. Още ми е чудно.

Автор: solo5   
Дата:   24-12-07 23:09

няма недостойни професии [smilie24]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   24-12-07 23:12

закусвах навън до офиса

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: navy   
Дата:   24-12-07 23:15

Ами тя и чистачката дето ми чисти офиса е с достойна професия, щото без нея няма мое се диша [beer]

Автор: SLR   
Дата:   24-12-07 23:31

Горби, сложна тема пусна точно днеска[smilie8]
Прав е Чипи че трябва да се определи, що е то "Достойна професия".
Достойно е да работиш без да се оплакваш, другото е мързел.

Важното е да си щастлив и свободен.

BTW- един много добър мой приятел си избра да е строител/реди теракот и др./.Било му писнало от шефове и работно време.Работихме известно време тука, след което му писна, замина за 3 години в Англия, жена му роди второто дете там, накрая му писна и отиде в Австралия.Номад и маргинал, със доста добри доходи, на който просто му се пътува[smilie24]

Снима с телеметричен Никон[smilie3]

[beer] [beer] [beer]

Автор: georgi969   
Дата:   24-12-07 23:34

Да,да живеем простите работници.[beer] [beer]
2metraninja-крана сам се е завъртял по посоката на вятъра.Оставят ги да се въртят свободно около оста си защото ако вятърът им духа странично(баси как прозвуча)ще паднат.

Автор: Императорът.   
Дата:   24-12-07 23:35

Никоя честна професия не е недостойна.

Автор: slivenski   
Дата:   24-12-07 23:41

Става дума за високо квалифициран занаятчийски труд, изискващ дълги години практика в овладяване и усъвършенстване на работата със съответното оборудване, съчетано с натрупването на професионални умения, свързани с конкретни приложни техники в строго профилирана област... [smilie21]

Добре... [smilie21]

[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: rumenn   
Дата:   24-12-07 23:43

[smilie24]
верно е и аз понякога зазяпвам и замислям над някои такива виртуозни изпълнения на багеристи примерно както Горби е дал пример..а за други просто съм се чудел как е станала работата...[beer] [shtrak]
..тая работа не е като оная...къдет и най-кьопавия може да я върши...[smilie18]

Автор: slivenski   
Дата:   24-12-07 23:45

... и аз като пържа кюфтета, влагам душата си във вселената... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   24-12-07 23:48

И едноръкия дето пълнел пиперки [smilie10]

Майстори трябват на тази държаваааа, майстори [smilie7]

Дата:   24-12-07 23:53

Усещам,че ще задълбаем по темата,но няма как иначе.
Достойното за мен,може да не е достойно за друг и обратно.
Не съм чул някой да си е признал,че е рекетьор /примерно/или измамник,или крадец,а такива бол.
Това на което се чудя е,как точно тези хора възпитават децата си /докато са живи де/.

Дата:   24-12-07 23:55

Е аз си признавам, че законно лъжа хората и от това си препечелвам добре [smilie18]

Дата:   24-12-07 23:58

Е,сега,ако кажеш и как става хватката,цена няма да имаш.[smilie25]

Дата:   24-12-07 23:59

Ми занимавам се с реклама бе бате [smilie18]

Дата:   25-12-07 00:02

Ох,да си жив и здрав.В първия момент помислих,че си политик.[smilie5]

Автор: exo99   
Дата:   25-12-07 00:40

Автор: slivenski
Дата: 24-12-07 23:41

Става дума за високо квалифициран занаятчийски труд, изискващ дълги години практика в овладяване и усъвършенстване на работата със съответното оборудване, съчетано с натрупването на професионални умения, свързани с конкретни приложни техники в строго профилирана област...
.......................................

То това горното може и за едни други труженички да се отнесе [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.