Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как двама клошари скриха топката на репортерите
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-12-07 11:20

Снощи в новините гледах, как (БТВ ако не се лъжа - поправете ме) прави репортаж за два варненски клошара, които живеят във саркофаг на 2000 години, поставен в парка.
(ако някои не го е гледал, може би го има вече във в-бокса).
До тук нищо ненормално. Коледа иде! След като цяла година пропагандираме егоизма и алчността си, трябва да се понаправим на милосърдни, не за пред Бога, а за престиж....народа тогава е настроен коледно и състрадателно [smilie3]
Единият дядо е доста болен, другият го поддържа. Работил е в Девня, но не му стигнали годините за пенсия. Роден и Живял в центъра на Варна, но май го изгонили....доколкото разбрах.
Двамата старци стоят загърнати на пейка до саркофага. В него се влиза сложно, през дупка. Вътре по 2 одеала....и така чакат лятото.

Отговори на това съобщение
 Re: Как двама клошари скриха топката на репортерите
Автор: matataupa   
Дата:   15-12-07 11:23

и как им скриха топката?[smilie8]

Дата:   15-12-07 11:51

Сега ще кажа.
Трябваше да пусна 1-2 цепеници оттам на морския да гори [smilie7]

Дата:   15-12-07 12:17

Клошарите се държаха защитно пред камерата и репортерите. Не искаха да кажат, къде живеят....вероятно за да не вдигнат врява и да им разбутат дома и да останат на Звездоброи, както каза единият.
Тези хора отдавна не ги интересува нищо, освен собственото им оцеляване!
Те нямат дълг към обществото, семеиството, държавата....а ми се струва, че последните имат!
- Защо държавата не ни направи едно общежитие, да има къде да преспиваме? - кротко пита единият!
Като свърши интервюто единият каза:
- Питаше, а сега ще ти кажем от какво се препитаваме. Дай някоя стотинка за интервюто.
Репортерката се смути, и се дръпна защитно си присви дрехата. На нея и през ум не и беше минало да им даде някоя стотинка за интервю от минути по държавна ТВ, от което тя си прави заплатата! Старецът повтори и потрети....а тя се дърпаше. Не му даде нищо. Прекалено ценни за нея бяха стотинките, с които нещастникът можеше да си купи евтин сандвич! Това беше много показателно! Старецът я сложи на място.

Сега някои ще каже....че виж, ТВ популяризирала нещастниците....някои ще им даде.
Колкото дадоха на бабата де живее в кучешка колиба на Красно село.
Колкото някои ще им даде поне една колиба!
И да им даде някои....важното е, че тя не даде!

Консуматорско и шопинг общество, със силно замразени добродетели[smilie23]

Рутинно е, като снимам някои такъв клошар да ми поиска нещо....и му давам, и отминава. Не ми е искал повече, отколкото съм могъл да му дам.

Автор: Императорът.   
Дата:   15-12-07 12:28

Ами това е... положението. Злочестите старци са се трудили за държавата, защо тя не им помогне?

В същото време същата тая държава е готова цял живот да храни ето тези:

http://www.zazz.bg/play:701e8a72

които казват, че "България е скапана държава", а те не са изкарали и една надница през жалкото си съществуване.
Няма да казвам повече нищо, за да не дразня г-да благоприличните админи.

Дата:   15-12-07 12:55

Кой му дреме.
И тукашните са същите - личи си.
Никуму не прави впечатление.
Затова като снимам някои клошар, се учудва ако му дам.
Всеки снима и си гледа кефа.....докато си мисли, че си го гледа.
Късогледо общество [smilie23]
Консуматорско и егоистично [smilie23]

Дата:   15-12-07 12:57

За това не са тия от горе виновни, а всички долу!

Сигурен съм, че за да си измият очите биха направили нещо....но надолу лапаческата верига е голяма.

Тия, които минават покраи това безразлично са виновни, и то много.
Знаят да плачат само когато лично ги споходи нещото.

[smilie23]

Дата:   15-12-07 12:59

За Коледа ще направят нещо благотворително....само ако им се споменава името и не загубят своя пай....т.е. не нагушат повече от обикновено [smilie23]

и добрият удар го смятат за добър бизнес

Дата:   15-12-07 13:01

Я, тая тема съвсем ме задълба[smilie24]
Явно Събота е шитав ден да си седиш в Офиса.

[smilie9]
едит: от клошарите има и много, които друго не са заслужили- от собствената си глупост и мързел са там. А понякога животът така те тегли, че нямаш време да разузнаваш на всеки съдбата. Да подхвърлиш 1 лев на човек е унизително и от двете страни погледнато. Срамувал съм се, че съм давал.

Ма не се срамувам, че брат ми нарита един в Монтана[smilie18]

Автор: Safira   
Дата:   15-12-07 13:04

Mobby_Dick [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   15-12-07 13:23

Да подхвърлиш 1 лев на човек е унизително и от двете страни погледнато. Срамувал съм се, че съм давал.

Браво, Вожде индиански !!! Това е казано точно по Ницшеански !!! Поздравявам те... прав е бил Иисус, че от състрадание трябва да се дарява скритом...
Отиди при клошаринът злочест, кажи му "Приятелю, отивам на среща с девойче, ама имам едно суеверие... не трябва да имам в джобът си банкноти от по 2 кинта... мразя ги някак... би ли ми направил услуга, вземи ги, че ще ми пропадне срещата... моля те, направи го за мен..."

На беднякът ще му бъде по-лесно да протегне ръка, със съзнанието, че ти прави услуга...

Автор: ecobo   
Дата:   15-12-07 13:25

Хаха, Императоре, много оригинално [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   15-12-07 13:44

Ами така е... всеки си има достойнство, защо да унижаваш човекът? Много е мъчително да протегнеш ръка за помощ... поне за нормален човек...

Автор: tnt   
Дата:   15-12-07 13:48

Консуматорско и шопинг общество, със силно замразени добродетели

Едит: дълбоко замразени бих казала [smilie7]

Публикацията е редактирана (15-12-07 13:48)

Дата:   15-12-07 13:49

Консуматорско и шопинг общество, със силно замразени добродетели
... доста изкривени[cool]

Автор: solo5   
Дата:   15-12-07 14:02

Двама клошари зимуват в саркофаг в градинката пред Историческия музей във Варна

Дата:   15-12-07 14:05

Най-лесно е да съдиш, хулиш, биеш , снимаш клошари!

Все пак те и за това стават - за биене на комплекси.

На какво са рожба - самото общество показва, като се сравни с друго.

Защо ли някои не се замисли, че над нас има само един, неподкупен и всевиждащ съдник?

Приятни празници.

Дата:   15-12-07 14:12

..и за биене на комплекси, и за възпитателно набиване. Казал е народът" каквото повикало, такова се обадило"[smilie7]
Весели празници[smilie24] [beer]

Автор: мара   
Дата:   15-12-07 15:01

императоров, тия мангали отде ги найде?[smilie18] мисля,че точно тез, кога и да ги утрепеш, все им е късно...
а за начините да се дарява- напълно съм съгласна с теб. инак- ми случаи всякакви:
една жена с/у нас месеци живя в москвич, щот си беше ипотекирала апартамента и изгоря с някъф бизнес...така и не разбрахме кво стана с нея после.
комшийка на наште- инженер, леко смахната и с 2 образовани големи дъщери(които сама е отгледала) май си живее клошарски единствено щот й харесва...
в махалата има поне 2-ма, за които знам,че така им харесва, вкл. имат жилища кат бърлоги и идея нямам на чие име се водят...
разбира се, има и съвсем неволно попаднали в тая ситуация, жертви на какви ли не измами. тъкмо сега едни приятели адвокати се мъчат да спасят жилището на едни хора, чиито възрастни родители(около 85г.) вярват на няква легализирана шайка мошеници, даващи пари с/у жилище(старците ползват пожизнено, ма децата им остават на сухо! а "децата" са 2 облъскани женици м/у 50 и 60 г.)... тат така...аз се разприказвах...[cool]

Дата:   15-12-07 15:11

Мара - точно такива не е трудно да намериш - вече гъмжи от тях. Гнусното е единствено това, че имат привилегии и повече права от нас. И логично, защото иначе нямаше да съществуват, просто щяха да мрат като кучета от глад.

Автор: jekopj   
Дата:   15-12-07 15:45

Имах работа с клошарите за няколко месеца и потвърждавам,че както в нашето общество,така и в тяхното, има всякакви индивиди-от негодници до свястни,но неуспели хора,а на някой просто така им харесва.
Иначе,като модели за снимане,единствено bmafiaw съм виждал да дава пари на клошар,за да го снима и то без последния да му е поискал.[smilie24]

Автор: tan4o   
Дата:   15-12-07 18:33

Преди няколко дни виждам една млада жена,бедно облечена,изпокъсана и мръсна,как гледа жадно покрай сергиите с кебапчетата и пелина,които са наизлезли, дадох й пари,да се нахрани.Тя обаче не си купи храна,а отиде да си купи църковен календар.А видно беше недохранена!

Автор: solo5   
Дата:   15-12-07 19:06

Преди време присъствах на 1-2 сбирки на форумците в Пловдив
Пред входа на "Пожарната" стоеше белобрад старец (приличаше на дядо Коледа)
Приближих се до него и му казах, че искам да го снимам и ще си платя за това
Той отсече "Не желая!" и аз си влязох на сбирката
Много добър типаж беше, но не трябва да се прави против волята на човек [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   15-12-07 19:16

Давал съм левче/кифла/баничка на подобни хора, но един случай преди години ме отврати и спрях.
Като студент и малко след това заработвах (кога основно кога допълнително) в малка строителна фирма на приятел. Една вечер се прибирах скапан от бачкане и докато чаках на спирката на автобус 260 на Петте кьошета влязах да си купя кафе в сладкарницата там. Пред мен беше една дебела жена, на възраст около 50-60години, дето всеки ден просеше на ъгъла.
Помололи да и уедрят пари и изсипа куп стотинки, които се оказаха около 4 пъти моята надница за деня.......
От тогава не давам или давам по изключение на улични музиканти, гоня досадните миячи на автомобилни стъкла по кръстовищата и гледам на този тип хора по различен начин...
Дето се вика: "Покрай Илия намразих и Св.Илия"

Дата:   15-12-07 20:25

Ами много ясно... щом един клошар е дебел, значи плюска здраво, значи няма нужда от твоите стинки...
Сър Артър имаше подобен разказ - как един журналист се гримирал като просяк, за да проучи битът им и за един ден спечелил седмичната си заплата... и станал професионален просяк, оженил, купил хубава къща и т.н.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.