Автор: Mobby_Dick
Дата: 15-12-07 12:17
Клошарите се държаха защитно пред камерата и репортерите. Не искаха да кажат, къде живеят....вероятно за да не вдигнат врява и да им разбутат дома и да останат на Звездоброи, както каза единият.
Тези хора отдавна не ги интересува нищо, освен собственото им оцеляване!
Те нямат дълг към обществото, семеиството, държавата....а ми се струва, че последните имат!
- Защо държавата не ни направи едно общежитие, да има къде да преспиваме? - кротко пита единият!
Като свърши интервюто единият каза:
- Питаше, а сега ще ти кажем от какво се препитаваме. Дай някоя стотинка за интервюто.
Репортерката се смути, и се дръпна защитно си присви дрехата. На нея и през ум не и беше минало да им даде някоя стотинка за интервю от минути по държавна ТВ, от което тя си прави заплатата! Старецът повтори и потрети....а тя се дърпаше. Не му даде нищо. Прекалено ценни за нея бяха стотинките, с които нещастникът можеше да си купи евтин сандвич! Това беше много показателно! Старецът я сложи на място.
Сега някои ще каже....че виж, ТВ популяризирала нещастниците....някои ще им даде.
Колкото дадоха на бабата де живее в кучешка колиба на Красно село.
Колкото някои ще им даде поне една колиба!
И да им даде някои....важното е, че тя не даде!
Консуматорско и шопинг общество, със силно замразени добродетели
Рутинно е, като снимам някои такъв клошар да ми поиска нещо....и му давам, и отминава. Не ми е искал повече, отколкото съм могъл да му дам.
|
|