Автор: matataupa
Дата: 14-12-07 09:51
Ситуацията:
Снощи жена ми се прибира у дома- няма ток. Само в нашия апартамент. естествено- вдига телефона и ми звъни
Тук започва интересното.
1. Звъня на 144 за телефон- дават ми 070010010- въоПще и да не ви се налага да го ползвате. както и да е- свързвам се накрая.
2.Дават ми друг номер на аварийната група. Звъня. Обяснявам, че не съм у дома и че нямам ток.
3. Следва въпросът- как знаете че нямате ток, като не сте у дома
4. Обяснявам. Отнема ми 2-3 минути.
5. "Жена ви щом е у дома да отиде да провери къде е проблема"
6. Отново обяснения около 3-4 минути, че това няма как да стане.
7. " Ами жена ви като не може един ток да си пусне да звънне на някой комшия, той ша оправи проблема ...
8. Тук започнах да се ядосвам малко, но реших да следвам инструкциите.
9. Жена ми 15 минути звъни по комшии да търси мъж- йок- мъжете по кръчмите/ само нейният работи /. Няма мъж във входа...
10.Открива оправна лелка- намират главното табло- там виси бележка- спрян ток за 5 неплатени сметки- 380 кинта. Е да, ама ние сме на тази квартира от 2 месеца и всичко до нашето идване е платено. А последните 2 бележки са в чекмеджето. Ам ся
11.Звъня обратно на аварийният екип и подробно обяснявам проблема...
12. Никаква реакция- щом е спряно, значи не сме платили и това е
13. ЗАТВАРЯТ МИ/ дали не е заради няколкото по невъздържани реплики /
14. Жена ми пак звъни- оказва се, че е провела собствено разследване- номерът на абоната, чийто ток е спрян не е нашият абонатен номер. Просто са сбъркали електромера
15.Звъня отново- обяснявам
16. Сори, брато- щом е спряно за неплатена сметка аварийната група не може да включва
17. Ами дете, ами фризер, ами студ, къпане, пране...е такива дреболии.
18. Отговор- " ами утре елате да платите такса за включване и до вечерта ще имате ток"
19... май стана дълго, а има още доста, та чудно ми е ся какво да ги правя тея обесници...
Равносметката е следната- за тая глупус- 48 минути разговори със стационарен, 14 с мобилен, 2 таксита- горе долу 20 кинта, студ и мизерия...
|
|