Автор: e-mil
Дата: 08-12-07 16:55
Не "форумЦи", а форуми.
Сега... историята е дълга, затова съм се постарал да те улесня.
Преди доста време Добри Божилов написа книга за Линукс, която по всеобщо мнение е пълна с грешки и е голяма глупост. Накратко - отвореният код бил много опасен и трябва да се борим с него.
После започна да залива форумите с агитация тип "Искам да стана депутат".
После почна да лъже, че сайтът му е хакнат и изпращаше тонове писма до различни институции - цялата история, която за разлика от анонимните мнения за Добри е подписана с реално име.
В резултат започнаха да се появяват такива теми.
Тази пролет даже вестници реагираха - статия в "Култура"
А току-що разбрах, че новото му амплоа е PR. Но колкото и да е странно противникът на отворения код (онова книжле за Линукс) си държи сайта с Joomla.
Като цяло момчето наистина лъже като политик, но нещо все не успява да влезе в управлението. Досега не съм прочел конкретно предложение за промяна. Всичките текстове са все от сорта "управляващите са лоши". А с какво той е по-добър... не казва. И все "Българският народ сам си пречи". Като че ли Добри е от друг народ.
Доколкото съм запознат самият Божилов се самоопределя като "Интернет предприемач и умерен спамър", колкото и нелепо да звучи. Спамът си е спам - нежелано събитие. Все едно да си умерен крадец. Мотивите му - са смешни
"Ако успея да бъда избран, благодарение на нея, това ще бъде изключителен пробив в политическата корупция, защото ще бъде избран човек, неомърсен от предишни кражби, и необременен със задължения към дарители."
Демек - аз ви досаждам, ама съм по-добър от другите политици.
Защо се кандидатира?
Още първите изречения са глупост: "Обществото - на настоящия етап от своето развитие, не може да се промени по извънполитически начин. Обществото - на настоящия етап от своето развитие, не може да се промени по извънполитически начин. Колкото и да е охулвана и мразена политиката, тя все още е единственото средство за постигане на нещо ново."
Момчето даже не си е дефинирало думата "политика". Общественото поведение са нарича политика. Друго средство за развитие няма да има. Няма етап на който да настъпи промяна по извънполитически начин, просто защото такъв начин не може да съществува. Революцията също е политика. Когато имаш активна обществена дейност значи правиш политика. Когато установиш правила във фирмата си ги наричаш "фирмена политика". Няма друга дума.
Историята е много дълга. Може да прочетеш някои откъси
Публикацията е редактирана (08-12-07 16:59)
|
|