Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 HDMI кабели...
Автор: navy   
Дата:   28-11-07 22:53

Значи имаме плеър.
Той може да е блурей, може да е нотбук, каквото и да е... със стандарт HDMI 1.2 примерно.

Имам ресийвър с един милион входа и изхода, НО БЕЗ HDMI вход, изход [smilie7]
Имам и голямо ЛСД ТВ с HDMI вход. Няма цифрови изходи... не му и трябват де... та така...
Знаем, че по HDMI кабела тече HDTV картина и 7.1 звук.
Въпроса е... как да вкараме у ТВ картинката, а у ресийвъро - алармата [smilie18] демек СПДИФ сигнала, ако изобщо е СПДИФ [smilie10] по HDMI кабела...

Има ли някъде описание на пиновете на този стандарт и какво аджеба тече по тях [smilie7]

Мерси... а аз продължавам да търся...

Отговори на това съобщение
 Re: HDMI кабели...
Дата:   28-11-07 22:56

Олеле майкооооу...

Автор: kaiser.soze   

питай нейви, той сичку знае [smilie18]

Автор: ALBIREO   

Няма ли преходници, уа? [smilie7]
В PC шоповете има всичко, по принцип.

Само USB -> IDE не съм виждал [smilie18]

Дата:   28-11-07 23:01

В reset.bg:

DVI M -to- HDMI M, 2m (11.99.5522, 11.04.5522) $12.1
DVI M -to- HDMI M, 3m (11.99.5532) $13

Ама DVI M на ресийвъра едва ли имаш...

Дата:   28-11-07 23:01

http://pinouts.ru/Video/hdmi_pinout.shtml

Май няма как да изкарам аудиото от този кабел [smilie2]

Дата:   28-11-07 23:27

Инженерите да се произнесат [smilie8]

Автор: cade   
Дата:   28-11-07 23:29

ALBIREO написа:

> Няма ли преходници, уа? [smilie7]
> В PC шоповете има всичко, по принцип.
>
> Само USB -> IDE не съм виждал [smilie18]

че това е от най-масовите!

Автор: джъмбо   
Дата:   28-11-07 23:34

уф некъде по синтезиса са забутали преходника и се чудя сега как ще ръгна д3 то към некой голям дисплей [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   28-11-07 23:36

Аз най накрая ще си купя УСБ саундбластер с СПДИФ изход и ще продам X-Fi-то, комплектовано с оптичен кабел тип минижак, дето не се намира лесно [ezik]

Автор: orlinst   
Дата:   29-11-07 20:41

не мога да разбера точно, на май имаш 1. ЛЦД 2. Рисивър ( за кабелна тв или Аудио рисиъвър???) 3. Плейър

ако е аудио,дори и ако е за кабелна , то няма ли СПДИФ изход, посредством коаксилен или оптичен кабел?
В смисъл не става ли да изкараш картината през ХДМИ, а звука през цифров аудио изход или просто няма такава опция.

Публикацията е редактирана (29-11-07 20:46)

Автор: samara   
Дата:   29-11-07 20:56

краси, не преигравай бе [smilie21] ...хората откога ги навързаха тия неща [ezik] [smilie5] [beer]

Дата:   29-11-07 21:04

Плейвам от нотбук [smilie7]

Сони вайо, има ХДМИ изход за ХДТВ [smilie7]
Просто трябва звука да го ръгна в ресийвъра... ще си купувам УСБ саунд карта със СПДИФ изход [smilie7]

Всъщност вайото може да има такъв изход [smilie18]
Утре като дойде ще видим ние тази работа...
Но най ми е интересно каква картинка ще извади, тва е от последните серии на санта роса платформа [beer] с гефорски директх10...

Автор: Marillion   
Дата:   29-11-07 21:19

Я... тема за сноби.

Аз само минавам.

[smilie25] [smilie25] [smilie25]

Дата:   29-11-07 21:23

И кое е снобарското тука [smilie18]

Дата:   29-11-07 21:31

Значи имаме плеър.
Той може да е блурей, може да е нотбук, каквото и да е... със стандарт HDMI 1.2 примерно.

Имам ресийвър с един милион входа и изхода......
Имам и голямо ЛСД ТВ с HDMI вход.........

Знаем, че по HDMI кабела тече HDTV картина и 7.1 звук...........

Чудя се, след като ИМАШ толкова неща, що не си наемеш един професионалист, който да ти свърши работата?

99% от съфорумците си НЯМАТ понятие от HDMI.

[ezik]

Автор: samara   
Дата:   29-11-07 21:36

...аз си имам [smilie21] ...и съм си сам профито [ezik] [smilie5] [beer]

Дата:   29-11-07 22:23

Мерилиън, ами пиле шарено, то този въпрос НЕ опира до професионалист бе [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Открай време сам си навързвам и конфигурирам хайфи техниката [smilie7]
Просто такава ситуация е технически невъзможна и трябва да се мислят чалъми.
Не ми се купува ресийвър с ХДМИ поддръжка, понеже този който имам е перфектен като звук за кино [smilie7]

Всъщност отговора го намерих, не бях се сетил, ако ми беше хрумнало по рано нямаше да пускам тема... вземам си саундбластер външен на усб с спдиф изход и готово [beer]

А аз пак не разбрах, кое е тука снобарското? Да искаш и да можеш да си позволиш един наистина добър нотбук?

Дата:   29-11-07 22:31

Скука бе нейви... сичко си имам каквото си ми тряя.

Нотбук (поръчков с шаси Santa Rosa), пда и други ала-бала... ама не е в това въпроса.

винаги съм се чудел на тия, дето си слагат 7+1, 12+59..

Имам един приятел, който има над 30 колонки из хола си (7 х 5 метра хол), 40 и нещо си инча телевизор и 10 неща дет им вика ресийвъри-мресийвъри.

Вече си мисля, че и в задника си ша инсталира говорители, само и само да чува "перфектния" звук.

Понеже съм тъп, от село съм.. и за т'ва викам, че е снобария темата.

Дата:   29-11-07 23:01

Ето, тук ти е грешката, че винаги си мислиш, че хората са крайни и преувеличават [smilie7]

Аз обаче обичам да съм в златната среда с опция екстри ха ха ха

Нямам хиляда колони, имам система танойки и усилвател маранц, старички, но от висок клас, да си ми пеят и да ме радват...
Не съм маниак, но като си пусна някой филм искам да си го усетя както си му е реда [smilie18]

А темата не е снобария.
Щом технологията го е постигнала и реално има осезаем ефект - не е снобария...

Я кажи какъв ти е нотбука [smilie7]
Ей така и така си хортуваме...

А я гледай каква е новата линия на сони вайо... ох МАМОООУ....

https://photo-forum.net/static/forum/2007-11/dumt1724.JPG
http://www.marcush.de/wp-content/uploads/2007/08/vaio-ar51.jpg

Автор: Arthur_Dent   
Дата:   30-11-07 09:49

Не знам каква снобария виждат някои, но за мен темата е много интересна. Не бях се замислял за това, а всъщност и аз имам почти същия проблем. Та се чудех просто теоретично (на практика при мен всичко е свързано и работи но НЕ по тоя начин)- има ли начин да се раздели ЗВУК от КАРТИНА от HDMI изход. Понеже на ТВ-то имам 2 HDMI входа за които единият е СЪС звук, а за други пише че е БЕЗ (и звука се подава на стерео чинчове).
Но май до колкото разбрах си върви комплект звук и картина и не може да се разбие (както примерно от СКАРТ-а

Дата:   30-11-07 10:03

Да, Артъре, вървят си заедно, протокола е такъв, по горе бях пуснал описание на пиновете.
Идеята е от плеъра да влиза в ресийвър с ХДМИ комутиране, който да го прати към ЛСД, а звъка да си го декодира в 7.1
Такъв е стандартха на ХДМИ 1.2, вече има и 1.3
Въпроса е какво правим ние, които нямаме ресийвъри с ХДМИ. Едното е - купуваме си хе хе хе
Другото е с помощта на някой джаджа, която да сплитва сигналите към ЛСД и усилвателя.

Ако плеъра е хубав, той може да има и спдиф изход, коаксиален, оптичен...
Ако плейваме от компютър - изкарваме аудиосигнала от саундкартата.
Ако плейваме от нотбук, който няма цифров изход на саунда имаме два варианта:
1. слагаме саундкарта на слота, както е при тушибата ми, креатив Х-Фи, много добра карта
2. слагаме пак саундкарта, но на УСБ с цифров изход...

Та защо исписах всички тези галимации... ами защото са интересни и важни наистина. Защото много хора не разбират кое как и си връзват по компонентен сигнал хавите и се радват... А един нотбук може да се превърне е нещо много удобно и полезно!
Аз какво правя? Цял ден си гледам глупостите в офиса. Прибирам се, слагам го на хайфи масичката, ръгам му цифровия сигнал за аудиото, ВГА-то в телевизора, пускам го и затварям капака да не ми свети!
Пей сърце! Уайрлес мишката, пускам си ХДТВ, пускам си музики, абе адски удобно!

Та сега ако успея САМО с ХДМИ изхода да си направя хубавото не виждам къде е лошото [smilie18]

Не знам как е при теб, Артър [smilie7]

Автор: Vinsent   
Дата:   30-11-07 10:21

"...Плейвам от нотбук
Сони вайо, има ХДМИ изход..."
[smilie10]
"...Открай време сам си навързвам и конфигурирам хайфи техниката..." [smilie10]

navy, ако имаш СД от 30 хил. евро нагоре, можеш да имаш надежда за Hi-End саунд.
Нотбук, МП3-ки, баси - тове не може посмъртно да бъде Хай-Фи. Като относително евтин вариант за сега остава само винила.[beer]

Автор: Arthur_Dent   
Дата:   30-11-07 10:24

При мен, както казах, ТВ има 2 HDMI (с и без звук) и както при теб рисивъра ми няма такива (а и моя е хубав и напълно ме задоволява от към качество). Но пък има компонентни вход/изход-и. Нямам лаптоп (а и честно ги мразя и никога не бих си взел), но видеото на РС ми е ATI All-In-Wonder и има и DVI и VGA и S-video и композитен (позледните са входове и изходи). Та засега гледам по VGA-VGA кабел. Но се замислих не може ли по някъкав начин да "сплитна" сигнала от DVI да отива към монитора ми (по DVI) и към ТВ-то (като там да с преходник да влиза в HDMI)...
Отделно DVD-то ми засега няма HDMI (но в момента го продавам и ще си взема с такъв изход), а и то може да влиза най-качествено (засега) в VGA-to (на ТВ) като компонентен сигнал (но сега нали е зает от РС и затова не е по тоя начин).
Леле че много изписах [smilie10] [smilie21]

Дата:   30-11-07 10:26

АБЕЕЕ ВИНСЕНТЕЕЕ.. ох Боже Господи...
Кой ти каза, че хай-енд-а го слушам от нотбука... ама и ти едно криво ги разбираш нещата... аз да нямам само един нотбук за целта бе [smilie23]
Имам си отделен плеър, усилвател, оригинални дискове... тази музика е друг филм...

Ама все пак теглим от торентите двд рипове, гледаме нови хубави филми, ти за тези неща чувал ли си [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.