Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Топлофикация София и цени на отоплението
Автор: Vinsent   
Дата:   26-11-07 14:19

Вчера случайно стана дума за цената на отоплението в София, та направих няколко бързи замервания и малко сметки, ето какво излезе:

Цена на 1 куб.м. загрята вода - 10 лв.[smilie10]

Измерих температурата на водата. При много дълго източване тя едва достигна 44-45 град.Целзий. Температурата на студената вода е около 10 град., т.е. прегряването е около 35 град.

Елементарно изчисление показва, че загряването на 1 куб.м. вода 35 град. с ток от мрежата ще струва около 5-6 лв.!!! Като в тази цена, разбира се влиза и печалбата на тези които създават и пренасят ел.енергията![smilie10]

Няма ли държавни или общински органи, които да контролират ценообразуването на Топлофикацията? [smilie11]
Тези 30 мил. дето ги откриха при Вальо Топлото са само върха на грабителския айсберг, в които са намесени партии! [smilie23]
Няма ли прокуратура, която да се самосезира и защити правата на милионите ограбени софиянци?[smilie9]

А, доколкото разбирам, подобна е картината и в другите градове на страната.

Май разковничето е всички солидарно да се откажат от услугите на Топлофикацията, да видим колко бързо ще си корегират мерника![ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Топлофикация София и цени на отоплението
Автор: stoyan_5   
Дата:   26-11-07 15:58

Vinsent [smilie24]

Автор: Moonchild   
Дата:   26-11-07 17:09

Eстествено, че е така. В момента търся да си купя апартамент, като едно от задължителните ми условия е отоплението да е локално.

Автор: princess_Lia   
Дата:   26-11-07 17:21

Нашият блок от години се е отказал от парното, като ползваме само топла вода от услугите на топлофикацията. Не ми излиза много скъпо отоплението с ток, поне не колкото на майка ми и баща ми с парно.

Дата:   26-11-07 17:38

princess_Lia, ако се откажете и от топлата вода и си инсталирате по едно газово бойлерче ще ви излезе още по-изгодно.[smilie24]

Автор: Todd   
Дата:   26-11-07 17:45

15 кб/м естествена дъбова дървесина [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: dobria_starec   
Дата:   26-11-07 17:46

Тод природен експлоататор

Автор: Amigo   
Дата:   26-11-07 20:00

Абе мръсни монополисти в бандитска държава [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: emovla   
Дата:   26-11-07 20:50

Бе в нас излиза 5 лева / куб.м. (София).

Кво да говорим за шибаните топлинни счетоводители.

Автор: Императорът.   
Дата:   26-11-07 21:08

Винсентов - това е така - и доказателство, че в тая държава гражданско общество няма и че Българинът е роб !!! Ако не беше, Валю топло щеше да бъде разкъсан от тълпата 5 минути след като го пуснат на свобода... хората щяха да нахлуят в централите на топлофикацията и да ги подпалят , след като преди това изпоизхвърлят през прозорците тия вътре !!!
Ако бяхме граждани, нямаше позволим да ни вземат такса за това, че използват НАШИТЕ ТРЪБИ и всъщност би трябвало да ни плащат те на нас !!! А ако все пак ни вземат - щяхме да съдерем анусите на Топлофикациите от съдебни дела !!!

У нас няма парно доста години - след като една зима ни одраха, а температурата на радиаторите бе 37 градуса... ми аз имам един дебел комшия, чиято площ и телесна температура е същата... да го поканя, да го черпя една ракия - ще свърши същата работа като радиаторът !!!

Дата:   26-11-07 21:11

А за Валю специално - като го оковаха направих специална

снимка поздрав, мамка му сръпска !!!

Автор: asahi   
Дата:   27-11-07 09:32

Гражданското общество в рамките на един блок може лесно да реши да си прекрати отношенията с топлофикация.

Автор: dDiMo   
Дата:   27-11-07 10:04

една добра алтернатива :

Дата:   27-11-07 10:11

asahi, май не знаеш как социалистическото общежитие стига до общи решения и действия! [smilie10]

Дата:   27-11-07 10:13

Асахи - а как ще обясниш това, че карат и хората с откачени радиатори да плащат парно, щото тръбите ги топлели? Ами тръбите са собственост на притежателят на апартаментът, не на Топлофикация !!! И какво ме интересува блокът? Всеки е собственик или наемател на неговото си жилище и си решава за себе си. Ако аз не ща парно, съседът над мен може да иска - нямам право да нарушавам правата му, следователно и да му откажа достъп, тоест да резна тръбите, макар и да ми пречат... но тия тръби, дето минават през апартаментът ми са мои.
Все едно някой даима имот, обкръжен отвсякъде от моя земя... той има правото да си прекара път през земята ми, и водопровод и кабел за ток или интернет... но е абсурдно АЗ да плащам затова, че ми ползват земята !!!!

Автор: asahi   
Дата:   27-11-07 10:27

Императорът, няма нужда аз да го обяснявам. Нямам парно, не съм страна по спора. Има закон, наредба. Добри, лоши - това е положението.
Решението е целият блок да се откачи.

Автор: n1x0n   
Дата:   27-11-07 11:11

Мен не ми е ясно едно...

5000 таксиметраджии правят тоя град луд, защото искат да си качат тарифите, 10 000 учители спряха учебната година в цялата държава, защото искат по-големи заплати ... е ЗАЩО тия 100 000 софиянци, които постоянно реват от Топлофикация не направят нещо?!

Недоволни сте от сметки, недоволни сте от начините за спиране, недоволни сте че държавата застава зад гърба на някаква фирма и може да ви вземе апартамента... ми направете нещо!
То иначе ще си мрънкате до 101 и обратно.

Дата:   27-11-07 11:37

я направете един списък на всичко, от което българите трябва да се откажат, понеже производител/доставчик/посредник/държава/търговец ги цака неоправдано в цената.

Може спокойно да почнете с:
1. Сирене
2. Месо
...
N-1. Нафта
N. Парно
N+1. БДЖ
...
някъде в списъка ще се появи и
Х. Светофари /наскоро се похвалиха, че новата светофарна уредба в Д.Богров струвала 900 х.лв/
...
и ако намерите накрая само едно нещо, за което сте готови да платите без да мрънкате,
значи сте гооре-долу разбрали идеята за пазарна икономика.

Дата:   27-11-07 12:35

n1x0n, dDiMo, колко поучително говорите! https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonTheWave.gif

Дата:   27-11-07 12:46

Vinsent, че държавното ръководство е смотано и много неща, които тук се приемат за нормални, никъде в ЕС не се толерират - не споря!
Само че, затова има избори - като не ти изнася каквото правят "управляващите" - отиваш да гласуваш, за да ги смениш. Още отсега мога се се хвана на бас, че на следващите избори пак активността ще бъде около 35-40%. И после пак ще има 60% недоволни и мрънкащи.

Автор: slivenski   
Дата:   27-11-07 12:52

Автор: asahi
Дата: 27-11-07 09:32

Гражданското общество в рамките на един блок може лесно да реши да си прекрати отношенията с топлофикация.
------------------------------------

верно е, но граждаското общество в един блок със 100 апартамента вътре гледа как да окраде повече парно... и после плащаме и за тия дато сменят радиатори два пъти в годината... [smilie23]

аз иначе не мога да си обясня как в два почти еднакви апартамента, в два почти еднакви входа, при еднакво ползване на парното като време единият има сметка 500 лева за сезон, а другия 1500...

Дата:   27-11-07 12:52

Вече 18 години свободно ги избираме. dDiMo, да можеш да посочиш някой дето се е проявил като достоен за доверие и уважение?![smilie5]

Публикацията е редактирана (27-11-07 12:54)

Дата:   27-11-07 13:04

Vinsent, ако искаш държавата да се управлява от майка Тереза - това няма как да стане. Дори ако си жител на Ватикана.
Вместо да си седим в дупката и да си мечтаем за някакво утопично "справедливо" общество, по-добре е да направим необходимото за да имаме "работещо" такова.

Автор: explorer   
Дата:   27-11-07 14:06

Избираме ги, ама друг път. Както се видя, мнозинството предпочитат да си седят в къщи и да не гласуват, и правят възможно спечелването на избори с ограничен брой купени гласове. Колкото по-малко хора гласуват, толкова по-лесно ще се купуват изборите. По груби изчисления в някои медии, за купуване на гласове на последните избори са дадени около 300 милиона лева. Тия които са ги платили разбира се ще си ги избият - от нас.

Затова трябва да се гласува. И то - наказателно. Има за кого - за АТАКА. И на мен Волен Сидеров не ми харесва особено, още по-малко пък Слави Бинев. Но бих гласувал за всеки, който не е в текущата схема на управляващата мафия. По дяволите, бих гласувал за луд или за престъпник дори, само да ни отърве от сегашните крадци. Защото по-лошо няма как да стане.

Автор: n1x0n   
Дата:   27-11-07 19:41

като не ти изнася каквото правят "управляващите" - отиваш да гласуваш, за да ги смениш.

Тази система се доказа като абсолютно нефункционираща още на по-миналите избори.
Няма да стане така.

Проблемите трябва да се решават радикално и поотделно. Топлофикация е доста напред в класацията и би представлявала един много добър назидателен пример.

Аз лично нямам проблем с тях, щото плащам по 60-70 лева на месец за парно, но ако тръгнете - и аз скачам. [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.