Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Сбогом, славна армийо !!!
Автор: Императорът.   
Дата:   25-11-07 23:49

...Последните наборни войници се уволниха... следващите български младежи няма да имат военна подготовка. Смятам че, като се има предвид, че сме на Балканите, премахването на военната служба и разгромяването на Българската армия (погром, какъвто тя не помни в историята си), отстрана на "българските" политици, не е нищо друго, освен ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА.

Как мислите, колеги?

Отговори на това съобщение
 Re: Сбогом, славна армийо !!!
Автор: delchev   
Дата:   25-11-07 23:52

императоров, да ти кажа повече простотия на едно място не съм виждал - загуба на време в чист вид...

Дата:   25-11-07 23:55

Чудно, защо ли и швейцарците си губят времето по тоя начин? Не чувстваш ли някакви задължения към страната си?

Автор: delchev   
Дата:   26-11-07 00:04

императоров, мнението ми за швейцарците е строго отрицателно - за Швейцария не е, но за жителите и...
що се отнася до задълженията ми към страната - ако се изразяват в почистване на района от угарки под вещия поглед на сержант с едноцифрен коефициент на интелигентност - не чувствам никакви такива.
Що се отнася до романтичната представа за "нашта славна армия" - предлагам да я забравиш - и да го е имало, малко вече са живите, които са го виждали туй чудо...

Автор: Marillion   
Дата:   26-11-07 00:10

Казармата е чиста загуба на време. Хубаво е да има само военно обучение и толкова. ГОЛЯМА гордост, че си стрелял с автомат или си карал танк.

Казармата беше хубава за умствено ограничените хора. От умен човек войник не става.

Дата:   26-11-07 00:16

Именно. 2 месеца интензивно военно обучение стигат.

Всеки Българин трябва да умее да коси със шмайзер, да корми с щик, да хвърля гранати, да намира укритие и да оказва първа помощ. Доста неща могат да се учат и за действие при природни бедствия. Необходимо е просто.

Автор: PolarBear   
Дата:   26-11-07 00:18

"Който не храни своя армия ще храни чужда". Стара поговорка. Светът не се е изменил толкова, че старите поговорки да загубят напълно смисъл.

"От умен човек войник не става." Голяма заблуда. И опасна.

Автор: asahi   
Дата:   26-11-07 00:21

Съвременната война е малко по-различна. Питай сърбите с шмайзери ли косиха, с щикове ли кормиха и дали хвърляха гранати докато НАТО ги бомбардираше? Май практикуваха само търсене на укрития и даване на първа помощ.

Автор: тьма   
Дата:   26-11-07 00:23

И все пак за мен остава вярна онази приказка - жена, която не е раждала , не е жена, мъж,който не е минал през казарма, не е мъж.[smilie7]

Автор: plamennk   
Дата:   26-11-07 00:24

asahi мммм. я се запитай що хамериканците не влязаха със сухопътни сили в сърбия.

Дата:   26-11-07 00:26

Асахи - НАТО не бомбардираше сърбите - само военни обекти. Иначе щяха ли тия патологични страхливци да се пърчат по улиците и площадите с мишени на гърдите? как не се намери един американски боен пилот да изсипе ва такъв момент някой и друг тон касетъчни бомби, та на другата сутрин да изкарат четири камиона ръце и крака...

От друга страна виж афганистанците - нито британци, нито руснаци, нито американци можаха да се справят с тях. Ролята на обикновеният пехотинец никогя няма да отживее. PolarBear много точно го рече. Между Сърбия и турция сме - НАТО вечно ли ще съществува? На "братята" американци ли ще разчитаме да ни пазят? Тука петрол няма - няма какво да крадат...

Автор: fff   
Дата:   26-11-07 00:27

А защо да го правят когато могат да не го направят [smilie11]
Да се докажат пред някого ли?

Дата:   26-11-07 00:29

Тъмичке - така е.[smile]
plamennk - според тебе защо?

Автор: Минко   
Дата:   26-11-07 00:32

загубих си година и половина от живата в миризливата казарма, дейба и тъпите военни дейба[smilie9] [smilie9] [smilie9]
много се радвам че е премахнаха, поне да не губят времето на другите[smilie24]

Дата:   26-11-07 00:33

ми то вече се знае и е доказано. бомбиха пЗразни казарми в последстие се усетиха , незнаеха къде е 150000 сръбска армия и ги хвана "щубето". знаете как реагира американеца на човешките жертви ( собствените) . Справка-Виетмам. та затова. Постигнаха каквото желаеха с малко повече пропаганда и блъфчета.

Автор: asahi   
Дата:   26-11-07 00:34

Защо? Защото не е нужно. Не е нужно да избиеш мирното население, за да спечелиш война. Като сринеш отбраната, комуникациите, енергетиката какво остава? Народната опера и библиотеката.

Дата:   26-11-07 00:36

асахи първоначалния замисъл е бил за сухопътна офанзива - това е сигурно, отказа от сухопътно настъпление е заради риска от много собствени жертви.

Автор: solo5   
Дата:   26-11-07 00:42

който служил - служил
армията става професионална [smilie25]

Към Императора: Армията не за пръв път става професионална [smilie3] но преди години пак са я върнали към наборна служба
Това го казаха по Новините, май за около 193х и някоя година ставаше въпрос [smilie8]

Дата:   26-11-07 00:43

plamennk - защото не знаят що за "бойци" са сърбите - истински герои - ама само когато, както в Босна, стрелят по невъоръжени хора.

Асахи - така е теоретично.

Минко - не говорим за 1.5 - 2 години дремене по казармите, а за военно обучение - 2, максимум 3 месеца.

Дата:   26-11-07 00:43

и няма нищо по хубаво от това да събират персонал на пазарен принцип
и да дават реални пари на тия дето са там
щото ни ползваха за без пари там [smilie5]

Дата:   26-11-07 00:45

ааа Императоре те и хамериканците не са толкова смели, хич даже, сърбите може и по смели да са от тях.

Дата:   26-11-07 00:47

Автор: Императорът.
Дата: 26-11-07 00:43

не говорим за 1.5 - 2 години дремене по казармите, а за военно обучение - 2, максимум 3 месеца.

за 2 месеца можеш само да се научиш на устройство на апарата, да маршируваш и да стреляш по мишена (като за последното си иска бая тренинг)
това не е подготовка за мен, особено маршируването
за познания по някоя военна специалност си иска минимум 6-10 месеца
а в днешни условия автоматите няма да помогнат много, защото не се води партизански тип война, освен ако не е гражданска
И аз помня много хубави моменти от казармата, но това е защото човек е устроен да помни само хубавото
Разликата е, че ние нямахме избор
Нека младите да имат и да решат сами дали искат да отидат, макар и временно там
Разбира се срещу нужното заплащане [beer]

Дата:   26-11-07 00:47

соло май от 127 г. има наборна армия, след освобождението ако не се лъжа.

Дата:   26-11-07 00:48

Що, Солов - плащаха ни по 25 кинта по мое време... аз на ден си изкарвах по 70-80 от търговия с цигари на постът си... [smilie5]

plamennk, тях не ги знам... ама да бяха пратили Арнолд и Силвестър - щяха да опаткат сърбите съвсем сами... хем по-евтино щеше да им излезе на хамериканците... [smilie5]

Автор: equinox   
Дата:   26-11-07 00:50

До колкото си спомням, все пак запазиха идеята за някаква военна подготовка, ако не истинска казарма. Още не е ясно каква ще е формата, само дано има смисъл. Пък и дали имат средства за това ми е малко съмнително.

Иначе ако има 2-3 месеца интензивна физическа подготовка съм за. На много хора добре ще им дойде. Пък за мен ще е удоволствие [smilie25]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.