Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 53 признака, че си българин...
Автор: IvoZafirov   
Дата:   22-11-07 17:27

53 признака, че си българин:

1. Москвичът е ценност, която се наследява от първородния син.
2. Родителите се грижат за детето си, докато навърши пълнолетие на 48 години.
3. Майка ти влиза в стаята докато правиш секс с жена си, за да провери дали си добре завит.
4. Ядеш чесън докато ти изтръпне езикът и всички около тебе се разплачат. Нека мре мръсната гад!
5. Къпеш се рядко, но за сметка на това - кратко и без сапун.
6. Мислиш си, че като имаш бирено шкембе задължително разбираш и от футбол.
7. Софиянец си, но с нетърпение чакаш да дойдат празниците, за да си се прибереш във Вълчедръм.
8. Караш по-хубава кола от баща си (ако не си първороден син).
9. Докато чакаш с платнените пазарски торби на светофара край теб профучава SL600 кабрио със супермоделка вътре и ти казваш: "Аз тая съм я ебал в шести клас!"
10. На 60 години жена ти има по-гъсти мустаци от теб, но за сметка на това й става по-често.
11. На всеки виц отговаряш с "Аз тоя го знам, ама по друг начин".
12. Готов си с бой да чакаш на най-голямата опашка, без да знаеш за какво е, но само и само да не се минеш.
13. В заведение, в което е заета само една маса, задължително сядаш на съседната и вместо в менюто гледаш в чинията на другия.
14. Твърдо си убеден, че всеки успял човек задължително е връзкар/мошеник/мутра/курва, а теб съдбата те е прецакала, но въпреки това играеш двайста година на тото с една и съща комбинация от рожденните дни на децата.
15. Чаршафите се тупат най-вече през балкона към улицата, за предпочитане ако съседът е проснал прането си отдолу.
16. Когато се прецакаш е достатъчно и някой друг да се преебе, за да ти мине напълно.
17. Като правиш запой чупиш сватбения сервиз, за да му падне полилея на съседа; а когато той прави парти - викаш полиция защото не те оставят да спиш.
18. На 15-и взимаш аванс, на 30-и заплата, а на 8-и идват бурканите - ти си осигурен човек!
19. Държавата винаги е виновна. Това е аксиома.
20. Каквото кажат по телевизора е вярно, с изключение на прогнозата за времето. Но пък иначе за какво ще си говорим, когато изчерпаме за какво е виновна държавата и какви лекарства пиеш?
21. Купуваш си пакета “Прима патриот” главно “заради знамето”, но съседите ти вече втора вечер не могат да спят заради надутата уредба...
22. В редките случаи, когато се къпеш, оставяш косми по сапуна.
23. Смяташ, че има по-гадни същества от политиците и пример за такова е “т`ва копеленце Бербатов, дето пак не можа да вкара”.
24. Всичките ти приятели знаят, че снощи си таковал Мария...
25. ... и че ти е неприлично голям.
26. Когато по телевизията пуснат материал, който засече, седиш пред екрана и с доволна усмивка казваш “Аааааа, глей ги тия как се прее...!”
27. Псуваш тези, които са решили “Аз съм българче” да отпадне от читанките, въпреки че ти също не го знаеш.
28. Черпиш докторите, които са те лекували в болницата.
29. Когато някой познат каже, че отива за телешко месо, му казваш “Стой! Ти `найш ли аз к`ви познати месари имам!”
30. Отиваш на дискотека, за да се напиеш безпаметно, а не за да се веселиш.
31. Живееш в Бургас и от всичко най – много мразиш Варна. Или пък София.
32. Когато те спрат за анкета на улицата и те попитат “Ползвате ли презерватив?” ти се усмихваш снизходително и обясняваш, че такива глупости не ти трябват...
33. ...след два месеца се криеш в бомбоубежище, за да не те намерят родителите на същата онази Мария.
34. Носиш мобилния си телефон окачен на врата.
35. Напоследък си захвърлил руската класика, понеже “ШОК” е по-интересен.
36. Пазариш се с касиерката в голям хипермаркет.
37. През август отиваш да вариш компоти зад блока, за ужас на съседите ти.
38. Правейки ремонт вкъщи пробиваш с бормашината дупка след дупка, забравяйки, че е добре от 2 до 4 да се пази тишина.
39. Ядосваш се, че в градския транспорт е мръсно, но отново не дупчиш билет.
40. Мъкнеш се с дънково яке и “долнище” с пет линии и надпис “Aadigasss”.
41. До края на живота си, разказваш спомени от казармата, все едно това е най-великото нещо, което ти се е случило...
42. Вместо да излезнеш малко по-рано за работа, се блъскаш с още 200 човека в автобуса...
43. Българинът е оня чуден човечец, който слуша американска музика, дава по 5 лв, за да гледа американски филми (на премиера може и по 20), събира пари за американски дънки, дрешки и парфюми (най - често не може да си ги позволи), мечтае за америкнска кола (само мечтае) и разправя, че американците били най - тъпите копелета на тоя свят. Толкова прости, че направо не е за приказка!!! И държавата им и тя като тях - просташка! Нищо, че си свети с крушка, изобретена от същите тия тъпи копелета и рядко успява да се повози на самолет - пак от тях измислен . . .
44. Българинът думи като "Моля", "Благодаря", "Извинете" и "Бихте ли" ги няма в речника си и затова, ако чуе да ги употребяваш, си мисли, че си задръстен и задължително много тъп.
И чак като вземеш да се държиш просташки, ставаш "печен", "достоен за уважение" значи.
45. Българинът е оня лимитиран селяндур, който вечно се бие в гърдите, че е много не, ами най - умният въобще и изобщо (американците ги слага в джоба си, да не го забравяме). Откак преди повече от 100 години е влязъл във виенската баня, за да се изпърди и да се удари във влакнатите гърди с победоносния възглас "Булгар!", та така и до днес.
Това че, освен едно кисело мляко и мускалите с розово масло, друго досега не е произвел, е подробност. Па и не е малко - кисело мляко - ако случайно някой още не е разбрал - не се произвежда никъде другаде освен в България!!!!!!
46. Българинът е оня, дето много си вярва, че България имала много, ама МНОООГО!!! красива природа!!! Нищо, че хората по света и без да се бият в гърдите, имат планини, морета и острови, които същият тоя българин не ги е и сънувал. А за градовете и курортите им да не говорим. Ама това е то - от Искъра и от Витоша по - дълбоко и по убаво нема. Па това Слънчев бряг, това Златни пясъци, това Боровец - . . . махни остави се - Ривиери всякакви, Хаваи, Бахами, че и Алпите даже - всичките наедно ги туряме в джоба си.
47.българин си когато ако настъпиш или бутнеш некой на улицата казваш просто "опа"
48.българин си когато не пропускаш да минеш по мост без да се изплюеш
49.Младите избягват да се женят, защото на сватбата трябва да поканят родата, в която задължително се намират роднини - бесни селяндури, от които всички се срамуват.
50.Бонус: На въпроса "Как си?" винаги казваш "Зле съм!" (току-виж ти поискали пари назаем).
51.майките на всички, които се появяват "по новините", плюс тези на приятелите ти и тази на Селесте, са общо достояние. Това правило не подлежи на обсъждане.
52.Вестникът е "предмет с двойна употреба". Минимум.
53.Мечтаеш да бъдеш служител на Дирекция "Митници". Или минимум на Регионално Данъчно Управление Костинброд... или поне щерка ти да се ожени за такъв "човек с перспективи"

....

Отговори на това съобщение
 Re: 53 признака, че си българин...
Автор: solo5   
Дата:   22-11-07 17:32

9. Докато чакаш с платнените пазарски торби на светофара край теб профучава SL600 кабрио със супермоделка вътре и ти казваш: "Аз тая съм я ебал в шести клас!"

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: canonio   
Дата:   22-11-07 17:34

46[smilie24]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   22-11-07 17:36

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Todd   
Дата:   22-11-07 17:38

2. Родителите се грижат за детето си, докато навърши пълнолетие на 48 години и нагоре...!!!

Това е най - характерното...[smilie11]

Автор: explorer   
Дата:   22-11-07 17:50

"9. Докато чакаш с платнените пазарски торби на светофара край теб профучава SL600 кабрио със супермоделка вътре и ти казваш: "Аз тая съм я ебал в шести клас!""

Ето това е квинтесенцията на цялата ни държава! Родната действителност, т.н. ни "елит", и отношението на обикновения човек към него - всичко описано само в едно изречение.
[smilie5]

Автор: papi   
Дата:   22-11-07 18:56

аз по нито един критерии не се разпознах
мисленето ми е европейско

Автор: den_den   
Дата:   22-11-07 19:02

Май няма нещо,което не съм го срещал на живо...така че 1--53 [smilie24]

Дата:   22-11-07 19:08

Ден-ден и аз така и затова го пуснах [smilie5]

Мани ама като лапе отраснах с едно приятелче дето много плюеше особенно от балконите на блока, та и аз покрай него се научих, е след това бързо премахнах този навик ама и досега като изляза на висок балкон и отвътре нещо ме кара да плюна. Та пада борба...
[smilie5]

Автор: den_den   
Дата:   22-11-07 19:12

Трябва да ти призная и за 31 / понеже живея точно там /...в някои среди си е гъзарско [smilie18]

Автор: papi   
Дата:   22-11-07 19:28

Публикацията е редактирана (22-11-07 22:14)

Автор: vladomatev   
Дата:   22-11-07 19:31

papi по тази логика може и да не си българин ама пак иди на доктор ...как исписа толкова не знам ...ама не е нормално!

Автор: equinox   
Дата:   22-11-07 21:27

Мен Вълчедръм ми харесва! [smilie24]

Автор: equinox   
Дата:   22-11-07 21:38

"ОПТИМИСТИЧНА ТЕОРИЯ ЗА НАШИЯ НАРОД

I

Наистина никой българин досега не е дръзнал открито да пораженства с песимистични теории за нашия народ. От никоя българска трибуна върху лицето на този народ не е хвърлена публично кал, която да е нужно да бъде мита с доводите на една оптимистична теория. Но това още не значи, че неразбирането печалните материали, който дава нашият личен и обществен живот, не кара отделни лица и групи да правят повече или по-малко прикрито песимистични обобщения.

И до ден днешен ние купуваме в магазините чешки бархети, италианска коприна, френски гьон, английски вълнени платове, германски лакове, произвеждани в Габрово, Сливен, Русе или София. Трябваше със закон да наложим на производителите да слагат в написаните на чужд език марки знака „Б. П." Песимизмът на купувачите досежно българското производство обаче принуждава произ¬водителите да турят този предателски и изобличаващ знак на такова място в марката, където същият най-мъчно може да се открие.

Думите „българин" и „българска работа" у нас често се употребяват като най-унизителни нарицания. Българинът, в черните очила на нашето самоподценяване, е онова двукрако без перушина, което населява сивите пространства от двете страни на Балкана и което заради парче хляб е способно на всичко, фанариотската теория за хондрокефаловщината на българина звучи като ласкателство в сравнение с оня миризлив букет от качества, които ние си приписваме с презрителния термин „българин". Българска работа (конгрес, културно тържество, състезание, обществено предприятие и пр.), това е работа необмислена или недомислена, зле започната, без ръководство или нескопосно ръководена, която сякаш по задължение свършва със скандал, за да послужи само за позорна регистрация на печалните си герои.

Пенчо Славейковото отношение към обществения живот и обществените борби е едно от най-осъдителните заключения на този вид песимизъм, намиращ място сред нашата дребнособственическа интелигенция, която не прави разлика между класова и национална безнадеждност, а пренася много неща от болния на здравия.

В името на това неверие в силите на народа ни на времето Ал. Батенберг със свойте пълномощия се опита да провeжда у нас политика на просветен абсолютизъм, макар ако станаше днес от гроба си, мъчно би могъл да намери своя дворец, скрит сред нова София, творение на презираната от него българска демокрация.

Теориите за автокрация, за елитно управление имат като задкулисна обосновка схващанията, че народът ни не е способен да се самоуправлява, че нравствените ни недъзи са неизцерими.

Като завършек на всички тези обиди стои теорията за произхода на българския народ, разпространявана в разговори от един син на нашето племе, който със свойте дарби и със своята европейска кариера е живо опровержение на собствения си песимизъм. Нашия народ е образуван по време на преселението на народите от смешението на отделните раси, като всичко, което било физически негодно да се придвижи по-нататък и което, като нравствено не¬годно било изгонено от племето си, останало тук, за да образува Зоналната ни субстанция. И кръвта, която изпълнила този зло¬получен етнически агрегат, е същата кръв, която тече днес в жили¬те ни и която трови личния ни и обществен живот.

II

Ала най-лошото тук не са погрешните обобщения, до които се стига: че в случая се касаело не до социални явления, а до прояви на българската кръв; че сме имали работа не с една историческа преходност, а с някаква вечна национална субстанция; че това били грехове не на една обществена епоха, а вечна участ на българския на¬род, която никаква обществена система не ще бъде в състояние да промени; че с пасивното салдо на днешния обществен баланс тряб¬вало да се задължи не сметката на носителите на днешната епоха, а сметката на целия български народ, и то за всички времена.
Най-лошото е, че тези обобщения от областта на логиката ми¬нават в областта на практиката и нанасят съдбоносни поражения върху националната ни участ. Убиват се чувствата на национална гордост. Пепели се социалният патос. Гаси се напрежението на ис¬торическия ни устрем. Политическото безразличие се изтъква като висша мъдрост. Историческото мъжество на борците за новото, вместо да се прославя като върховен дълг, се карикатури като историческа наивност.

Славеиковското отношение към обществения живот гони от него най-доброто и най-годното, за да разчисти място за посредствеността и полуинтелигенцията. Може да се наброи отчайващ списък лица, които, жертва на една историческа безнадеждност ("това положение нито аз мога оправи, нито на мое време ще се оправи") се изолирали и атомизували в своите кабинети, в личната си работа, оставяйки обществените дела да се развиват със страшни исторически производствени разноски.

За характеристика на такова обществено дезертьорство и политическо ренегатство достатъчно е да се посочи случаят с Яворова, който започна със социализма, опита след това да се вдъхнови от патоса на македонското движение, узна някои задкулисни работи, отчая се и оттам мина към атомистичния индивидуализъм, за да завърши съвършено логично с физическо самоубийство, след като си бе направил вече обществено харакири.

Ние трябва да си дадем сметка на какво израждане ще подхвърлим народните сили, ако ги сковем в един политически ред, вдъхновяван от идеите на автокрацията и на просветения абсолютизъм..."

Освен това: http://www.vbox7.com/play:ac8a2a09

Автор: Императорът.   
Дата:   22-11-07 23:42

14. Твърдо си убеден, че всеки успял човек задължително е връзкар/мошеник/мутра/курва, а теб съдбата те е прецакала, но въпреки това играеш двайста година на тото с една и съща комбинация от рожденните дни на децата.

Това е най-неприятното и заради това сме на тоя хал... но не се отнася само за Българите.

Постнатото от Зафето е смесица от истини, полуистини и национален нихилизъм.

Стига с тоя нихилизъм бе и стига с тия дивашки самохвалства !!!

Защо американецът може да си мисли, че е център на вселената, щото живее в "най-великата държава", дето не може да я намери на глобусът?

А променливият ток (а май и крушката) ги е измислил не Едисон, а Никола Тесла - за сведение на Зафето.

Публикацията е редактирана (22-11-07 23:43)

Автор: ALBIREO   
Дата:   23-11-07 00:42

Токът го е измислил дядо боже [ezik]
Мълнии са падали доста преди гореописаните учЕни.

Зафиров - аз т'ва го знам по друг начин [smilie5] [smilie18]
Аама ма мързи да пиша [smilie8]

Автор: Императорът.   
Дата:   23-11-07 01:10

Имам предвид използваният в битът променлив ток... то иначе още древните шумерци са правили батерийки...

Автор: ALBIREO   
Дата:   23-11-07 01:14

Абе шегувам се [smilie18]

Автор: PolarBear   
Дата:   23-11-07 08:09

13, 14, 31. Култови.

Защото съдържат min 95% от причините за да сме на този хал. В невероятно синтезиран вид.

[smilie24]

Дата:   23-11-07 08:59

Eeeeeee, аз не съм нихилист ни най-малко!!!!
Просто пратиха ми го това и го пуснах за сведение на тук четящите[smilie5] пък и все нещо откривате и у себе си нали?
Само Папи няма никакви лоши навици. [smilie5]
Никой от вас ли няма поне един роднина било то и далечен дето не е професор и дето при срещите си с него си задавате въпроса "абе с този човек верно ли имам кръвна връзка" [smilie8]

Не сте ли плюли никога от високо?
Не е страшно да имаш някои от горе споменатите черти. Страшно е ако ги имаш и си твърдо убеден, че ги нямаш, а твоето поведение и ничие друго е пример за подражание. Както се казва осъзнатите комплекси постепенно престават да са такива. Поне при мен...

Импи, знам за Тесла брат, някой друг спомена Едисон...

Ай добро ви утро [smile]

Автор: explorer   
Дата:   23-11-07 11:54

Тото не играя, но наистина съм твърдо убеден, че всеки богат човек в България е престъпник, има връзки с политици и т.н. Още Балзак е казал, че зад всяко голямо богатство стои едно голямо престъпление. Родните ни богаташи са първо поколение "бизнесмени", и всички знаем откъде дойдоха парите им. И между другото си мисля, че именно престъпното забогатяване на тези хора е причина за отношението на мнозинството българи към парите и работата. Мнозинството хора в България просто не знаят цената на парите. Получават по 500-600 лева заплати, но като седнат на маса се започват едни "то 10000 евро пари ли са" и т.н. Моето обяснение е, че те виждат по заведенията едни хора които карат коли от по 100 хиляди евро (цените на някои отиват до към милион), в компанията на 15 годишни манекенки, и постепенно започват да свикват с мисълта, че е лесно и нормално да се забогатее, и някой ден и на тях ще им се усмихне щастието и ще забогатеят изведнъж. И затова с насмешка гледат на 500-те лева заплата, които получават и въобще не им се работи, един вид, "абе то това е само временно, аз вече съм почти милионер"...

Автор: r_popov   
Дата:   23-11-07 12:34

Иво, сори, ама не се разпознавам в нито един от гореизброените... Даже ми е обидно, че някой се опитва да ме вкара в тези клишета.

Дата:   23-11-07 12:37

експлорър, точно казано

попов, еми аз за плюенето си признах [smilie5] за теб незнам

[smilie21]

Автор: r_popov   
Дата:   23-11-07 13:03

Какво да си признавам?
1.Не съм наследил от баща си москвич,
2.Живея самостоятелно още като студент,
3.По тази причина няма как да ме завива майка ми,
4.Не понасям чесън
......
6. Не се интересувам от футбол и от спорт изобщо,
7. Софиянец съм и си нямам село,
8. Разбира се че карам по хубава кола от баща ми – той няма кола,
9. Няма начин да вися на светофар с пазарски чанти, особено пък платнени. Като се замисля, от 10 години не съм се качвал в градски транспорт, ти ми говориш за пазар, чанти и светофари...
......
15. Не тупам чаршафи, за тази работа си има чистачка. А дали тя тупа през прозореца – не знам, когато тя идва да чисти аз съм на работа.
....
18. Взимам заплата на 30-ти, нямам аванс, не чакам буркани, щото нямам село.
......
21. Знамето, което съм окачил на входната врата си го купих от магазина. Не знам какъв е тоя “прима патриот”,
.....
Айде стига че ми писна. Стига с този национален нихилизъм. Че много ни е сбъркана държавата, сбъркана е, но не се чувствам втора ръка човек или пък по-долу от жителите на т.нар. "бели страни".
Даже напротив.

Автор: P_H_V   
Дата:   23-11-07 14:47

Не е толкова важно, как се вижада сам себе си някой отделен човек.

За да видиш, че тук е меко казано неприятно, трябва само да погледнеш произволна улица в България, и това е пряко следствие не от някакви заговори на чужденци или само от цигански зулуми, а от сбора на всички дребни простотии, които българите обикновено наричат "човещинка си е".[smilie25]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.