Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Да попитам какво стана с боновите книжки?
Автор: PeterPAN   
Дата:   19-11-07 00:42

бях 'инвестирал' в българохоландски фонд всичкте си бонове, трябва да си потърся боновата книжка, светнете ме какво да правя.

Отговори на това съобщение
 Re: Да попитам какво стана с боновите книжки?
Автор: asahi   
Дата:   19-11-07 00:45

Вода имате ли? Пий една, ама да е студена.

Автор: solo5   
Дата:   19-11-07 00:50

[smilie5]

Дата:   19-11-07 00:54

Бе то това ясно, ма да проверя все пак[smilie5]

Мой да съм станал милионер без да разбера[smilie5]

Автор: IRS   
Дата:   19-11-07 00:56

Ако беше станал милионер досега щеше да си разбрал хиляда пъти!!! [smilie5]

Дата:   19-11-07 01:11

Не бе питам сериозно, да видя какво е станало, ако съм имал късмет може да има за едно убаво стъкло бе

Дата:   19-11-07 01:12

То ясно че системата е измислена някой друг да спечели, не ние

Автор: IRS   
Дата:   19-11-07 01:43

Ами пробвай, но не влагай много надежди.

Автор: scribus   
Дата:   19-11-07 02:10

еми не знам, некой изкарахме пейсетина хилки. лошото е, че, ако имахме глава и късмет, можеха да са сто-двеста. още по-лошото е, че отдавна ги изпихме https://photo-forum.net/joro/emoticons/1381.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/1381.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

иначе, ако темата е сериозна, и аз имах подобно питане наскоро. google фика, че май за тва иде реч http://www.bse-sofia.bg/?&code=BHC&page=Quotes+Info

ако е тфа и ти предизвиква интерес, па не знайш, ко имаш, мож да отидеш при инвестиционен посредник/ИП/ и да поискаш справка за портфейл на физическо лице. мисла, струваше 5-10 кинта. сега, да сме точни откъмто фактология, мисля, че таз услуга мож да се извърши от прост регистрационен агент, ма мож бъркам. ip=то мож да има интерес да те направи свой клиент, ма тфа не представлява неккъф проблем за мен

Автор: papi   
Дата:   19-11-07 03:30

аз бях си закупил акции в строиинвест и получих около 800 лв от тях
доволно
[smilie24]
ако си бях взел акции в благоевград бт щяха парите да са с 1 нула повече [smilie18]

Автор: biso   
Дата:   19-11-07 08:11

търси в антикварните

Дата:   19-11-07 09:18

По колко лева бяха раздадени на глава за масовата приватизация 250 000 или 25 000, това какво значи че имам 25 000 акции?

Дата:   19-11-07 09:20

Акциите не би трябвало да са ги деноминирали[smilie11]

Автор: gogo   
Дата:   19-11-07 09:22

по 25000...

Намери си книжката и РАЗПИСКАТА от Централния депозитар. Намери и в кой фонд си я продал... дигаш телефона и ги питаш... ако се търгуват на борсата или имат сайт влизаш там и гледаш през годините дали са рапределяли дивиденти... ако не са здраве.. ако са .. [smilie5] си ги търсиш. Ако искаш да се отървеш от акциите си... се свързваш с ИНВЕСТИЦИОНЕН ПОСРЕДНИК... там ше ти кажат ко да праиш :) .... Аз така си взех ФЗ30-ката [smilie5]

Автор: r_popov   
Дата:   19-11-07 10:13

ПетерПан, в момента Българо-холандски приватизационен фонд се нарича "Българска холдингова компания" АД и се търгува на Неофициален пазар на акции - сегмент "А" на борсата.
Днес цената на отваряне е 6.11 лв. за акция.
По линия на масовата приватизация I-ви тур - си придобил 25 бр. акции. Ако не си си получил депозитарната разписка може да си я потърсиш чрез всеки един лицензиран инвестиционен посредник, или от самото дружество /последно офиса му беше в Парк хотел Москва/ и в последствие чрез същия посредник може и да ги продадеш. На дивидент не разчитай - точно тези не обичат да раздават дивидент - от 2002 г. включително насам не са разпределялли. А иначе за непотърсен през годините дивидент - има 5 годишна давност.
Ако имаш други въпроси - питай.
А gogo бих посъветвал да не се изказва неподготвен по тема, в която стaва въпрос за кинти.

Автор: simpleman   
Дата:   19-11-07 11:45

Аз също съм абонат на някакъв българо-холандси фонд, може би същия. В началото на хилядолетието потърсих следа. Имах дивидент от 2 лева и няколко стотинки. За целта ми направиха сметка в Биохим. Сега възнамерявам са отида до банката и потърся колко пари са станали. Смятам да предприема една екскурзия до Хаваите, та затова. Имам приятел от дълги години, източен германец, сега пенсионер. Та той ми писа, че с пенсията си бил на Хаваите с жена си. Меракландиса ме. С пенсията не мога, от БСП-то ми казаха, че не им бил свършил мандата, затова била още малка. Но с натрупания капитал защо не. Макар че идеологически ми е малко неудобно. Не бях твърде активен СДС-ар, та не съм сигурен дали имам морално право да ползвам благата на капитализма. Иначе продължавам да съм любител с Никон Ф70. Приятно снимане

Дата:   19-11-07 13:54

r_popov: мерси за изчерпателното инфо, явно имам цели 25акции по 6лв = 150лв. ще чакам още да се вдигат цените, няма смисъл да ги продавам![beer]

Автор: leafsfall   
Дата:   19-11-07 17:37

Че и по-малко от 150 ще са поради комисиона и разни такси по издаването на депозитарната разписка /ако я нямаш/..

Автор: PBKPH   
Дата:   19-11-07 18:31

Ти като каза за боновете, аз се сетих, че не съм си вземал дивидентите и днес минах да си ги взема. За две години имам цели 3.60 лева [beer]
Сега трябва да почерпя. Хубавото е че преди 2 години на общото събрание са приели печалбата да се разпредели в акции и сега вместо 20 имам 40 [smile] и от 1 лев номинал са вече 14 лева.
А на твоя въпрос, просто трябва да си вземещ депозитарната разсписка от Централният Депозитар и да разбереш в кой ИП са ти акциите.

Автор: Императорът.   
Дата:   20-11-07 02:19

Не мога да се начудя, хора, как може да не се интересувате от парите си? И аз започнах с Бонова книжчичка и вече връткам десетки хиляди на борсата...

Питър Панов - намери си Депозитарната разписка и иди при някой инвестиционен посредник.

Автор: japanese   
Дата:   20-11-07 02:41

tva ot 25 akcii li ?[smile]

Автор: h.svinaroff   
Дата:   20-11-07 04:32

БХК са големи типове !! Те се в дъното да фалита на Плама Плевен, а и не знам на още колко предприятия; бордът на директорите са такива хиени, че не са истински просто (единият от главните е бивш правосъден министър и адвокат на Софиянски [smilie5] )
За дивидентите r_popov е прав: от години изплащат дивидентите в натура - в една стая в парк хотела има кашони с минерална вода, чаши и чинии - ако искаш дивидент ти се изплаща стойността му в бутилики "Хисар" примерно (те са собственици на фирмата, която бутилира тази марка)

През годините, които косвено работих за тях, и двете акционерни събрания се проведоха по един модел: обявява се дата за акционерно събрание, след което не се появява никой от борда на директорите, а на акционерите се съобщава, че събранието вече се е провело, решенията са взети, дивиденти няма, но иначе всичко е перфектно и ги чака светло бъдеще [beer]

Автор: stzz   
Дата:   20-11-07 08:18

Ами да се поинтересувам и аз.
Някой ако може да каже, фонда "Света София"
как се именува понастоящем.
[thankyou]
[beer]
[thankyou]
(Гугъл ми намира само болници и манастири)

Публикацията е редактирана (20-11-07 08:19)

Автор: asahi   
Дата:   20-11-07 08:41

Да не ви е спряла водата?

Автор: r_popov   
Дата:   20-11-07 10:01

За stzz:
Бившият ПФ "Света софия" е настоящия Холдинг Света София, борсов код HSOF. в момента средната им цена е 1.16 лв./акция.
От 1999г. не са раздавали дивидент, но имаха увеличение на капитала, ако от масовата си придобил 25 бр. акции в момента притежаваш 75. Обърни се към някой посредник /регистрационен агент/ ако искаш да си получиш депозитарната разписка. Имаш такса 20 лв.
Ако имаш въпроси - питай.

П.П. Бих посъветвал PBKPH, същото, което посъветвах gogo по-горе - когато става въпрос за ПАРИ, не се изказвайте неподготвени.
Депозитарната разписка НЕ СЕ ПОЛУЧАВА от Централен депозитар, а от инвестиционен посредник, който действа като регистрационен агент.

Публикацията е редактирана (20-11-07 10:02)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.