Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Под 40 и над 40 години
Автор: J0R0   
Дата:   17-11-07 11:04

Ако си прехвърлил 40-те нямаш шанс да пробиеш в шоу бизнеса.

Ако не си стигнал 40-те нямаш правото да се кандидатираш в президентските избори.

Дали има такива човешки качества, които липсват в първата или във втората половина от живота?

[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Под 40 и над 40 години
Автор: black_swans   
Дата:   17-11-07 11:21

А, нямаш шанс!? Баба Злата (Тодева), Бог да я прости, "проби" след като прехвърли седемдесетте. Преди това бе известна само на ходещите на театър в Пловдив. [smile]

Автор: tnt   
Дата:   17-11-07 11:22

Златина Тодева https://photo-forum.net/forum/smileys/worshippy.gif

Дата:   17-11-07 11:29

Добре де, не говорим за изключенията, а за общото правило.

И най-вече за качества които липсват в годините преди 40 или в годините след 40 (има ли такива или са само предрасъдъци)

Дата:   17-11-07 11:31

няма...

Автор: pmartinov   
Дата:   17-11-07 11:39

Преди 40 много рядко се срещат мъдри хора ...

Дата:   17-11-07 11:42

ммм... само житейски опит?

Дата:   17-11-07 11:51

Житейският опит от едно време, може ли да бъде полезен и приложен в друго време?

Житейският опит от едно място, може ли да бъде полезен и приложен на друго място?

Сещам се за Дънди Крокодила.
До каква степен огромният му житейски му опит от Австралийските степи му помага в Ню Йорк?

Дата:   17-11-07 11:52

говориш за изключение.... и за Холивуд [smilie5]

Дата:   17-11-07 12:02

Не, говоря точно обратното.
Че житейският опит трудно може да бъде пренасян от едно време в друго, или от едно място в друго.
Дънди Крокодила е комедия и забавен именно с това че е неадекватен на различно от неговото място.
Също както на една журналистка нейния нюйоркски опит и е безполезен в джунглата.

Дата:   17-11-07 12:03

ясно е, че само натрупване на житейски опит не е достатъчно... но с останалите качества възрастта няма общо [smilie3]

Автор: mitaka   
Дата:   17-11-07 12:04

Аз съм от тия дето са прехвърлили 40те и като погледна назад ,какво съм можел да направя преди да стана на 40,бяс ме хваща ,но винаги има време...[smilie7]

Автор: sovichka   
Дата:   17-11-07 12:15

според мен опитът не засяга само конкретни места. той е и начин, по които работи механизмът. не знам дали се изразих точно, но например - законът за по-силния е валиден и в Ню Йорк, и в джунглата.

Публикацията е редактирана (17-11-07 12:16)

Автор: PolarBear   
Дата:   17-11-07 12:47

Жоро, с този въпрос поставяш доста трудна задачка на тези, които не са минали 40-те.

Не съм съгласен с теб за това, че жизненият опит е неконвертируем. Примерът, който даваш се плъзга по повърхността на нещата. За съжаление съм гледал филма МНОГО отдавна, но ми се струва, че дори и в него се откриват доказателства за противното.

Защото има вечни неща, които, поне в рамките на европейския тип цивилизация, са общовалидни. И този жизнен опит, който не достига за президент преди някакъв брой години, се намира точно в тази област.

Помниш ли онази мисъл: "Ние загубихме мъдростта заради знанието, а знанието - в потока от информация"?

Автор: solo5   
Дата:   17-11-07 12:55

а колко на по 25 години са изпълнителни директори на разни големи фирми [smilie25]

Дата:   17-11-07 12:58

Трудноконвертируем е, не е неконвертируем.
И примерът е по-скоро провокативен.
[smile]

Имам чувството, че хората от различните поколения живеят в два различни свята, които почти нямат допирни точки.
За старчоците младежта е най-общо казано изпуснато поколение, което за нищо не става.
За по-младите старчоциите са се капсулирали в миналото и са неадекватни.

Дата:   17-11-07 13:00

Соло, разните фирми имат много тясно определени фирмени цели. И те се постигат с добра работа, малко знание и доста информация. На 25 години това е напълно възможно.

(Е, става и ако вуйчо им е притежател на контролния пакет акции, ама и той не би си поверил собствеността на дебил. Това става само в държавни фирми.)

[beer]

Дата:   17-11-07 13:03

опитът не се конвертира, той се капсулира и се използва в различни ситуации. доказателство: Юнг и архетипите.
иначе за различните поколения - то си е така откакто свят светува. просто поколенията се възпитават в различно време - някои изживяват любовната революция, други - тази с наркотиците и т.н.
това според мен в никакъв случай не е отрицателно.

Дата:   17-11-07 13:04

Жоро, съгласен. За провокацията.

А иначе - голям реверанс към младото поколени направи. То мисли за старчоците и по-неприятни работи...

[smile] [smile] [smile]

Дата:   17-11-07 13:04

Да си изпълнителен директор на 25 г. от гледната точка на 70 годшишния беден пенсионер е проява на безскрупулност и агресивност.

Да си изпълнителен директор на 65 г. от гледната точка на 25 годшишния несретник е проява на връзки с "бойните другари от партизанския отряд".

[smilie11]

Автор: EndlessDark   
Дата:   17-11-07 13:12

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   17-11-07 13:15

"Да си изпълнителен директор на 65 г. от гледната точка на 25 годшишния несретник е проява на връзки с "бойните другари от партизанския отряд"."

Жоро, с какви хора общуваш? :^)) Аз съм на 25 и не мисля, че 65-годишния изпълнителен директор е такъв заради връзките си. Дори напротив - изглежда ми напълно нормално. По-възрасните хора по правило са тези с повече опит, знания и мъдрост и е съвсем нормално те да са на върха на пирамидата. Разбира се, винаги има изключения.

Автор: Todd   
Дата:   17-11-07 13:17

Не знам , аз 50 прехвърлих и акъл нема ич...и като гледам тия окло мене на тия възрасти я на 1 от 10 му е дошъл акъла я не...

Тепърва мотори се купуват , некви луди купони ...ко става бали маа му.[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Къв житейски опит ако си бачкал 30 год чиновник ????НИКАКЪВ !!!
Събота и неделя си гледал чушки на село или на вилата ...

А пък и в края на краищата не може га станеш на 40 да се сетиш за шоу бизнес.Де беше на 20 ????
[smilie5]
И на кой му е изтрябвало да става президент ??? Да си мисли за това от 10 годишен .Да трупа опит !!!
[smilie19]

Аз си гледам кефа [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] апа кой иска да става президент .Нема да гласувам за него [smilie18]

[ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   17-11-07 13:22

Автор: J0R0
Дата: 17-11-07 13:04

Да си изпълнителен директор на 25 г. от гледната точка на 70 годшишния беден пенсионер е проява на безскрупулност и агресивност.

Да си изпълнителен директор на 65 г. от гледната точка на 25 годшишния несретник е проява на връзки с "бойните другари от партизанския отряд".

Дата:   17-11-07 13:27

Тинти, сори, ама прочети какво писах по-горе. Това е възможно само ако собственик е държавата или общината. Шурея или баджанака няма да си рискуват имАнето заради връзки.

Ако го правят, това е временно явление. До фалита.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.