Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 кой им пише учебниците
Автор: plamennk   
Дата:   07-11-07 22:01

Учебник по "Човек и общество" за 4 кл. чете синковеца урок за свойствата на веществата и там пише: вещества по леки от водата - дрън, дрън ... ледът е вещество по леко от водата....
Все си мислех че ледът е агрегатно състояние на водата, ама явно съм се бъркал.

Отговори на това съобщение
 Re: кой им пише учебниците
Автор: delchev   
Дата:   07-11-07 22:05

мноооого интересно... това към темата за човека ли е или за обществото...
мани, мани - проблемът е не, че пишат глупости - на всеки се случва - обаче тия учебници са минали през еди колко си комисии - там кой е спал не е много ясно

Автор: plamennk   
Дата:   07-11-07 22:06

ОПА грешка - човек и природа бело

Автор: neddrag   
Дата:   07-11-07 22:08

[smilie5] [smilie5]

Автор: Amigo   
Дата:   07-11-07 22:09

[smilie5] [smilie5] бъркаш, бъркаш [smilie18] [smilie18] важното е в учебника какво пише [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Автор: iliansky   
Дата:   07-11-07 22:24

На сина ми в един учебник от 4-ти клас някакъв професор беше написал, че Мъртво море е толкова солено,защото вътре била разтворена много готварска[smilie10][smilie10][smilie10]сол[smilie11][smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Евалата професоре..................

Автор: Amigo   
Дата:   07-11-07 22:28

iliansky написа:

> На сина ми в един учебник от 4-ти клас някакъв професор беше
> написал, че Мъртво море е толкова солено,защото вътре била
> разтворена много
> готварска[smilie10][smilie10][smilie10]сол[smilie11][smilie11]
> [smilie11] [smilie11] [smilie11]
>
>
>
> Евалата професоре..................
>

[smilie18] [smilie18] [smilie18] ми прав е човекът [smilie18] [smilie18] [smilie18] все пак е професор [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie18] [smilie18]

Автор: ALBIREO   
Дата:   07-11-07 22:28

А на мен ми обясняваха за фазите на Луната, че се получавали от сянката на Земята.
Това в час по География. Кимах с глава, че се съгласявам, щото не смеех да казвам на учителката, че греши. Бях малък. Като пораснах... тогава стана лошо за учителките [smilie5]

Автор: tonevjr   
Дата:   07-11-07 22:41

И на мен така ми казваха,с разликата,че аз го мислех за правилно[smilie5] Каква е истината?[smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   07-11-07 22:48

Веднъж по физика казах "Другарко, докажете това си твърдение" и едвам вързах тройката.

Автор: Cristinel   
Дата:   07-11-07 22:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   07-11-07 22:51

Ей ся го отнесе!

Автор: biso   
Дата:   07-11-07 23:00

iliansky , че от кво друго да е солено
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: 63boots   
Дата:   08-11-07 01:38

ъбе, по мое време учебниците с такива философски заглавиа май беха до трети клас [smilie11]

ма и интересно, как обясняваш на синковеца термина "агрегатно състояние"?

ами "вещество"? [smilie5]

иньче, и аз съсредоточено обяснявах на даскалицата по математика, как окръжността е права и вайс върса, ма си знаех, че така или иначе ше ходя на матура

ееех, спомени, спомени.... [smilie5]

ps

и понеже, колегите имат очевидната слабост към английския език, ще си позволя да попитам най-непретенциозния онлайн речник

mat·ter /ˈmætər/ Pronunciation Key - Show Spelled Pronunciation[mat-er] Pronunciation Key - Show IPA Pronunciation
–noun

1. the substance or substances of which any physical object consists or is composed: the matter of which the earth is made.
2. physical or corporeal substance in general, whether solid, liquid, or gaseous, esp. as distinguished from incorporeal substance, as spirit or mind, or from qualities, actions, and the like.
3. something that occupies space.
,,,
,,,

сега, "вещество", кво е, "matter" или "substance"

Публикацията е редактирана (08-11-07 02:03)

Автор: Doriyan   
Дата:   08-11-07 02:00

Хаха, аз като разправях на 1 учителка по география, че 0,4 кв.км не е равно на квадрат с размери 20х20 м тя беше побесняла [smilie18]
После в часовете и само се хилехме с един приятел и ни каза, че ще станем прости чистачи или нещо такова [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Ама нека им се дигат заплатите, те са си ги заслужили [smilie19]

Автор: 63boots   
Дата:   08-11-07 02:32

Doriyan [smilie24]

и аз тва викам, аман от келешки истории

Дата:   08-11-07 03:46

TonevJr - е, как каква? [smilie5]
Всичко зависи от ъгъла под който наблюдаваш осветената част на Луната.
Представи си тъмна стая в която си ти, точков светлинен източник и футболна топка [smilie5]
Ако ъгълът между погледа ти и правата "светлинен източник - топка" е 90 градуса, следователно ще виждаш топката осветена наполовина (първа или последна четвърт, съответно).
Сега завърти топката мислено около теб и си представи вариантите [shtrak]
Когато топката е между теб и светлиннич източник - няма как да видиш осветената и част (при Луната - новолуние).
Ако ти си между топката и светлинния източник - ще виждаш само осветената и част. Е, ако сте в една равнина - ще има "Лунно затъмнение" [smilie5].
Орбитата на Луната е под ъгъл спрямо тази на Земята, затова не винаги има Лунно/Слънчево затъмнение. Ако двете равнини съвпадаха, редовно щяхме да наблюдаваме тези явления. [shtrak]

Ако НЕ стана ясно - ще дам примерни чертежи.

Дата:   08-11-07 03:51

Учителката ми по физика, едно време като казваше нещо в което не беше сигурна дали помни (беше възрастна), винаги ме гледаше в очите, да следи как ще реагирам [smilie18] и да се поправи, докато е време [smilie18]
С нея се разбирахме отлично. Дори ми даваше училищния телесокп да си правя наблюдения на Слънцето [smilie5]
Оставяше ме аз да водя уроците по "астрономия" [smilie5]

Жалко, че не се разбирах с учителите по история и литература [smilie5]

Автор: PBKPH   
Дата:   08-11-07 09:14

ALBIREO, дано училищния телескоп да е бил с филтри за слънце [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: мара   
Дата:   08-11-07 11:40

когат веднъж много са отварях на даскалицата по фозока, после много ми се наложи дълбоко да вникна в механиката....8-ми клас. ма за кратко я знаех тази механика по-добре и от нея....(то добре, че бързо забравям...)[ezik]

Дата:   08-11-07 14:53

PBKPH - имаше, но въпреки това успях да погледна трипъти без филтър към Слънцето [smilie8]

Автор: tonevjr   
Дата:   08-11-07 15:13

Чертеж не ми трябва,все още имам някакво въображение[smilie5] ,все пак сме във фотографски форум,а не автомобилен[smilie5] Просто тези неща са доста далече от мен и можеби затова ме кефят[smilie6] [smilie24]

Дата:   08-11-07 15:27

TonevJr - разбира се, не исках да те засегна с предложението си за чертеж [beer]

Добре де, защо даскалите искат увеличение на заплатите, като не могат да обучават качествено? Дори не могат да проявяват елементарни грижи понякога.

Имах една изключително злобна даскалка по математика. Висока и едра жена, която ни гледаше злобно от високо. В нейните часове не мислехме за уроците, а за това дали няма да ни пише ей така двойка или пък да метне тебешир по някого, щото и се сторило, че говорел в час [smilie5] [smilie18]

Имах една по физика, дето... няма да я описвам ка кизглеждаше, но всеки път като влизаше в час, още с отварянето на вратата казваше няколко номера, които автоматично трябваше да излязат на дъската. Тогава разбрах, защо повечето ученици мразят физиката. След това в университета разбрах кои студенти стават преподаватели... и всичко ми се изясни [smilie8]

Малко учители си вършат работата качествено.
Ще се радвам да се въведе система за оценяване на учителите и на тази база да се определят заплати, премии и т.н....

Автор: PBKPH   
Дата:   08-11-07 15:49

ALBIREO, нали знаеш колко пъти може да се види слънцето през телескоп [smilie5] Ти явно имаш и трето око [smilie18] [smilie18] [smilie18]

За тези които незнаят - 2 пъти. По един път с лявото и с дясното око [smilie18]

Дата:   09-11-07 02:07

От опит знам, че можах трипъти с дясното [smilie18]
То не е смешно, виждам си нормално (т.е. с нищо по-различно от лявото).

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.