Автор: canonio
Дата: 30-10-07 14:31
Няколко вмъквания от мен:
1. Ръчният багаж се тегли само на чекина. Много от тежките предмети си ми стоят настрани в една найлонова торба и си си ги слагам в ръчния багаж чак когато мина чекин. След това гледат само размера на чантата. Ако е позволения размер, може да тежи и 25 кила, щото никой повече не тегли.
2.Пълна глупост е поставяне на техника и ценности в чекирания багаж. Направо си провокира кражба. На мен са ми крали парфюми и цигари на летище София, щото нищо друго ценно нямам в големия куфар.
3. Багажите се губят лесно. Просто превозвача ползва друг самолет от същата линия за да си напасне логистиката и итилиен е прав. Има хора със закъснели или отменени полети. Препращат ги в последния момент към нашия полет, а той вече е запълнен от към багаж. Понеже тези хора са от различни летища и с различни полети, тяхния багаж няма къде другаде да се събере, освен в настоящия полет. Карго пратките и те не могат да се върнат. Остава да се разкарат багажите на няколко човека и да пътуват с друг полет. Обикновено е следващият полет.
Много рядко липсва багажа само на един човек. Обикновено след полета се нареждаме поне 5-6 човека на рекламации. И всичките 5-6 човека пътуваме "от" и "до" една и съща дестинация.
4. Губили са ми багажа десетки пъти. Понякога са ми го връщали след 2 седмици, но никога не са ми го връщали окраден.
Никога не са ми го губили в посока България, но предполагам, че няма да го окрадат и да изчезне.
Препоръчвам носене на поне един комплект бельо в ръчния багаж, щото съм страдал един път, и то точно във Китай, където вечер е доста трудно да си купиш дрехи. Отделен е въпроса, че от 30 градуса (Бразилия) кацнах на 8 градуса в Шангхай и нямах яке и маратонки да си обуя Ходих 2 дни по чехли и тениска докато си купя дрехи. А багажа не дойде, аз излетях, и ми го донесоха след две седмици в Лондон.
Публикацията е редактирана (30-10-07 14:32)
|
|