Автор: gorbi
Дата: 14-10-07 21:43
Мисля си за един пленер в Сибиу (Херманщад) - европейска столица на културата за 2007 година. Градчето е много красиво, много интересно, изключително подходящо да изщракаш 5 карти или 20 филма само по централния площад, възстановен в състоянието си от 13-14 век
Сибиу е на около 300-350 км от Русе, в Трансилвания, минава се част от Карпатите по маршрута. Пътят е много хубав и живописен. Може да се мине през Букурещ, Синая (замъка Пелеш), Брашов (Кронщад), замъка Бран (може да се спи там, височко в Карпатите е и много красиво), Сегешоара (стария град в центъра е на над 300 години, къщата където се е родил Влад Тепеш - Дракула си е запазена) и от Сегешоара - Сибиу - Търговище (румънското) - Русе.
Много красив маршрут, много места за снимане, замъци, катедрали, старинни гробища, а бе жесток маршрут си е.
Примерно - началото на Октомври или началото на Ноември, когато е най-красиво навсякъде.... Километрите за един автомобил за цялата екскурзия са около 1000-1200 км - отличен път (с много малки изключения) Спането е от 10 до 80 evro (трябва се търси предварително по интернет) - в Бран например има във всяка къща места за спане (casare)- като в Несебър но много по-хубаво... на цена около 40 лева за двама.
Или по груби сметки - за около 4 дена - по 20 евро на ден за храна, 20 евро за спане и за транспорт - зависи от колата. За моята 1200 км са около 200 лева или по 50 лева на калпак за 4 човека. Общо за 4 дена - 180-200 евро на човек.
За сравнение - аз и съпругата ми направихме 2-дневна екскурзия по този маршрут - тръгнахме с 300 евро двамата и върнахме половината.....
Малко снимки от сайта на Сибиу:
http://www.sibiu.ro/turism/en/album.htm
и малко снимки от мен след малко:
|
|