Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Днес вечерях...
Автор: navy   
Дата:   09-10-07 23:01

... една типична черноморска деликатесна риба. Вкусна, начин на приготвяне - основно чрез изпържване.
След като я изчистихме, а тя се чисти много лесно... я клъцнахме 2-3-пъти напречно и я подготвихме за тигана...
Красива е жива, красива е и опържена... а колко е вкусна... страхотия [smilie7]
След като оставих на масата няколко празни бутилки бекс и изумрудените остатъци в чинията, аз усетих удоволствието на качествено напълнения корем...

Каква риба съм ял?

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: Kindlifresser   
Дата:   09-10-07 23:02

Зарган. Костите му са зеленикави. Суха, дълга риба, подходяща за пържене.



Публикацията е редактирана (09-10-07 23:03)

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: tnt   
Дата:   09-10-07 23:02

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: nabis   
Дата:   09-10-07 23:03

всички у тоз форум ли мразиш [smilie5]
толко увлекателно разправяш,че човек и нахранен да е пак огладнява [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: navy   
Дата:   09-10-07 23:08

Kindlifresser [beer]
браво...

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: otkata   
Дата:   09-10-07 23:12

Втори въпрос- Колко бири е изпил Navy и на колко години е машиниста [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: navy   
Дата:   09-10-07 23:15

[smilie18]
повече от две качествени бири е грехота и се разпъва комера...
Като взема да не си виждам вожда и става зле [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: canonio   
Дата:   09-10-07 23:22

Зарганата не е интерсна пържена.
Най-добра е на скара, полусурова, със чеснов сос и щипка ситно накълцан лющян (девисил по другите краища на БГ)[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: otkata   
Дата:   09-10-07 23:23

Имаме познал правилния отговор [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: Kindlifresser   
Дата:   09-10-07 23:26

Зарганът много подходящ за чируз - дълга, месеста, само от филе риба, без да е мазна.

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: navy   
Дата:   09-10-07 23:30

Канонио, това твоето е за по едрите екземпляри, средните са си точно за тиганеца [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: canonio   
Дата:   09-10-07 23:34

Йедри, йедри[smilie24]
Другите в аматьорските риболовски среди ги зовем "писалки" и разни по-неалчни хора дори ги хвърлят обратно. Аз нищо не връщам в морето[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: otkata   
Дата:   09-10-07 23:35

Заменям прясна мряна от Струма за зарган. Без доплащане [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: navy   
Дата:   09-10-07 23:36

чакай, че чернокопа май взе да наизлиза...

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: marchello   
Дата:   09-10-07 23:36

хм... странни сте ми тук в тази стая [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: otkata   
Дата:   09-10-07 23:37

марчело, не сме избягали да знаеш [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: Sailor   
Дата:   09-10-07 23:39

Хмм, зарган.


Класика.


И вкусно ма*а му [beer]


Малко ти завиждам.


Ще взема да наточа куките [smilie3] и подругия уикенд, ако даде времето да пробвам [smilie6]


Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: canonio   
Дата:   09-10-07 23:40

От речните риби най-харесвам сулката (бялата риба дет се вика). И то на плакия, с пресни домати и щипка босилек.

Иначе сомът е много нелош за пържене:) Но не мога да го сравня с едрия калкан.

Имам една рецепта за щука от един дето е живял в Тюмен, ама няма да ви я кажа[ezik] Щуката също е нелоша.
Други речни риби не се класират пред морските.

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: tonevjr   
Дата:   09-10-07 23:43

К'ва бира е бекс-а[smilie11] Виж Стела,Радебергер,... това вече е бира![smilie5] [smilie3] Иначе рибката![smilie7] [smilie24] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: otkata   
Дата:   09-10-07 23:43

Пропусна балканската пъстърва ми се струва [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: tonevjr   
Дата:   09-10-07 23:45

Пъстърва на скара...[smilie2] [smilie8] Защо сте толкова жестоки???[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: otkata   
Дата:   09-10-07 23:47

Че кой е казал на скара, пъстървата с масълце на тиган как [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: zezo321   
Дата:   09-10-07 23:49

Това никоя речна риба не се класира пред морските.

Ама ако трябва да се класират речни:

1. Пъстърва, ама балканка от някое пиринско езеро над 2500М

2. Костур

Няма нужда да се уточнява, че са хвърлени на тигана/тавата//плочата почти мърдащи. Няма по-вкусна риба от прясната риба.


Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: navy   
Дата:   09-10-07 23:55

Костур [smilie24]

Но за мен на първо място е лефер-а... с копър и орехи [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Днес вечерях...
Автор: canonio   
Дата:   09-10-07 23:58

Никога не съм ял високопланинска пъстърва. От развъдник съм ял по всякакви рецепти, съвсем прясна. Има лек горчив вкус. Може да е от смеските, които им хвърлят.
Костура го обичам пържен, разцепен по дължина. Филетета отделно и централната кост с малко месце по нея - пак опържена до хрускавост. Но да не мирише на тиня.


Ако искате да усетите блаженството от плуващи храни, то най доброто си остава тлъст лефер на дървени въглища. Има и компромисен вариант - карагьоз. Обаче е като телена четка отвътре. Препоръчвам изпичане не костта отделно.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.