Автор: IvoZafirov
Дата: 16-08-07 12:03
Ми 30Д; 400/5,6 + 1,4х Тамрон става
Има автофокус, малко търси, но предполагам за повечето хора няма да е проблем. Понеже самия обектив е много бърз, а и9 аз самият винаги търся светкавичен фокус с тия птици та затова ми прави впечатление.
На близко разстояние е много по-ефективен и дава по-добро качество на кадрите (с Тамрона става въпрос). На по-далечни разстояния почва да маже, но аз съм малко максималист и все намирам кусури за острота и фокус.
Другото е, че с Тамрона трябва да се недоеспонира с една стъпка за да даде правилно експониран кадър тоест показанията на апарата лъжат.
Тестват 400/5,6 с канонския 1,4 на Шотландеца, но не съм тапвал пинчета и нямаше авто. В качеството има разлика, но е едва забележима на близки разстояния. Нямам в момента фотосите за да покажа примери.
От чуждите форуми мога да дам линкове на фотографи които снимат основно с 1,4х и дават завидно качество. Включително и комбото 20Д; 400/5,6+1,4х Цанон с тапнати пинчета.
Другия момент е, че трябва да се привикне с конвертора защото има голяма разлика при мерене автофокус и т.н. В първия момент аз лично се разочаровах, но всичко е търпение и да му се хване цаката
Забравих да кажа, че с Тамрона на следящ фокус почти няма смисъл, а трябва да се ползва оне шот.
Публикацията е редактирана (16-08-07 12:05)
|
|