Автор: boink
Дата: 12-02-13 15:35
загледах се в един магазин относно произхода на разни варива като боб и леща... и силно се впечатлих от факта, че 99% от боба и лещата не са български, а канадски, киргистански! и китайски. разбира се няма да коментирам смилянския боб с произход китай или родопския пак с произход пак китай и тн.
от близо 25 опаковки боб и леща, които обстойно разгледах, в крайна сметка, единственото вариво произведено в България беше една скромна дребна леща за лев половинката. (иначе увря чудесно)
оризът изобщо не съм го гледал защото няма смисъл.
обаче въпросът е леко друг:
колко струва в канада 1 килограм леща която се продава в България за 2,20 лв.килото след като сложим транспорт, мита?, опаковане в България, дистрибуция, печалба за всички нива?
има ли изобщо смисъл да произвеждаме леща например при тези цени?
или пък баси, киргистански боб в България - екзотична храна направо!
нещо немога да вържа схемата.
---
това да се загледам откъде е продукта ми се случва за втори път...
|
|