Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с инсталацията на Windows
Автор: leo34   
Дата:   30-01-13 08:55

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с инсталацията на Windows
Дата:   30-01-13 08:55

Здравейте. Става въпрос за лаптоп Acer Aspire 5732Z. Още в началото на инсталацията на Windows7, където изписва "Setup is starting", всичко замръзва, а при XP преди инсталацията се появява син екран. Оказа се, че и други хора имат същия проблем, но не можах да го разреша. Записах си Windows Live, но само под safe mode тръгва, в противен случай забива. Опитах се да ъпдейтна BIOS-а, но под safe mode не можело, изписва ми да пусна програмата като администратор, пускам я, но пак ми изписв същото. Исках да изключа част от хардуера /мисля, че там е проблема/, но под BIOS няма меню Advanced и нямам достъп до тези менюта за управление на хардуера.
Някой може ли да ми помогне?

Автор: harvester_vn   
Дата:   30-01-13 09:04

Щях да кажа че е проблем с харда, но ти май изобщо не стигаш до някакъв запис върху него....
Провери РАМ паметта. Ако са две плочки пробвай само с едната, после с другата.

Дата:   30-01-13 09:17

Рамта още в началото я пробвах, две плочки са, пробвах ги една по една, не е от нея. Стигам до хард диска с Windows live, но какво мога да направя там? Опитах се да инсталирам 7-цата докато е пуснат Windows live, но проблема си остава същия. Имам HDD Regeneraotr на диск, днес се сетих да пусна една проверка на харда, но след обяд ще е.

Автор: steeens   
Дата:   30-01-13 09:20

Зарежи го тоя ХДД регенератор, никаква работа не върши. Сканирай с Виктория или МХДД, и двете ги има в Хиренс диска.

Публикацията е редактирана (30-01-13 09:23)

Автор: vinse   
Дата:   30-01-13 09:38

Я първо погледни в BIOS-а дали случайно няма една опция AHCI, ако я има направи я да е ENABLE и се пробвай да инсталираш Win 7 след това. Ако не стане сканирай харда, пък ще го мислиме после.

Дата:   30-01-13 09:52

В биоса има опция за харда да е в IDE или AHCI режим, по подразбиране е AHCI, пробвах и като IDE, но резултат няма.

Дата:   30-01-13 09:58

То ако инсталираш Win 7 трябва да е на AHCI, че на IDE бие сини екрани, на IDE се оставя ако инсталираш Win XP - между другото това може да е причината за сините екрани при опит да инсталираш Win XP.
Може да се пробваш да инсталираш отново Win XP (като опцията за харда я оставиш на IDE). А може и да сканираш харда под ДОС с някоя програма в Hiren's CD

Дата:   30-01-13 10:01

Да, ще пробвам и този вариант.

Дата:   30-01-13 10:19

кАжи после кво е станало. Имам още 1-2 идеи ама ги пазя за в краен случай.

Автор: Wania   
Дата:   30-01-13 10:28

Може да е още: повреден инсталационен диск, повредено cd/dvd, кофти инсталация. Пробвай с друга инсталация от USB.

Дата:   30-01-13 10:29

След обяд ще имам възможност да пробвам, ще пиша тогава. Благодаря за сега.

Дата:   30-01-13 17:38

Оправих се! Проблема е бил в харда. Под Windows Live не можех да отворя единия дял, форматирах целия хард като слях дяловете и всичко се оправи :)
Сега всичко започва отначало [smilie5]
Благодаря за помощта.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.