Автор: Mori13
Дата: 26-01-13 14:37
И не е и е. Минимална сигурност е необходима, за да е свободен човек да мечтае - първо трябва да е здрав относително, второ трябва да има вярата, че все ще успее да изгледа децата си, докато пораснат. Това като че са основните спънки в България, пред хората, които все пак имат дадена възможност да мечтаят, щото има и толкова тъпи, че мечтаенето просто им физиологично невъзможно.:)
Португалката е симпатична, може би леко лудичка в границите на допустимото, а може и да не е - от репортажа е трудно да се прецени. За всеки случай тя все пак не е вързана с 300лв, има си и добра професия, така че не можем директно да я сложим до някой нашенец и тя разбира добре това, както виждам. Но въпреки това кефи ентусиазма и позитивизма и. А за селото...ми има различни села - в някои се радват на всеки пришълец, в други са дръпнати и лоши. Аз когато си купих моята къщура, еди през друг идеха разни местни да ми обясняват това или онова за градината, как да си подрежа лозите и пр. Радваха се старите хора, че един млад относително човек е решил да дойде на село. Заговаряха ме редовно, за да разберат как е в столицата, пък аз им казвах, че не им трябва столицата, че те тук са в Рая, пък те клатеха глави и се мръщеха на тоя рай, дето не могат да си купят дърва за зимата. И аз ги разбирам - лесно е да се радваш на красивия балкан, когато не те стиска нещо за гърлото.
Публикацията е редактирана (26-01-13 14:38)
|
|