Автор: Тед
Дата: 20-11-11 22:30
Обичам турски чаеве като Алтън Баш, на Липтон, ябълковия най-вече. Качеството им е перфектно. Ябълковия чай го предпочитма лятото като варя 1 литър и след като изстине го слагам в хладилника... След това се наслаждаваш на истински студен чай.
Рядко ги подслаждам, понякога с черна захар, понякога с мед.
Понякога ползвам неръждавейка тип яйце, с която слагам билки като кантарион или липа предимно и я потапям във врялата вода.
Приготвям чая по класическия начин, но бих искал да имам и такъв съд (електрически или др.), където го запарват (отгоре слагаш в мрежичка субстрата, а отдолу се намира водата). Търсих да си закупя, но нещо не ми е попадал пред очите.
Обичам да го сервирам /ат/ с плод като ябълка или банан.
Не съм почитател на чаевете с филтри - мисля, че има много аромати, които са повече като парфюм, отколкото натурална есенция. Но по кафенетата нямаш избор /с изкл./.
|
|