Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Завишена (според мен) сметка за ток -София
Автор: malinero   
Дата:   23-01-13 15:05

Колеги, какви са ви сметките за ток в София?
При мен за периода 15.12.2012- 16.01.2013г. - 205лв честитка от ЧЕЗ, при положение, че 24/7 се отоплява само спалнята (15м2) с климатик инвертор клас А, вярно, че имаме и бойлер, и поддържаме 23-24 градуса заради бебока, но предходния месец имахме 220лв при положение, че отоплявах целия апартамент с духалка ( 2квт./ч.) и конвектор( 2квт./ч.) като последния работеше също 24/7.
Затова и сложих климатика, а пък сметката същата, при положение, че почти не съм отоплявал хола!
Та според вас възможно ли е тези идиоти въобще да не са отчитали реална консумация на тока и да се коригират след това?

Отговори на това съобщение
 Re: Завишена (според мен) сметка за ток -София
Автор: analgina   
Дата:   23-01-13 15:09

Сигурен ли си в периода за плащане? Аз сега ще плащам 19 Ноември - 19 Декември. При мен са с месец назад, но съм в Пловдив.

Автор: vladihg   
Дата:   23-01-13 15:22

Мда при ЕВН сметките вървят с 1 месец закъснение, сигурно и при ЧЕЗ е така. Явно плащаш последния си месец с духалката и другия вече ще е с инвертора.

Автор: ejko   
Дата:   23-01-13 15:24

то си пише отчетния период на честитката..., няма какво да го мислите.

Дата:   23-01-13 15:25

Колеги, гледам в сайта на ЧЕЗ пише период на отчитане- 15.12- 16.01.2013 и срок за плащане 11.02.2013г, все си мисля, че съм на прав път, или бъркам?

Дата:   23-01-13 15:26

п.с. в сайта на тези кръвопийци има опция за проверка на сметката онлайн чрез клиентски номер

Автор: djfroggy   
Дата:   23-01-13 15:29

При мен за два климатика инвертори постоянно отопление в едната стая и пускане вечер на другия за 2-3 часа имам сметка от 190 лева.

Автор: bairi100   
Дата:   23-01-13 15:30

Обикновено отчитат на 3 месеца веднъж и пишат наизуст за месеца[smile] .Ако поне веднъж в годината свряваш електромера с тяхните писания,можеш да спиш спокойно[beer]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   23-01-13 15:39

При мен е от 9.12 до 8.01, не е като ЕВН.

Дата:   23-01-13 15:41

Нали върнаха ежемесечното отчитане, има ли опция да не го правят , а да пиша наизуст както предположиха по-горе?

Автор: vinse   
Дата:   23-01-13 15:48

Зависи и как ползваш еркандишина. По принцип той не трябва да се спира, само когато те няма се намалява. Ама 200 лева не ми се струва нормално.

П.С Опа ти си написал, че непрекъснато е включен климатика

Публикацията е редактирана (23-01-13 15:50)

Автор: exo99   
Дата:   23-01-13 15:51

Като ви чета по-горните постове, разбирам, че аз с моята сметка за парно от 200 лева и 50 лева за ток съм ОК.
Навсякъде е топло и топла вода колкото искаш.[smile]

[beer]

Автор: aeobs   
Дата:   23-01-13 16:00

То с тия сметки никога не е ясно. Аз където съм към момента два обикновени и един инвертор, първия работи 10 часа, втория 7-8, инвертора 6 на денонощие. Сметки 70-90лв.

Автор: asahi   
Дата:   23-01-13 16:06

С тези смети никога няма да е ясно ако не се говори в киловатчаси и конкретни периоди на отчитане.
С риск да стана банален ще се самоцитирам: Ако имате подозрение, че нещо със сметката за тока не е наред, то всеки ден записвайте показанията на електромера си. След анализ за 30-40 дни ще си промените и отношението към сметките, и начина на потребление на електроенергия.

Дата:   23-01-13 16:13

Климатика се пуска ноември и се спира края на март, така е най-икономичен, като направи температурата след това само я поддържа.
Затова купих инвертор клас А, макар и бюджетен (Хитачи) като от други потребители знам, че не изразходва повече от 50-60лв/месец...

Автор: riddick   
Дата:   23-01-13 16:46

Инверторен климатик Панасоник - отоплява 80-на кв.м нон-стоп (В коридора е, 22-24 градуса, в стаите 18-20 градуса. Перфектно ми е.)
Бойлер нон-стоп.
Всеки ден се готви - на ток.
Телевизор-два не се спират.
Хладилник-два.

120-150лв. за последните месеци. Енерго-ПРО [smilie7]
Лятото макс 80лв.

Дата:   23-01-13 16:50

А това за разхода на климатика зависи от 330 неща. Знам за значително различаващи се разходи дадени от един и същи модел климатици отопляващи приблизително еднаква квадратура. И под "значително разминаване" имам предвид над 40 лева за помещение от порядъка на 16-17 квадрата.

Дата:   23-01-13 16:56

УжасТ, 40 лв. за една стая... . Последните данни ги наблюдавам вече 4-та година. Постоянни са. И дори нямам съвременна дограма и изолация. Стара къща на 70-на години... [smilie7]

Дата:   23-01-13 16:57

Не 40 лева за една стая ами РАЗЛИКА от 40 лева.

Дата:   23-01-13 17:00

най-лесно мога да си взема един ватметър и да му засека конусумацията на климатика за 30дни, ако е изхарчил действително около 100лв, за да вържа сметката, остналото-бойлер 24/7, печка, пералня и т.н. също 100лв, ще го изтръгна и минавам да друг тип отопление...

Дата:   23-01-13 17:04

Грешка при четенето, извинявам се[smilie7] А установи ли се защо при едни и същи кубатура и модел я има разликата? Изолация или нещо друго?

Дата:   23-01-13 17:07

По-често отваряне на вратите също дава разлика.

Разправям ви аз - записвайте си показанията на електромера. Това е най-евтиния, най-точен и обективен начин да разбереш колко и как консумираш.

Дата:   23-01-13 17:08

Прозорци (и размера им)
тип дограма и колко камерна
изолация (външна и вътрешна)
дали съседите ти също имат изолация
с какво разположение е отопляваното помещение
това са основните неща, които влияят на разхода на климатика и може да докарат голямата разлика и един да се хвали - давам 50 лева за ток пък на друг тока да му е 150 [smile]

Публикацията е редактирана (23-01-13 17:09)

Дата:   23-01-13 17:12

Дали съседите топлят.

Дата:   23-01-13 17:14

мда
и дали става въпрос за тухла или панела и колко са дебели стените, бе много е относително всичко като става въпрос за разход на климатик. Слагаш го и се надяваш помещението да е добре изолирано, за да са по-малко загубите на топлина.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.