Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Ловен патент
Автор: mun4o   
Дата:   17-01-13 09:51

Зимата е любим сезон на ловното българско войнство за отстрел на "вреден" хищник. Дочух за такава акция в района на Ломовете и ходих да видя за какво става дума на място. Замисълът е добър - избрали са една тясна дига между два рибарника, до която има запусната сграда, откъдето стрелят. Рибарниците са замръзнали, брега и водоемите са бели и на фона се откроява добре потенциалната мишена. С ловна карабина и добра оптика всяко същество, по-едро от катерица няма никакъв шанс да преживее изстрел от 100-120 метра. Тръгвам по дигата и стигам до стръвта - една споминала се овца, трупът е вързан и полувиси за клона на една върба. Мълвата носеше, че тук са се срещнали със Създателя 14 чакала и две лисици. Пообиколих, кръв по земята от убитите не видях. По-скоро бях впечатлен от друго. Преди стръвта и след нея забелязвам две огромни купчини тъмносиви пера. От едри птици. Не е необходимо да си завършил школата в Симеоново, за да разбереш, че става дума за големи сиви чапли. В момента ги има по незамръзналите части на околните водоеми, заедно с други ценни гости на Ломовете - големи бели чапли. Чаплите са загинали от "приятелски огън". Върху едната купчинка пера проблясва ловна гилза. Убити са целенасочено, за да бъдат ползвани за стръв. По-късно е дошло решението с мъртвата овца. Ядосвам се и на собственото си безсилие. Делничен ден е - вторник. Наоколо ечат изстрели, обстановката силно напомня репортаж от войната в Сирия.В съседния незамръзнал участък тревожно се вдигна малко ято зеленоглавки. На брега остана ранена птица, която издаваше пронизителен зов към своите роднини. Остава ми възможността да се помоля. Помолете се и вие. Да не би следващия път да решат да използват за стръв червеногуши гъски или скални орли.

Отговори на това съобщение
 Re: Ловен патент
Автор: shtukov   
Дата:   17-01-13 10:01

Колко познато..

Автор: CyberGene   
Дата:   17-01-13 10:32

Те в последно време почнаха и сами да се избиват. Това е обнадеждаващо [smilie24]

Автор: atin   
Дата:   17-01-13 17:07

Района Крапец-Езерец-Шабла е като бойно поле и обявен за penis extender. Всички малкопишковци с пушки са там в момента на процедури

Автор: neuromancer   
Дата:   17-01-13 17:17

Вие па...
ловците са високоблагородни хора и се грижат за животните, ей сега ще дойде БоЗо да ви обЯсни

Автор: СЛАВОВ   
Дата:   17-01-13 17:18

Ловът требе се забрани, с тази техника си е чисто убийство, животните нямат никакъв шанс...

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: BOZO   
Дата:   17-01-13 17:37

Бозо обръща в маринатата месища от дива свинкя и му е през екстендера за еко-талибанщината. [smilie18]

Направете си молитвена глупа, молитвен храм и се молете.
Има си ловен календар - прочетете кое и кога се стреля.
Това, че има изроди е вярно, но не мисля да се оправдавам за действията им.
Пишете жалби, снимайте диващината, направете живи вериги в ловищата, връзвайте се за дърветата. Това е активно гражданско общество.

Дата:   17-01-13 17:42

Имам доста познати ловци, има и свестни, ама повечето са комплексари..... Бозо май е от свестните.....скоро и аз хапнах кюфтета от диво прасе.....

[beer]

Автор: Siluet23   
Дата:   17-01-13 18:29

Ловците в наща мила родина се превърнаха в категория хора също като манекенките ,,полицайте и футболистите ...

толкова са "успешни" че това с което за занимават и упражняват им налага начин на поведение ..начин на мислене и на светоусесщане

след това когато някой ги слага под общ знаменател с останалите от тяхната си сган започват да се обиждат и да се засягат ..вместо да се замислят защо е така

специално за ловците по големия процент от тях ...ами шматки са ..някой богати някой бедни ..но все шматки които обаче много обичат природата ..обожават я и ходят сред горите не толкова да стрелят ..да не си помисите че им се стреля ....те си обичат природата и им харесва да са сред нея ..но просто за всеки случай си носят пушките и стрелят по природата щото я обичат ...

все едно да обичаш колата си и да се кефиш да я блъскаш

няма лошо нека си стрелят ..хора разни ..примитивни и плитки
обществото ни е такова ...не е виновна нито държавата нито законите ...хората са такива и всичко което се случва е резултат или от глупоста или от интелектуалния напредък на обществото

наблюдавам че хората се променят ..осъзнават и проглеждат ...вярвам в събуждането на простака и се надявам че някой ден будните и интелигентни хора ще са повече от чалгарите и шматките в тая държава ..тогава знам че нещата ще се променят и ще заприличаме на едно по добро място за живеене и пребиваване ..
за жалост това е адски бавен процес който обаче е необратим
необратим е защото човек има инстинкт за самосъхранение а простотията и глупостта водят до самоунищожение ...

това което наблюдава Мунчо го наблюдавам редовно около мен и съм разочарован силно както от ловците като група хора която би трябвало да се саморегулира до голяма степен така и от природозащитниците които би трябвало да са все някаде в цялата цепия ...но на полето е все така тихо ..докато изтрел не изгони тишината и падне поредното пребито създание на майката природа която всички много обичат

Автор: bairi100   
Дата:   17-01-13 18:39

Чочечеца батисва Природата,за собствен кеф,или някой лев[smilie9]Гледах едно филмче за вълците в района на обезчовечените територии и дивеча са в пълен разцвет.[cool]

Дата:   17-01-13 18:39

Цръни очиииии, цръне виноооооо [smilie21]

За рибките не ви ли е жал?
За червените точици на пъстървата, за жълтия корем на мрената?
За мустака на шараните, за зъбите на щуката? За среброто на клена, бодилите на костура, за странната муцуна на скобарите?

Обичам да ходя на риба, обичам риболова, обичам да ям прясно уловена риба. И раци.
И дивеч похапвам, обилно с черно гъсто вино.
Какъв изрод съм, щом не съм вегетарианец...

Дата:   17-01-13 18:40

Чернобил[smile]

Дата:   17-01-13 18:45

Всеки обича нещо, и аз също хапвам и риба и месо..... въпроса е там, че на някои им доставя удоволствие трепането на добичето....и много се гордеят с това..... клал съм и аз домашни твари, ама винаги ми е било мъчно за животинчето....от дивите само врабци съм целил кат малък....

[smilie3]

Дата:   17-01-13 18:46

http://vbox7.com/play:ea73d99819

Дата:   17-01-13 18:47

Адреза на първата част на радиоактивните вълци
[smile]

Автор: chill   
Дата:   17-01-13 18:47

адреза на зградата на фершела ...

Публикацията е редактирана (17-01-13 18:47)

Автор: Matataupa   
Дата:   17-01-13 18:52

Последно преследвах едни кози... бях вдигнал пушката, но тя не беше за тях...дълга история [smilie7]

Автор: elrisha   
Дата:   17-01-13 19:23

НЯМА читав ловец! Личи си и по форумните примери..

Автор: Matataupa   
Дата:   17-01-13 19:28

Като способен или като разумен. Аз, щото, като съм на лов съм и двете[smilie3]

Дата:   17-01-13 19:49

elrisha,
Радвам се, че си натрупала толкова богат опит...
Още ли спиш с кучето си?[smilie18]

Автор: TheBossBG   
Дата:   17-01-13 20:18

СЛАВОВ написа:

> Всеки обича нещо, и аз също хапвам
> и риба и месо..... въпроса е там, че
> на някои им доставя удоволствие
> трепането на добичето....и много се
> гордеят с това..... клал съм и аз
> домашни твари, ама винаги ми е било
> мъчно за животинчето....

И после ядеш и плачеш!!! Айде стига, че ме разревахте и мен. Ловците били изверги. А като закачат кокошките с главата надолу, за да им я резне машината няма изверги. Ама пък и вие не знаехте как ги колят кокошките и за това не сте и вие изверги като ги ядете!

СТИГА С ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ!!!!

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   17-01-13 20:28

СЛАВОВ написа:

> Ловът требе се забрани, с тази
> техника си е чисто убийство,
> животните нямат никакъв шанс...
>
> [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Ловът винаги е бил и ще бъде убийство от един вид на друг.

Автор: TheBossBG   
Дата:   17-01-13 20:43

то щото месокомбинат родопа е санаториум!!!!

Дата:   17-01-13 20:51

Да ядеш месо и да трепеш за кеф са различни неща.... ако не правите разликата....

[smilie18]

Дата:   17-01-13 21:03

Еволюцията се дължи на месото и лова.
Ако се трепеше за кеф в гората щеше да е пълно с несъбрана мърша.

Като вадиш с канжата шарана също е убйство. Дали риболовците изпитват кеф от убиването или кеф им е риболова?

А месото на рафтовете дали расте по лозниците?
Палите ли свещ като си белите луканка?[smilie18]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.