Автор: Vizov
Дата: 14-01-13 17:19
Искам да споделя с вас една случка от днес. Както знаете измамници винаги е имало и винаги ще има. Днес имах среща с едни такива. Всъщност миналата година по същото време отново се видяхме с тях. Положението е следното - представят се за бъдещи клиенти, така преодоляват охрана и СОТ, ти ги пускаш в офиса, а измамниците те обират. Миналата година, след срещата с тях проучих нещата и попаднах на следното . Изпълнителите са същите като при мен.
За щастие първия път нещо ме усъмни в тях, а вторият път бях подготвен вече Реших, че трябва да съм съвестен гражданин и веднага се обадих на 112, както би следвало да се направи. Описах бандюгите, ситуацията и се опитах да дам телефона, от който са ме набрали. Не че има значение, тези номера ги използват еднократно, но може и да помогне. Полицайчето обаче ме прекъсна. Трябвало да дойда до районното и да подам писмено заявление, иначе нямало смисъл да им давам информация!
Ето я моята гледна точка. В случая аз се явявам само свидетел, защото мене не успяха да ме оберат. Но знам от други източници ще има разследване по случая. А и знам за хора, които са подали сигнали за грабеж (или обир, не знам кое е точния термин в случая). Та ми е интересно, как после ще намерят извършителите, като отказват информация за тях. Аз не съм човека, който ще им събира доказателства, аз подавам сигнал. Може би от мене се очакваше да ги убедя доброволно да се предадат, а между другото да направят пълни самопризнания пред съдия.
И така, уважаеми съфорумци, нашата полиция ни пази, при това зорко. Радвайте се, че работят така усърдно, иначе лошо ни се пише.
|
|