Автор: ivodam
Дата: 14-01-13 16:24
За мен няма нищо по-хубаво от водата. Подчертавам, нищо, защото си задал въпроса граматически относно неодушевени неща. Иначе естествено, че няма никой(никоя) по-хубава от кака.
Значи водата. Обожавам я. Обичам да кисна в топла вода, често отпускайки се вечер във ваната, приятно уморен след изминатия ден, отправям благодарност към Небето, ей така, спонтанно, от все сърце.
Обичам да плувам в хладна вода, за продължително плуване е добре водата да не е топла. Изхвърлям си всичко от главата, а водата гали кожата като коприна.
Много обичам студената кристална вода на високопланинските езера и язовири, направо имам чувство, че ме зарежда директно с енергия. Къпал съм се в Бъбрека, петото от Седемте рилски езера, много харесвам водата на Белмекен.
Естествено, че обичам да плавам на вода с всякакви средства - лодки, яхти, корабчета, не пропускам възможност. От миналата година си имам собствен каяк и кефът да си слушам клавирните концерти на Моцарт или Бетховен докато си греба небрежно, а наоколо вода и небе, е неописуем.
Обичам понякога да правя любов на водата и във водата, и съм безкрайно благодарен на Господ, че ми е изпратил приятелка, която има същото отношение, култура, разбиране и съпреживяване на Водата...
Всъщност, не знам дали отговорих точно по темата за неодушевените неща, защото често усещам водата като нещо живо, изпълнено с много обич и мъдрост...
|
|