Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Не го разбирам това
Автор: ценослав   
Дата:   11-01-13 18:24

Та значи един свой /държавен разбирай/ завод не могат да управляват всички досегашни правителство след 89-та, а тръгнали държава да управят???!!! Последен премир ВМЗ Сопот. Държавен, пропадащ, сега ще го "приватизират" и хайде като оловноцинковия в Кърджали..... Като всички досегашни предпрятия. Хайде бяха много, хайде посъкратиха ги! Държавно остана колкото прастите на две ръце и това немогат да управляват. Значи БСП; СДС;ДСЕБ; ДПС; НДСВ;НДСВ;НДСВ;НДСВ; и др. И тях дедовото, и тях ....[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie2] [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Не го разбирам това
Автор: chill   
Дата:   11-01-13 18:31

Какво има да му се разбира?

Печеливш бизнес се управлява трудно.

Държава се управлява лесно - просто не трабва да пречиш на гражданите.

Автор: georgi969   
Дата:   11-01-13 18:46

Кой е казал, че целта е да се управлява ефективно?
Не си ли мислиш че целта е тозно такава-да се управлява неефективно.

Автор: realnoncho   
Дата:   11-01-13 20:57

ВМЗ от сума време, и 90те години за този завод имаше сериозни международни апетити.... Ама тук всеки по веригата иска да налапа повече и инвеститорите се отказаха, така стана и когато едни от световните производители на микрочипове искали да купят завода в Ботевград.

А за ВМЗ има добър пример за приватизирана част - лагерния завод беше купен преди 10тина години от SKF и подобренията са видими, вложили са се доста пари един разпадащ се стар цех с доста ръчни работи по лагерите да се преустрои и заработи така че да докарва качествена продукция и да е по-добре от гледна точка на условия на труд.

Автор: asahi   
Дата:   11-01-13 21:03

Кво не разбираш бе, Цено? ВМЗ е старо соц предприятие, което трябва да се модернизира. Това означава:
1. Да се смени мениджмънта - държавата не може да наеме кадърно управление на мижава заплата, а голяма не може да даде.
2. Да се уволнят 2/4 или 3/4 от хората - държавата не може да го направи безпроблемно.
3. Да се намерят нови пазари - държавата не може да го направи.
4. Да се разпродадат излишните имоти, машини и дълготрайни материални активи - държавата не може да го направи.
Всичко това може да го направи частника и да съживи предприятието.

Дата:   11-01-13 21:05

Бе така купиха и тоя в Кърджали - да го модернизират![smilie3] [smilie3] [smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   11-01-13 21:08

Някои ги модернизираха. От други няма нужда.

А бе, ти що не купиш акции от някое предприятие, ако не можеш цялото? Ето - ЕРП-тата имат публични акции.

Дата:   11-01-13 21:10

НеАм връзки! Ето Русенлии купиха Химкомбината във Видин за 1 лев! Сега от благодарност към Бога строят католическа катедрала пред комбината дето работеха 9000 калпака. Не ми се ходи чак до там да я снимам, щото вече е готова в груб строеж. [smilie8] [smilie8] [smilie3] [smilie3]

Публикацията е редактирана (11-01-13 21:11)

Автор: Jim__Beam   
Дата:   11-01-13 21:14

Не го разбирам това

.. баш го разбираш , жено дръта ......

... ама не ти се иска да го приемеш , че е така ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. И на мен пред очите ми откраднаха едно голямо предприятие ..... та пострадах и аз много от тая работа .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. чувал ли си за БКИ ..... най-голямата кожарска фабрика на Балканите ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   11-01-13 21:17

Там с връзки ощавих някакви агнешки кожи за първия кожух на жената. Даже ги боядисаха много хубаво. И на него ли му еваха мамата бе???!!![smilie2] [smilie2] [smilie21]

Автор: nastradin2   
Дата:   11-01-13 21:24

Има ли предприятие, дето да е приватизирано и да не е унищожено???
Ами "Балкан", ами "Кремиковци", ами АТЗ СТ. Загора и хилядите други знайни и незнайни, а?....

Автор: serjy   
Дата:   11-01-13 21:26

аз пък не мога да разбера, хора дето едно семейство, здраво и стабилно, не могат да направят, тоест, не могат да оправят себе си, тръгнали държава да управляват... българска работа...

Дата:   11-01-13 21:28

.. 2005-та другаря Тадаръков го купи за 2 млн. лева .....

... 86 дка терен .... 17 000 кв.м. застроена площ .... + цялото оборудване .....
.. беше платено с компенсаторки , разбира се ....

.. една година рязаха оборудването ..... машини , кранове и пр. ..... повечето неръждавейка , предвид че се работи в агресивна среда ..... [smilie7] [smilie7]

.. за 2 дка му предложих 100 хил. долара ...... супер цена за тия години .... не ми ги даде ....

.. после ме изгони и ми отне сградата построена от мен , попадаща в този имот ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   11-01-13 21:31

Ако е онзи Тадаръков, дето съм служил в казармата с него - баси лайнарина, дето се е извъдил...https://photo-forum.net/joro/emoticons/eck16.gif

Дата:   11-01-13 21:31

nastradin2 написа:

> Има ли предприятие, дето да е
> приватизирано и да не е
> унищожено???
> Ами "Балкан", ами "Кремиковци", ами
> АТЗ СТ. Загора и хилядите други
> знайни и незнайни, а?....

Че ме подсети Ходжа! В Стара Загора ходих на някаква обмяна на опит в това предприятие. Там произвеждаха и кислород. Един чичка ни демонстрира и напълни половин кофа с течен кислород. Добре че бях с един друг колега и като разказвах това първо никой не ми вярваше. Значи задължително кофата да не е омаслена, после никаков огън. Повря си туй нЯщо в кофата около пет минути и изчезна. Оня чичко сложи едно цвете и то ваднага замръзна. [smilie24] [smilie24] [smilie8] [beer]

Дата:   11-01-13 21:35

.. че кой не знае другаря Тадаръков ....

.. https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/rpfi5460.JPG
http://senzacia.net/wp-content/uploads/2012/06/Svetoslava-Tadarakova_Dimitar-Tadarakov-5.jpg

.. Цено , за течен азот говориш друже ... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Дата:   11-01-13 21:36

А какво стана с боновете от "масовата приватизация"??? По-дъртите си спомнят онази реклама, дето едно много харно моме, с нахлузени, уж диоптрични очила ни обясняваше, как стъпаловидно ще нарастват печалбите ни от акциите, които трябва да си купим...[smilie7]
Та какво се случи с тази приватизация?...[smilie9] [smilie8] [smilie7]

Автор: gogzy   
Дата:   11-01-13 21:39

Абе дърти магарета [smilie5] , га бачкахте от 8:00 до 12:00 и после никой не мож ви намери (освен ако не погледне под масата) не ривахти. Са като не се доредихте до куфарче, ривети.
Дърти коцкари такива [smilie5] [smilie5] [smilie5] .

П.п.: Без лоши чувства, ма си е истина. [beer]

Дата:   11-01-13 21:39

Жимче точно той е...[smilie2] [smilie2] [smilie2]
А ми се искаше да греша...[smilie2]
Баси, колко ниско могат да паднат хората за пари...[smilie2] [smilie2] [smilie2]

Дата:   11-01-13 21:47

Гогзи,
Много легенди са ти разказвали, чоджум...[smilie2]
Това не е било никога!!! Бачкали сме здраво, а също и здраво сме пили...но на банкетите на профкомитета...
Ако паднеш под масата следобед - просто те отсвирваха и можеше да си намериш работа единствено в БКС-тата, като сметосъбирач...[smilie7]
Питай патило! Не старило...[beer] [smilie3]

Дата:   11-01-13 21:55

Не са легенди. Аз съм сревнитело манечок (35 г.). Това което съм видял - баща ми (лека му пръст) беше Старшина ГСМ-чик, кво работили до 12:00, после не мож ги намериш. У казармата - ремонтна база на тежките машини - волнонаемните ако не ги хванеш до 12 ч. забрави. На колегата баща му бил шеф на Телефонна централа - след 12:00 и на сина си не върши услуги. Бачках 6 месеца в държавно предприятие като шофьор - там даже не почваха преди 10ч. И те така...

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   11-01-13 22:02

Jim__Beam написа
>
>
>
> .. Цено , за течен азот говориш
> друже ... [smilie3] [smilie3] [smilie3]
>
>

Там дет се прави течен азот се прави и кислород. Просто технологията е такава, вървят ръка за ръка.

Дата:   11-01-13 22:03

Аз цял живот съм бил държавен служител...
Доколкото разбрах ставаше въпрос за производствени предприятия, а не за администрация или армия...
Щото и двете ги изхранваха именно онези хорица, дето им се скъсваше гъзът от работа да съкратят петилетката на три години...[smilie7]
Е, имаше и благи службици, но бачкаторите си бяха бачкатори...И никой не ги е галил с перце.[smilie7]

Дата:   11-01-13 22:06

Вярвам ти, все някой трябва да е бутал нещата напред. За съжаление се напъвам да се сетя някой такъв около мене, но ...

Дата:   11-01-13 22:06

.. Цено говори за течен азот , сигурен съм ...

.. течен кислород в свободно състояние /кофа/ не съществува ... [smilie7] [smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.