Автор: explorer
Дата: 26-12-12 01:37
Хммм... много странно. Значи първо, забелязах, че слотовете на компютърния кейс са така тясно изрязани, че като се включва firewire конектора външната му метална част допира желязото на самия кейс. Може би това не е толкова лошо, ако се използва за заземяване, но за всеки случай изкривих отвора така, че конектора да не допира кейса докато се включва. Макар че, то май самата платка е така направена, че да се допира до желязото.
Забелязах, че разклонителя на 110V който бях използвал е изгорял от токовия удар. Добре, че беше хубав разклонител, APC със защита и LED-та за "protection" и "ground". Сега нито едно от LED-тата вече не свети.
Превключих устройството на 220V и го включих в друг контакт, през друг разклонител - пак хубав разклонител, 220V със защита и LED за "ground". Свети, че е "grounded". Включих всичко, и изглежда като да работи (трябва да го доконфигурирам в софтуера, но драйвера вижда, че има закачено MOTU 24I/O, което според мен означава, че всичко е наред).
Така, сега се опитвам да разбера какъв му е бил проблема. Какво като са били включени в същия контакт? Или по-скоро проблема е бил от това, че компютъра ми е на 220V, a MOTU-тото беше на 110V? Преди когато съм го ползвал с друг компютър, компютъра и у-вото бяха на 110V. Но все пак, предполагам, че тока, който тече по firewire кабела би трябвало да е с доста по-ниско напрежение и да не зависи от това, дали компютъра е на 110V или 220V? Егати чудото?
|
|