Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Отново стрелба в САЩ, четирима убити
Автор: sauron69   
Дата:   22-12-12 10:33

http://www.segabg.com/article.php?id=630259

Четирима души са били убити вчера при стрелба на шосе край Франкстаун, Пенсилвания, а трима патрулиращи полицаи са били ранени, съобщи Ройтерс. Жертви на стрелбата били двама мъже и една жена. Стрелецът също бил убит. Тримата патрулиращи полицаи били ранени при престрелка с убиеца.

Всъщност за мен, още по-ужасяващото заради което пускам темата е това:

Националната оръжейна асоциация NRA даде за първи първи път пресконференеция след трагедията в Нютаун. На изявата й във Вашингтон на журналистите беше забранено да задават въпроси, съобщава "Шпигел". Позицията им стреснала дори консерваторите, тъй като ръководителите на асоциацията съобщили, че на случващото трябва да се отговори с още повече въоръжаване. За трагедията те обвинили Холивуд, медиите, видеоигрите, Обама, левите политици, либералните съдии. На пресконференцията ръководството на NRA е настояло за още по-голямо въоръжаване на училищата и детските градини, "за да спасим децата си от чудовищата на този свят".

Просто не искам да го коментирам това, щото си кажа каквото мисля за това и всички подкрепящи го американци, ще трябва да изям бан за нецензурни изрази. [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Отново стрелба в САЩ, четирима убити
Автор: imitev   
Дата:   22-12-12 10:39

А аз се чудя Димоу защо е в БГ... То било от страх...

Автор: asahi   
Дата:   22-12-12 10:42

Това на криминално ми избива и не се връзва с другите стрелби.

Ао беше в България роднините на застреляния щяха да се жалват в Страсбург че не са запазили живота на горкия престъпник.

Автор: Todd   
Дата:   22-12-12 10:48

Да се трепат .... кат са изпуснали края на света трябва да наваксат !!!

Автор: мара   
Дата:   22-12-12 11:04

"На изявата й във Вашингтон на журналистите беше забранено да задават въпроси, съобщава "Шпигел"."

Автор: ценослав   
Дата:   22-12-12 11:08

"И в началото беше словото"???!!!! Демокрация там, няма навам, няма натам![smilie2] [smilie2] [smilie3] [smilie3]

Автор: Onakava   
Дата:   22-12-12 11:44

Хм...подобна не беше ли позицията на Морган Фрийман, в частност относно вината на медиите?[smilie7]

Автор: peter_m   
Дата:   22-12-12 11:45

След всяка такава стрелба продажбата на оръжие се увеличава ...

Автор: neuromancer   
Дата:   22-12-12 12:03

Ъъъ, аргумента, че трябва да се въоръжат и училищата го изтъкнаха и поддръжниците на оръжието тук във фотофорума.

Допусне ли се свободно притежаване на оръжие въобще, единствения изход е все повече оръжие. Така че или без никакво, или всеки да си носи арсенал, за да се пази от другите луди.

Автор: mmjm   
Дата:   22-12-12 12:27

Насилието поражда единствено и само насилие, по-добре е оръжието да е под строг режим само полицаи на служба, военни в акция(оттук се подразбира и изключително строги психотестове за притежаващите оръжие провеждани не по-малко от 1 на 3 месеца) и никакви въоръжени граждани.[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: temelko   
Дата:   22-12-12 12:30

ценослав написа:

> "И в началото беше словото"???!!!!
> Демокрация там, няма навам, няма
> натам![smilie2] [smilie2] [smilie3] [smilie3]

ДДимов си има вече последователи дори във Видин .

На логика го докарват, а знака е обратен, за да има равновесие [smilie18]

Публикацията е редактирана (22-12-12 12:31)

Автор: СЛАВОВ   
Дата:   22-12-12 12:56

Аз съм за повече оръжие, притежавано законно и при ясни правила..... защото и сега престъпниците са си въоръжени....
Да збранят и ножовете за готвене, знаете ли колко убийства стават с тях.....

[smilie3]

Автор: universum   
Дата:   22-12-12 13:02

Там имат традиции в носенето на оръжие.
За разлика от доста други места по света.

Те хем искат да забранят огнестрелното оръжие, за да имат по-добър контрол над така или иначе психологически обработените си поданици, хем не им оттърва да си намалят приходите на ВПК.

Дата:   22-12-12 13:25

Аз съм категорично против притежаването на огнестрелно оръжие от всеки. Едва ли ще спреш въоръжения престъпник със законно притежаваното от теб оръжие, но на пияна глава, пък и в момент на афект можеш да направиш сума ти поразии включително срещу децата и родителите си. Както писах по-горе оръжие трябва да имат определени хора с определени качества, оценявани достатъчно често, включително и след личностна криза. Това(оценяването на психическата пригодност) няма как да стане, с оръжие във всеки дом. [smilie23]

Автор: TheBossBG   
Дата:   22-12-12 15:17

Много сте ми интресни пацфистите. [smilie5] ммжм, въоръженият престъпник ще се замисли, когато знае, че насреща му може да се появи я .45аср, я 12 калибър. Въоръженото общество играе превантивна роля. Отделно от това притежателите на ОО са доста по-съвестни граждани от другие. И преди съм го казвал: въоръжените граждани са основата на гражданското общество. Либерастите обаче нямат интерес от силно граджанско общество. И за това и дупе дават само и само да разоръжат гражданите.

И последно, замислете се защо всички масови убийства стават в гън-фрий зоните? Дали, защото убиецът не отива на там с ясното съзнание, че няма кой да му отвърне на огъня? Оставям на пацифистите да ми отговорят.

Автор: SameButDifferent   
Дата:   22-12-12 15:34

TheBossBG, а как ще обясниш факта, че последният масов убиец убива първо майка си, която е била достатъчно добре въоръжена?

Автор: ogimag   
Дата:   22-12-12 15:42

TheBossBG - не по-големия калибър ще спре въоръженият престъпник

Автор: Vinsent   
Дата:   22-12-12 15:53

Последен се смее този, който стреля пръв.
Ген.Лебед
[smilie21]

Дата:   22-12-12 15:58

TheBossBG, като бивш посредствен състезател по спортна стрелба, мога да те уверя, че изобщо няма да ме притесни "45аср, я 12 калибър" та дори да вляза с малокалибрено оръжие. Вероятността да се самонараниш с тежко оръжие, както и да поразиш невинен е доста по-голяма, отколкото да се защитиш. А и не вярвам да спиш стиснал в ръцете си заредено оръжие, или децата ти в училище да вадят АК преди учебниците си, всъщност много се съмнявам да имаш и деца де.

Публикацията е редактирана (22-12-12 16:02)

Дата:   22-12-12 16:10

Трябва хората да имат възможност да се защитават с оръжие при нужда и трябва законите да позвояват това, а не както го направиха у нас червените през 96-та при дефиниране понятията "крайна необходимост" и "неизбежна отбрана". [smilie9]

Ясно е, човек без защита и самочувствие се манипулира най-лесно. [smilie9]

Публикацията е редактирана (22-12-12 16:12)

Дата:   22-12-12 16:20

Поинтересувайте се и ще видите, че "крайна необходимост" и "неизбежна отбрана" не са наше изобретение. Добре е да обмислите тези понятия и какво би станало, ако ни разрешат да пуцаме където и по каквото и когото ни падне! Дали няма да станем мишени само защото гледаме лошо от преумора, защото сме слаби, защото сме дебели, защото ни тече казанчето, защото сме направили забележка....?

Публикацията е редактирана (22-12-12 16:26)

Автор: burnmaster   
Дата:   22-12-12 16:22

TheBossBG [smilie24]
Нали знаете ББ как обра и малкото законно оръжие.
Бая хора изгореха без мотив.

Дата:   22-12-12 16:24

mmjm написа:

> Поинтересувайте се и ще видите, че
> "крайна необходимост" и "неизбежна
> отбрана" не са наше изобретение.
> Добре е да обмислите тези понятия
> и какво би станало, ако ни разрешат
> да пуцаме където и по каквото и
> когото ни падне!

Правилното дефиниране на тези понятия не означава "да пуцаме където и по каквото и когото ни падне".

Поредното манипулативно твърдение. [smilie23]

Автор: neuromancer   
Дата:   22-12-12 16:25

"И последно, замислете се защо всички масови убийства стават в гън-фрий зоните? Дали, защото убиецът не отива на там с ясното съзнание, че няма кой да му отвърне на огъня? Оставям на пацифистите да ми отговорят." - добре де, ти какво предлагаш? Да въоръжим училищата, като че ли ще ги нападат хуните? Да ходим с оръжие на кино и на ресторант? Всеки да си огради двора с вишки с картечница и да не излиза от къщи по никакъв повод?
Щото все по-голямото въоръжаване води точно натам.

Иначе аз съм за да разрешат оръжията в България. За половин година населението ще намалее наполовина, а които останат ще са много внимателни и учтиви и спазващи законите. Това е един от начините.

Дата:   22-12-12 16:42

Vinsent, вероятно не сме се разбрали. Тези понятия са много относителни и могат да се дефинират от различни юристи коренно противоположно и в двата случая ще са дефинициите ще са правилни, но без тях не може. Без тях ще настане анархия. И пак твърдя - вероятността да застреляш жена си, когато домът ти е нападнат от въоръжен(и) е по-голяма от тази да се защитиш.(паника, стрес непознаване на оръжието липса на адекватно обучение за действие при такива обстоятелства)

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.