Автор: diandimov
Дата: 20-12-12 22:58
и аз да не знам.
В София беше топло, аз - по тениска и тънко яке, и тръгваме към Шумен. Изобщо не предполагах, а и никой не каза, че там такова.
Автобуса караше с 15 мили в час през цялото време, и на Търговище спря и ни изхвърли.
Прекарахме на гарата 6 часа, прави, гладни и без вода. Парното не бачкаше, естествено. Нямаше и тоалетни.
Точно ПОЛОВИН час преди да дойде влака, съобщиха че пристига, и 200 човека бяха принудени да нагазят половин метър дълбок сняг на неразчистения перон, чакайки на минус 15 закъснелия влак.
После, вече съмна, пристигаме в Шумен. Няма таксита, нищо не е разчистено, сняг до колене, а ние пеша с багажите нагоре... баааси преживяването, не ми се беше случвало. Челото ми фана скреж от ледения вятър. Добре че съм печен и здрав!
И кво - било бедствено положение.
Ама аз не знаех и затова точно тогава дойдох в Шумен.
А то НЕ Е бедствено, нищо не е. Просто някой не си е свършил работата и не е разчистил.
Бедствено положение е когато има ураган, цунами или земетресение. Но когато вали кротко, както много пъти преди това, факта че някой не е изчистил магистралата и града се нарича БЕЗОТГОВОРНОСТ, а не бедствено положение.
Аааама-ха!
|
|