Автор: abyser
Дата: 18-12-12 22:29
Дреме ѝ на топлофикация кой краде и кой плаща и за съседите. Дреме ѝ да си прибере парите, което и прави.
Лира в баня - разбирай две тръби, които целогодишно са най-студеният обект в апартамент, последен етаж - са ~200 лв. годишно. Всичко друго ми е изрязано и пломбирано, да го духат.
Защо нямам на лирата топломер? - така било по процедура, не можело... Елате да си отрежете тръбите! - ми не става...
Може би конфликт на интереси, меко казано.
Ако съм безработен милионер сигурно ще имам време и нерви да ходя да се разправам с комисии, жалби, съдилища. Ще го правя и като хоби - от кеф да им бръкна където трябва. Засега не отговарям на горните условия.
Вальо топлото го оправдаха, нали? Дори май съди Бг за нарушени права, или жена му ли беше, кво беше, потули се работата. Да е жив и здрав...
В същия момент м/у нашия и съседния блок (на 30-40 метра, който се захранва от нашия и консумира енергия, която се "лепи" на нашия топломер) съществува "пътека" с ширина ~ 1.5 м, която е с вечнозелена трева и без помен от снежна покривка. "Нормалните загуби", дето се трупат на нашия топломер и познайте кой ги плаща.
Пак в същия момент съм чувал за "тройник" преди крана на радиатора (с топломера) и специално изградено водно подово отопление, това някъде в Люлин сити. Плащат съседите, разбира се.
Пропуснахме момента преди 20+ години да гръмнем някого на площада и да покажем, че своеволията се наказват и това е нормалния изход за следващите.
Що? - щото сме много "хитри" и ще извлечем информация за всички заподозрени. Извлякохме чушки.
Краен резултат: оказа се, че сме много толерантни - демек търпим, не сме барутлии, всичко понасяме. Хак ни е.
Положителният резултат от запазването на един човешки живот (който така или иначе малко по-късно изтече поради годност) е много отрицателен като цяло. Сега и тепърва ще му берем плодовете.
|
|