Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Как ги правите домашните пици?
Автор: niavaah   
Дата:   09-12-12 19:19


Тестото? Как става по-хрупкаво, м?
Соса?
Тънкости от кухнята са уелкъм[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: ценослав   
Дата:   09-12-12 19:27

Значи пръв ще та светнем! Бях преди много години в една пицария и харесах пица "Реджина". От тогава жената ми я прави в гуууулемата тава! Купувам: Едно тесто; пушено някакво месо - бекон; топено сирене; домат /кепчуп ли му викаха/; маслини; кашкавал; майонеза. Бе дам общо 7-8 лева и вечерта ми се сервира поцата по пенюар в гуууулемата тава. Ммммммммм![cool] [cool] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: h_bio   
Дата:   09-12-12 19:43

Соса...?! за алкалоида от растението ли говорим или...?

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: universum   
Дата:   09-12-12 19:44

Тестото:
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче или едно пакетче суха мая
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио/зехтин

Маята се накисва с една лъжичка захар в топлото мляко.
После се разбъркват яйцата с млякото и се сипва в кладенче в бращното.
Зехтинът се изсипва също вътре. Ако искате да е по надута пицата може да не слагате мазнина в тестото. Иначе със зехтин вътре става по-тънка и хрупкава. Тестото става сравнително меко. Добре е да се изчака 2-3 часа поне да втаса, но не е задължително.

Разстила се с намазнени ръце в намазнена тава.

Препоръчвам да не се прекалява с доматения сок. По на тънко - по-добре. Самият сок може да е направо от кутията, но може и да се позаиграете. На котлона се добавя към сока малко риган, босилек и една две супени лъжици смес за спагети на Кнор със сирена. Струва към 30-тина лв. 1.200 кг.

По гарнировката акъли не давам, там кой каквото иска да слага.
Пече се на максимални градуси 10-15 минути според предпочитанията.

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: thingfish   
Дата:   09-12-12 19:47

...пушено някакво месо - бекон; топено сирене; домат /кепчуп ли му викаха/; маслини; кашкавал; майонеза...
не ти завиждам



Публикацията е редактирана (09-12-12 19:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: Славов   
Дата:   09-12-12 19:48

В заведения ходя за убава пица, нямам пещ у дома.... [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: feliz   
Дата:   09-12-12 19:49

чак пък такива пинизи за една пица, дето мога да си я поръчам и да дойде за 15-20 минути?![smilie5] [smilie8] не, мерси. [smilie5] Пица ям само навън и то рядко.[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: Славов   
Дата:   09-12-12 19:51

Убавата пица става при 300-350-400 градуса, такава фурна няма.... само пещ...
И у дома си правим, ама не е като у пещ....

[beer] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: attempt   
Дата:   09-12-12 19:56

В никое заведение не съм ял толкова вкусна пица като домашната, която правя вкъщи. Няма никакво значение какво слагам отгоре, важно е тестото. Жена ми го прави в домашната хлебопекарна и става направо да си оближеш пръстите. [smilie25] [smilie25] [smilie25]


Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: BOZO   
Дата:   09-12-12 20:02

За да стане хрупкава се ръси с царвично брашно... И пеща се ръси отдолу...

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: universum   
Дата:   09-12-12 20:07

Дали ще ядеш домашна зависи от това дали ти се занимава, дали искаш да постигнеш добри пици сам у дома.

Температурата е важна, ама фурните са си до 250 градуса и толкоз.

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: Щурче   
Дата:   09-12-12 20:14

Хубавата пица не е в заведение, с малки изключения. А тайната за добра пица е в тестото. Пица в Италия, даже и от улицата да си вземеш (в случая за Венеция говоря), е много вкусна - тестото е тънко, хрупкаво и ВКУСНО, за разлика от бг пицариите, където има вкус на хляб. Иначе относно плънката - въпрос на предпочитания. Аз днес ще вечерям с няколко сирена, подправки и резенчета пресен домат, например :))) Тематично ми е някак [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: ценослав   
Дата:   09-12-12 20:15

Айде сега лакардии за градусите!! Да н шъ топите чугун???!!! фурна като фурна, ма "на калпава фурна ЧЕЗ и пречи" /имаше нещо за някяква вълна и някаква крива раута/. [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: universum   
Дата:   09-12-12 20:20

Значи още нещо важно за хрупкавостта.

Пропуснах го понеже ми свърши грисът напоследък.

Като намазните тавата посипвате грис и го разстилате добре. После тестото отгоре. Грисът като се препече добавя допълнителна хрупкавост. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: Щурче   
Дата:   09-12-12 20:21

За сос, ето това е лесно и сполучливо [smilie24] [beer]

А, аз харесвам и пица, която вместо с кашкавал или някакъв чедър чийз е с моцарела [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: TODD   
Дата:   09-12-12 20:54

Пица в къщи ??? Да не съм италианец ... [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Какъв фасул със свински крачета сготвих днес .... яжте си пиците .


[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: jrr   
Дата:   09-12-12 20:59

Тоде , веднага давай рецептата. Моляяя.[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: Славов   
Дата:   09-12-12 21:01

Ба си, и таз рецепта ли незнаете бре, гражданииии...

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: TODD   
Дата:   09-12-12 21:02

Две крачета , една купа фасул ,тенджера под налягане и после запръжка с кромид ,брашно и червен пипер .
Накрая джоджен повечко .


[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: attempt   
Дата:   09-12-12 21:04

... после всичкото това го изсипвате и мятате вратните пържоли на скарата [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: Славов   
Дата:   09-12-12 21:04

супер, без гьозум не става бобецааа.....

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: n1x0n   
Дата:   09-12-12 21:06

Това, което в България се нарича "пица", е просто някаква питка с плънка. "Гарнирана пита" е много по-подходящо заглавие за това ястие.

Истинската пица иска правилното тесто, правилната фурна и т.н. От всички тия бг-мама рецепти за "най-страхотната пица" - с набързо замесено тесто и печено на 250 градуса с часове - пица не става.

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: TODD   
Дата:   09-12-12 21:06

Славов е прав - не става без гьозум не става .А ако ти е повечко можеш да си забъркаш едно мохито с него - става прекрасно !!!!


[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: luboar   
Дата:   09-12-12 21:08

стават с времето. за толкова много години се научих да изчиствам и опростявам пицата. та:
тесто от най-простото 250/300гр. за пица, набързо разстлано с ръце, точилка или с каквото има около теб. отгоре изливаш един черпак нещо от домати. нахвърляй 200грама някакво сирене, моцарела или БГ кашкавал. швърли листа босилек или чубрица, малко зехтин или олио, пъхни в фурна загрята на макс, и когато сиренето започне да става златисто извади пицата.
пий червено вино с пицата.
докато се пече, пий бяло вино.

Отговори на това съобщение
 Re: Как ги правите домашните пици?
Автор: Славов   
Дата:   09-12-12 21:09

Мдаааа, като малък не различавах ментата от гьозума на външен вид... особено на пролет, преди да вземе да потъмнява гьозума....

Откъснати стръкове и от двете, перфектно се съхраняват в съд с водичка, и коренчета пускат немедленно....

[beer]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.