Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 За, или против отмяната на "Доживотен затвор, без право на замяна"
Автор: 2nYo   
Дата:   29-11-12 20:49

Нека да направим една представителна извадка (имам убеждението че Фотофорум е едно общество на интелигентни и образовани хора, в голямата си част, с правилно изградена ценностна система ) .
Моля, за аргументирани, без лични нападки, и изчерпателни мнения .

Отговори на това съобщение
 Re: За, или против отмяната на "Доживотен затвор, без право на замяна"
Автор: attempt   
Дата:   29-11-12 20:50

Лично аз не знам с каква ценностна система съм, но съм за връщане на смъртното наказание.

Автор: Marillion   
Дата:   29-11-12 20:51

Лично за мен това наказание е силно пресилено и почти безсмислено.

Мнението ми е с оглед динамиката и нуждата от промяна в българското наказателно право.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   29-11-12 20:55

.. твърдо ЗА смъртното наказание ..... [smilie7] [smilie7]

.. що трябва аз/ние да храним бай хой в продължение на следващите 30 години , затова че е убил / изнасилил баба ми или дъщеря ми , примерно ... да не дава Господ , нали .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Режем му тиквата и го пращам в зоологическата .... [smilie9] [smilie9]

Автор: ksuhorukov   
Дата:   29-11-12 20:57

Абсолютно съм ЗА отмяната на такъв тип наказание. Не съм сигурен изобщо, че налагането му отговаря на целта на изтърпяване на наказанията. Такъв човек е безвъзвратно изключен от обществото и дори да се превъзпита, да осъзнае грешката си, която може да е плод от някакво временно състояние, той е напрактика една изгубена душа. Според мен 30-тина години затвор (както е в момента при замяна) са много по реалистична форма за наказване. Влизаш на 25, излизаш на около 50 и отгоре... ти си друг човек в друг свят. Но поне си жив и има смисъл да изживееш наказанието. Иначе... да те пъхнат на 25 до живот...

Автор: Todd   
Дата:   29-11-12 20:58

ЗА - Смъртното наказание !!!![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Marillion   
Дата:   29-11-12 21:00

И като го убие държавата какво точно ще се промени? Така или иначе НЯМА да получиш лично възмездие за това, което е направил.

Re: За, или против отмяната на
Автор: ejko   
Дата:   29-11-12 21:04

притесняват се от издръжката на затворника, нищо, че тези 30 години никога няма да изяде колкото една кметска лимузина, която ще я сменят след 3 години...

Тъпото е че процедурата по провеждане на смъртно наказание ще е в пъти по скъпа от доживотните дажби на затворник...

Публикацията е редактирана (29-11-12 21:05)

Автор: IvoZafirov   
Дата:   29-11-12 21:07

Напоследък и аз съм станал доста суров...

Ако ще се маха и доживотната то по-добре да ги пускат веднага след процеса. За какво само ще взила в панделата?

Какво човешко може да има в един сериен убиец или изнасилвач? Че даже и правата му се били нарушавали.

Понякога си мисля, че с така нареченото "развитие" на обществото същото започа само да си реже клона...

Автор: HP   
Дата:   29-11-12 21:07

не на смъртното наказание, в един буркан написани листчета с имената на най-близките му и му даваш да бръкне и да извади едно листче. Който изтегли-доживотен затвор за него, а престъпника да се пуска. В буркана само роднини по първа линия, като имената на децата му да се повтарят по два пъти.
Само под таква угроза убийствата ще намалеят с 50% минимум. Който няма роднини значи няма за какво да живее-доживотния му стига

Дата:   29-11-12 21:09

Искам Албанския принцип!

Автор: attempt   
Дата:   29-11-12 21:09

Аз съм ЗА смъртното наказание не заради някакви икономии, а за да знаят какво ги чака следващите. Може пък някой да се замисли преди да си заслужи присъдата.

Автор: Славов   
Дата:   29-11-12 21:15

Поредната простотия....

Както новия закон за защита на лекарите, то закон и сега си има, за нападение над служебно лице, ама да има и един осъден по този закон.......

Каквито и да са, калпави или перфектни закони, като не се спазват файда никаква.....

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-11-12 21:19

.. Издръжката на един затворник е над 600-700 лева месечно .... [smilie7] [smilie7]

.. това е без да броим сумите за отчисленията на МВР за тази дейност .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. От престъпление до престъпление по един и същи член има огромна разлика .....
.. едно е убийство по непредпазливост или неумишлено .... друго е убийство с предумисъл - подготвяно с месеци .... [smilie7] [smilie7]

.. Влиза мангала да граби .... бабата си дърпа 60-те лева , последните 60 лева .... той я убива , взима 60-те лева .... че на всичкото отгоре се и гаври с жената ..... [smilie9] [smilie9]

.. Ако се резнат тиквите на 10 такива , да видиш как ще спрат тия престъпления .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Ама , нейсе ....... гласоподаватели , ръийш ли .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   29-11-12 21:22

Един патрон 9×18 (макаров) струва 40 стотинки...

Автор: Славов   
Дата:   29-11-12 21:26

И аз това казвам, не е проблема в закона, проблема е в спазването му....

Един, дето е за затвора, ни излиза доста над тези 600-700 лева, когато е на свобода.... ама като влезе в затвора спира да киха на ченгета, прокурори, адвокати и т.н.

[smilie3]

Автор: Scarecrow   
Дата:   29-11-12 21:26

"ЗА" Дейвид Гейл

Дата:   29-11-12 21:27

.. Е , 9х19 Магнум е 80 стинки ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

.. по-хуманно е .... за 40 стинки няма се циганим , я ... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-11-12 21:46

Тази тема е ясна...

Автор: svetlin74   
Дата:   29-11-12 22:54

Отмяната на присъдата "Доживотен затвор, без право на замяна" е по-хуманното решение, както и отмяната на смъртното наказание от преди няколко години. По-хуманно, защото се цели превъзпитанието на осъдения, а не просто физическата му елиминация от общността. Това обаче може да се получи т.е. да има реален ефект, в едно хуманно и толерантно общество. За съжаление ние не живеем в такова. Ние живеем в джунгла, в брутално общество където правото е на по-силния и следователно законите ни, би трябвало да отговарят на ценностната ни система. Да бъдат брутални и жестоки, за да действат превантивно ,т.е. да възпират хората от извършване на престъпление.

Аз съм против отмяната на присъдата "Доживотен затвор, без право на замяна" и за връщане на смъртното наказание.

Дата:   29-11-12 23:05

смъртното наказание не може да действа като превенция, защото хората, извършвайки престъпление си мислят, че няма да ги хванат, а не какво им е наказанието ако ги хванат... Това не е предположение, а абсолютно доказано факт.

Един човек ако си мисли, че ще го хванат и убият, защото е изнасилил и убил Х баби, няма да го направи- факт.
Ако си мисли, че ще го хванат и ще лежи 20 години в затвора, защото е изнасилил и убил Х баби, няма да го направи- отново факт.

Работата е да си мисли, че ще го хванат, а при нас проблемът е че всички си мислят, че ще им се размине...

Автор: CanoniO   
Дата:   29-11-12 23:09

Нека махнат доживотнтната, но да сумират тежестта на престъпленията... Примерно... 346 години затвор. Ако ги доживееш, отивай си... Или пък от 346 ти я намалят на 173 години.. Та това си е наполовина...

Дата:   29-11-12 23:12

.. като Канонио .... [smilie7] [smilie7]

.. що в арабския свят няма хора със 17 условни присъди .... [smilie7] [smilie7]

.. рЕзни му ръцете .... па после ако иска да гепи с гъзо си ... [smilie7] [smilie7]

Автор: Orlin   
Дата:   29-11-12 23:18

Има доста изследвания, сочещи че смъртното наказание не действа като превенция. Така че на тази кълка няма как да лежим - причината хората да го искат е чистото отмъщение - конкретно или по принцип.

От друга страна доводът за превъзпитанието може да се приложи и за промяна на 20-годишната присъда на 10, а тази от 10 на 5 и т.н... демек, той като се е превъзпитал за 10 години и другите 10 ще ги лежи превъзпитан и добричък, пък ние лошите сме го затворили в лошия затвор...

Според мен или трябва да си остане доживотния затвор или да се замени със сумиране на присъдите.
Но както Ежко казва - проблемът не е в размера на наказанието, а че всеки мисли че ще се отърве.

Автор: baraba   
Дата:   29-11-12 23:24

че не се ли отърват тез дето имат пари? аз лично познавам няколко с по няколко присъди.. и са си живи и здрави и си карат хубавите коли и работа не хващат а аз се гърбя да го е... ама така е .. кои каквото може

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.