Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Стачка (без главна) в части на Европа (не цяла)!
Автор: vale_en   
Дата:   15-11-12 15:04

Тъй като вчера присъствах на главна стачка в Сарагоса, Испания, и както е известно това важеше за цяла Европа, мисля че в България такава не се е състояла (или поне аз не знам за нея)! Идеята на тази тема, или по-скоро основният въпрос (поне от моя гледна точка),е защо ние отново сме напук на всички? В Испания съм от 2 месеца и не можете да си представите колко мързелив народ е това! за Португалия също имам сходно мнение, за гърците не говорим въобще! Та защо в тези страни, очевидно в голяма криза като нас самите, хората наистина се надигат и отстояват интересите си, а ние както винаги си крием главите и се надяваме някой друг да ни свърши работата?!

ето и линк за стачката от вчера в Сарагоса. http://www.youtube.com/watch?v=DeHnJ4XH5mI

Отговори на това съобщение
 Re: Главна стачка из цяла Европа!
Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   15-11-12 15:14

Вчера по новините имаше репортажи от Гърция, Франция, Италия, Испания и Дания. В България някаква рехава групичка на хидроинженери и разни бачкатори по поддръжката на тези съоръжения. Плюс сканадалите с медиците в кръвните центрове. Слаба работа с други думи.
Направи ми впечатление, че гърците са направили някакъв бегъл опит - след работно време, за няколко часа само.

Дата:   15-11-12 15:24

Без значение дали е след работа, имат желание хората, това е разликата!vale_en написа:

Автор: DeDomus   
Дата:   15-11-12 15:27

Какво ще рече "главна" стачка?

Автор: boxer   
Дата:   15-11-12 15:30

Сам казваш колко са мързеливи, а после - отстоявали правата си.
Кои права?
Правото да висят на врата на Германия ли?

Автор: Vinsent   
Дата:   15-11-12 15:32

Колкото по-мързеливи, толкова повече стачкуват. [smilie5]

Автор: Vinsent   
Дата:   15-11-12 15:34

Колкото по-мързеливи, толкова повече стачкуват. [smilie5]

Дата:   15-11-12 15:36

Vinsent, именно...
ние се скъсваме от работа, поцял де всеки ден, но не си отстояваме правата! Това не възприемам...
boxer - темата ми не е про испанска...адски ме дразни това че са мързели а пък само мрънкат, като гърците, и накрая ще им опростят дълговете зашото видиш ли измислили цимилизацията и обществото...[smilie9]

Автор: tNt   
Дата:   15-11-12 15:42

наистина, какво е Главна стачка? Стачка за какво, с какви искания?

така де говорим си, а и не ми се рови в нета.

По дефо, франсетата излизат напролет по улиците. Париж на пролет е прекрасен [smilie7]

Автор: bgprinter   
Дата:   15-11-12 15:42

Стачките са инсценирани от враговете на Европа (както едно време в други съюзи) [smilie18]

Дата:   15-11-12 15:46

Под главна стачка разбирам, както ми го обясниха самите испанци, абсолютни нищо да не работи, да не се консумира нещо, да не се консумира нищо! Протестираха главно срещу мерките на правителството са орязване на някои привилегии и срещу банковите институции! Спираха се пред всяка банка, крещяха и скандираха, че не искат да плащат дълговете на банкерите...и т.н. Това разбрах аз и това ми обясниха приятели испанци, каке било в другите страни-не знам![smile]

Автор: arakiss   
Дата:   15-11-12 15:47

на български е обща.
стачка, де

Автор: Will   
Дата:   15-11-12 15:48

По дефиниция стачкуващите са основно лумпенизирани елементи, които изобщо си немат идея за какво става въпрос и какво е естеството на проблемите им а още по-малко как да се решават...

Трудно бих си представил интелигентен образован и психически стабилен индивид да участва в подобни мероприятия...[smilie11] [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   15-11-12 15:51

Срещу кое стачкуват? Срещу международното положение, срещу атмосферното налягане или срещу това, че са натоварили със своите дългове идните поколения и с труда си не могат да изхранят страната си?

А ние срещу кое да стачкуваме? Големият процент от бизнесът в страната ни е частен. С "главна" стачка не можеш да си вдигнеш заплаатта при частника. И въобще, Ва_лен, кой ти мъти главата?

Дата:   15-11-12 16:04

asahi, да имаш позиция не означава че някой ти мъти главата. За бизнеса съм съгласен че е голяма част от е частен, включвам и себе си в това число. Лично мен(съгурен съм че и теб) ме дразни адски много отношението на държавата към малкия и среден бизнес, или по-точно липсата на отношение, ако не си помогнеш с...знаеш как!!!

А това че идните поколения няма да могат да изхранват страната си- мислиш че ние ще можем, всички се изнесоха от селата и изоставиха нивите!!! И на следващия ти въпрос- да, занимавам се и с земеделие, исках да го развия но държавата и други фактори не ми позволиха!!!

И ми се иска тази тема да не се превръща лична нападка към мен...мерси

Автор: diandimov   
Дата:   15-11-12 16:10

Европейщини....

Автор: Will   
Дата:   15-11-12 16:32

Голем смех! Борели се за правата си! Сигурен съм, че на никой от стачкуващите н Испания, Португалия и другите не му са нарушени каквито и да е права... те искат привилегии и да не изпълняват задълженията си!!! Вчера даже то TV неква българка в Испания се изтърва и каза, че понеже имала 350К кредит... и не можела да го плаща... отишла да стачкува... че и даже е от организаторите! Ми неам думи!

Re: Стачка (без главна) из цяла Европа!
Дата:   15-11-12 17:02

На мен държавата не ми пречи, защото очакванията ми към нея са съобразени с реалността. Даже и със земеделие се занимавам помалко и по-скоро ми пречат осите и косовете, които ми кълват гроздето плюс мързелът ми.

А малкият и средният бизнес ако чакат държавата да ги подпомага спукана им е работата.

Автор: грегари   
Дата:   15-11-12 17:15

vale_en написа
......
> да, занимавам се и с земеделие,
> исках да го развия но държавата и
> други фактори не ми позволиха!!!
> ..............

=======================
любопитно ми е, разкажи за отношението на държавата и факторите.
от първо лице ед.ч. не е като от вестниците.

Дата:   15-11-12 17:21

Първата поправка в заглавието е успешна. Ако преброим страните, в които не само не е имало стачка, ами и няма намерение да има, ще се наложи още една промяна.

Дата:   15-11-12 17:22

грегари, ако искаш да ти пратя едно CV , кажи, няма проблем...
asahi,това за малкия и среден бизнес не те ливбесява, казваш го като че ли е най-нормалното нещо на света!!! Тоава искам да се промени, въпреки че не може, като помагат на този вид бизнес се развива и икономиката, и оттам всичко останало...имам чувството че всичко се прави напук, да ни държат долу за да не мрънкаме много...[smilie23]

Дата:   15-11-12 17:27

Не ме вбесява. Баща ми има малък бизнес и той не се вбесява.
Ти кажи каква помощ от държавата ти е нужна конкретно на теб за да подкараш някакъв конкретен бизнес.

Дата:   15-11-12 17:27

хммм.... не ща св-та, ама чета и слушам, че най-стабилен и проспериращ бизнес е зърнопроизводството.
отделят се огромни суми от бюджета и европрограми за животновъди, пчелари, зелунчуци и т.н.,,,,
пък ти твърдиш съвсем друго.
очаквах някаква конкретна история.....

Дата:   15-11-12 17:36

грегари, тъй като явно много знаеш, отиди да пробваш да се включиш в тези евро пари, аз пробвах, дори с връзки, нещата просто не стават ей така, случайно! Поне при мен не стана, може други да са имали успех...а и да ти отпуснат пари, трябва да имаш натъкмени доста свои средства за да почнеш, ако не да теглиш заем от БАНКАТА, а после не си сигурен че ще ти преведат парите...
asahi, искам да се направи нещо срещу монополизирането на пазара като цяло, не може едрите риби да отнасят всичко, барабар с дребните търговци и производители! Искам бензина да не е като в Испания! Искам когато ми дойдат ВЛАСТИТЕ на проверка да ме оценяват обективно, а не да си чакат подаянията и да си тръгват!!!
Евала на баща ти, явно той е от друго тесто!

Дата:   15-11-12 17:44

vale_en,
да ти призная, същото е и във фотографския бизнес.
трябва да имаш едни големи пари вложени в квалификация, машини, студийно оборудване, снимачна техника, помешение на централно място и други и други....
и тъпата държава не ти дава нито лев. а алчните банки искат лихви, пък да не ти казвам какво става ако фалираш.......
така е със всеки бизнес във всяка точка на глобуса!!
светът е гадно място за живеене. факт!!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.