Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Кьосе или Балкан??
Автор: cameraman   
Дата:   14-11-12 12:09

Днес ще напълня бидончето със зелки. Какво зеле да сложа, дали:
- Кьосе/парцаливо и леко/ вкисва бързо
- Балкан- сбито и тежко. ставало по-бавно
Споделете опит.

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: alsash   
Дата:   14-11-12 12:11

.....леко плоски зелки....като земното кълбо!

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: мара   
Дата:   14-11-12 12:11

СБИТО НЕ СТАВА ВУПЩЕ!
турай парцаливото! в сбитите зелки до вътре хич и не стига вкисването. затва пък тях мое да си ги държиш за прясно [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: alsash   
Дата:   14-11-12 12:13

не ги оставяй сами да ти пълнят чувала, защото слагат мешано

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: cameraman   
Дата:   14-11-12 12:14

На Кауфланд има Балкан на промоция- 29ст.... Там си избираш сам. Ама щом препоръчвате кьосето- ще отида до борсата.

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: alsash   
Дата:   14-11-12 12:20

....според някои автори, вместо царевица се слагало захар и ферментацията протичала по-бързо, а с повечко хрян се спирала когато му дойде времето...

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: harvester_vn   
Дата:   14-11-12 12:25

Аз не му разбирам изобщо, обаче съм чувал, че кисело се прави от кьосе.

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: aquarius   
Дата:   14-11-12 12:28

КЬОСЕ! [cool]
Всичко друго е компромис [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: DeDomus   
Дата:   14-11-12 12:38

Това кьосе и балкан за пръв път го чувам. Къде викат така на зелето?

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: 5kan   
Дата:   14-11-12 12:45

Кьосе и Балкан са сортове
в консервната фабрика слагахме Кьосе за кисело - основно за сарми, а от "сърцата" - разни манджи в кутии

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: cameraman   
Дата:   14-11-12 15:12

А сега....трябва да изчистя 55 кг кьосе.

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: asahi   
Дата:   14-11-12 15:17

Вкарай един маркуч до дъното на бидона да пълниш, да претакаш и да духаш.

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: cameraman   
Дата:   14-11-12 15:31

То нали като се духа не се претака?
2 килограма морска сол дали ще стигат?

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: Avi   
Дата:   14-11-12 15:55

cameraman написа:

Кьосе или Балкан??


Много се извинявам. Помислих си, че така зададена, темата е за интимни подстрижки...

[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: arakiss   
Дата:   14-11-12 16:00

кьосе [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: sunnyshot   
Дата:   14-11-12 16:13

Истинско зеле нали се прави в дървена каца? Какви са тези апартаментни бидони от пластмаса!

А захар в зелето звучи като суши със захар за idiots [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: marchello   
Дата:   14-11-12 17:40

винаги съм мислил че зелето е просто зеле .... [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: arakiss   
Дата:   14-11-12 17:43

и доматите просто домати,
ама всеки търси розови [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: marchello   
Дата:   14-11-12 17:58

[smilie21] [smilie22]

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: ejko   
Дата:   14-11-12 18:04

"А захар в зелето звучи като суши със захар"

Че то в ориза за суши, онзи sushi-meshi, традиционно се слага захар, сол и някакъв вид оцет... Поне според японците де... Допускам, че и японската кухня се променя в различните държави според местните вкусове, както става с китайската... Но то в Щатите в китайските ресторанти има пица, така че...[smile]



Публикацията е редактирана (14-11-12 18:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: alsash   
Дата:   14-11-12 18:47

......съни, сънииии....http://debelana.blogspot.com/2011/10/blog-post_09.html http://debelana.blogspot.com/2010/11/blog-post_4814.html


Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: sunnyshot   
Дата:   14-11-12 18:50

спирам да пиша: постовете ми излизат полудвойно на сайта [smilie10]



Публикацията е редактирана (14-11-12 18:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: sunnyshot   
Дата:   14-11-12 18:50

Неее, традиционно сушито е лакто-ферментирала храна и literally, sushi means "sour-tasting". Това със захарния оцет е по-нова "традиция" [smilie23]

Сушито също е храна с малко мазнини. Но още по-новата "традиция" на пълненето му с авокадо, крийм чийз и майонеза го прави високо на мазнини, които в комбинация със захарта или високо-фруктозния сироп го правят по- различно от това по времето на Анджин сан.

Изглежда, че преди крийм чийза и захарта, древното суши все пак е имало много общо с киселото зеле.


Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: ejko   
Дата:   14-11-12 18:51

Хм..., ок, щом спориш съм склонен да се съглася! Аз хич не съм спец, просто така знаех!
А авокадото е много вкусно, защо го развалят със суши? [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Кьосе или Балкан??
Автор: aquarius   
Дата:   14-11-12 19:00

Отивам да претакам Кьосето [smilie5] [smilie5] [beer] [cool]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.