Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Купувате ли си неща, които не ви трябват?
Автор: Marillion   
Дата:   13-11-12 07:06

Аз ли съм нещо повреден или повечето от хората? Забелязвам, че много хора, когато си купуват нещо винаги взимат това, от което нямат нужда.

Толкова ли са се зомбирали хората, че са станали жертва на рекламата и маркетинга?

Купуват си фотоапарат - трябва да е с МНОГО мегапиксели, с МНОГО зум, с МНОГО яко видео и... го ползват да щракнат 2 снимки в пияна компания.

Купуват си телевизор - Да е ХД реди, да е ЛЕД, да е поне 42 инча и накрая гледат Канал 1 с антена.

Същото е почти с всякаква техника. Все да се купи повече, та да не се прекара човек....

Чудя се това дали се дължи на факта, че народът е прост и лесно се манипулира, или на агресивната реклама?

Отговори на това съобщение
 Re: Купувате ли си неща, които не ви трябват?
Автор: Dumbledore   
Дата:   13-11-12 07:09

И на двете. Народа не че изпростя, ами направо полудя.

Автор: diandimov   
Дата:   13-11-12 07:13

Аз два пъти айфон съм си зимал, и дълбоко съжалявам.

Автор: Dumbledore   
Дата:   13-11-12 07:16

Вземи си трети.

Автор: ntonev   
Дата:   13-11-12 07:45

Айде сега се замисюете и за вас самите... и кажете, че в 100 % покупките ви са прецизни?

маркетинга ползва и психологията и социологията за да ни накара да си похарчим парите - въпрос на личен баланс и портфейл, но всеки харчи повече отколкото планира и му трябва.
Най-незабележимото, но най-често случващото се е с храната. Ние консумираме много повече отколкото ни е нужно и забравете за изключенията в Африка.

Автор: tonitka   
Дата:   13-11-12 07:45

Относно техниката в къщи, купуваме ново само ако старото е сдало багажа или пък имаме крещяща нужда от нов вид уред. Никога не купуваме уред последна дума на техниката, най-скъпото, най-модерното и т.н. .....пари за глупости не даваме. Предпочитаме да си ги харчим за по-приятни неща, например пътуване ....[smilie3]

Автор: ценослав   
Дата:   13-11-12 07:47

Ми и аз си купих преди два тиража вишове от ТОТО-то! За чив дедов са ми сега???!!![cool] [cool] [smilie2] [smilie3] [smilie21]

Автор: bess_bg   
Дата:   13-11-12 07:48

Смятам че кризата лекичко промени приоритетите. Поне на хората покрай мен. Дано да е така с повече хора. А това с искането на повече само заради идеята да е повече, мисля че е тенденция от началото на "прехода" и масовото облъчване - да бъдем с "як стайлинг", да следваме "тренда".

Автор: boreto   
Дата:   13-11-12 08:08

Трябва да се купуват непотребности. Иначе как ще подкрепяме икономиката (особено китайската)...?
[smilie25]

Автор: Vinsent   
Дата:   13-11-12 08:20

Вещите могат да задоволяват различни потребности.
А потребностите зависят от възможностите и обхвата на интереси.

Например хубава картина как ще се коментира, като нещо, което ти е необходимо или не?
Или LP с любима музика? Или книга с любим автор или произведение?
Или качествени уреди за спорт?

Според Петър Дънов има три порядъка в света: идеален, реален и материален. Човек трябва да се научи да съгласува материалния свят с реалния и идеалния.

От друга страна, ако кажеш, че всичко си постигнал в духовен и материален план, май си готов за отвъдното...

[smile]

Автор: мара   
Дата:   13-11-12 08:28

не.

Автор: fotocolor   
Дата:   13-11-12 08:51

аз пък си взех файтон,да мога на лято да обикалям из чифлика.

Автор: LeMoustache   
Дата:   13-11-12 08:59

Понякога от глупост съм си купувал, да.
Сега вече гледам да не го правя :)

Автор: chill   
Дата:   13-11-12 09:44

По-добре да имаш нещо, от което нямаш нужда, отколкото да нямаш нещо, от което имаш нужда.

Какво е "необходимо" от един момент нататък (храна, вода, подслон), е силно субективно.

Автор: marchello   
Дата:   13-11-12 09:56

не.

Автор: atin   
Дата:   13-11-12 10:09

Девойките на час как се броят-покупка, краткотраен актив или рискова инвестиция? Само питам[smilie5]

Автор: J0R0   
Дата:   13-11-12 10:10

Хубав въпрос, без еднозначен отговор.

На пръв поглед Чил е прав.
По-добре да имаш нещо, от което нямаш нужда, отколкото да нямаш нещо, от което имаш нужда.
Но само на пръв поглед.

Това е логиката "колкото повече, толкова повече".
Която в свят с ограничени ресурси може да е добра за отделен индивид, но в никой случай не е добра за развитието на човешкия род.

Иначе всеки има някакви залитания в тоя тип мислене, но е добре да се самоограничаваме доколкото е възможно.

Моят скромен принос е в това, че се стремя да купувам стоки и вещи, които ще ми служат по-дълго време.
Възхищавам се от философията на нещата, създавани преди век, създавани си идеята да служат "вечно".
Изразходил съм хиляди самобръсначки за еднократна употреба, а дядо ми имаше през целия си живот един единствен бръснач, но ходеше по-прилежно обръснат от мен.

Автор: Vinsent   
Дата:   13-11-12 10:24

J0R0 написа:

> ...
> Това е логиката "колкото повече,
> толкова повече".
> Която в свят с ограничени ресурси
> може да е добра за отделен индивид,
> но в никой случай не е добра за
> развитието на човешкия род.
> ...

Многото неща са и ангажимент. [smilie2]
Понякога, освобождавайки се от нещо, чувстваш облегчение. [smile]

Автор: imitev   
Дата:   13-11-12 10:28

Жените винаги могат да дадат 5 лв. за нещо което струва 10 лв. въпреки че не им трябва....

Мъжете винаги са готови да дадат 10 лв. за нещо което струва 5 лв. ако им трябва...

Автор: burnmaster   
Дата:   13-11-12 10:33

Понеже съм много голяма скръндза , винаги дълго обмислям всяка покупка и много рядко от магазин.....гледам да втора ръка.

Автор: kefalcho   
Дата:   13-11-12 10:33

Отговор [smilie5]

Автор: chill   
Дата:   13-11-12 10:36

J0R0 написа:

> Хубав въпрос, без еднозначен
> отговор.
>
> На пръв поглед Чил е прав.
> По-добре да имаш нещо, от което
> нямаш нужда, отколкото да нямаш
> нещо, от което имаш нужда.

> Но само на пръв поглед.

> Това е логиката "колкото повече,
> толкова повече".
> Която в свят с ограничени ресурси
> може да е добра за отделен индивид,
> но в никой случай не е добра за
> развитието на човешкия род.

Това важи и за човешкия род като цяло.

Т.е. и за човешкия род като цяло е по-добре да има нещо, от което няма нужда, отколкото да няма нещо от което има нужда.

Доколко е вярно са преценява с прост експеримент - разглеждаме двата случаи и разсъждаваме в кой от тях отделния човек или човееството като цяло са "по-добре".

Ти засягаш съвсем отделен и независим проблем: доколко е възможно да осъществиш този идеал - да имаш всичко, от което имаш нужда.

Е, това в общия случай не е възможно нито за отделния индивид, нито за човечеството като цяло.

Автор: marchello   
Дата:   13-11-12 10:42

не.

Автор: photo_liubitel   
Дата:   13-11-12 10:42

Тук възниква въпроса: КАКВО ЗНАЧИ НЕЩА КОИТО НЕ ВИ ТРЯБВАТ ?!?!?!
Ако човек си навил на масрафа и има пари за глезотийки, значи въпроса е излишен.
Друг е въпроса, ако няма пари за хляб и си пупува скъпа техника. И понеже няма пари я купува на изплашане с някой от многото кредитни институции на които лихвата е от порядъка на 35-40 % (ГПР)
Е за тия последните съм съгласен, че е Излишна покупката.
В крайна сметка веднъж се живее и трябва и да се поглези човек. tonitka беше написала че се купува техника само ако старата здаде багажа и си харчи парите за пътуване. Е някой хора ще кажат че пътуването не му трябва.

Публикацията е редактирана (13-11-12 10:43)

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   13-11-12 10:50

И питаш точно във фотографски форум ? [smilie5] Едно от скъпите хобита, ако не си вадиш парите с фотография естествено [smile]. Когато ме попитат "нефотографи" колко ми струва техниката рядко казвам реалната цена, по простата причина, че хората се изумяват как мога да дам толкова пари за техника и се започват последващи разсъждения, които гледам да избегна. Та ... за страничния наблюдател даваме пари за неща, които не ни трябват. Въпрос на приоритети [smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.