Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Дайте акъл за сушилня.
Автор: Marillion   
Дата:   11-11-12 08:17

Тръгнах да купувам на жената сушилня. Взех да гледам по магазини, сайтове и къде ли не. Много от приятелите ми ме съветват да си търся miele втора ръка /с 1 год. гаранция/, вместо нова беко /примерно/.

Вече и аз не знам какво да взема.

Ще се радвам на всякакви мнения.

Отговори на това съобщение
 Re: Дайте акъл за сушилня.
Автор: dideron   
Дата:   11-11-12 08:28

Зрасти.И аз бях на тая вълна до вчера.Гледах втора ръка ама като видях мръсните им резервоарчета с кал вътре ми се отщя.Имам аскер аркадаш шеф на бялата техника в една от големите вериги.Питах го .Значи всъщност основнато е че е по-добре да вземеш кондензационен тип вместо вентилаторен.Вентилаторните искат извеждане в отдушник на парите.Ако можеш да си го позволиш по-добре е да е с термопомпа.По -икономични са.
В резултат на тридневен размисъл вчера ми докараха чудото на техниката.Върховото постижение на Бекир Коч Холдинг специално предназначено за бедни инженери.БЕКО DC 7130.
Пети барабан пускам,включително и дебели одеала.
Много съм доволен.Да не говорим че изсмуква прашинките от дрехите дето иначе ги дишаме.Едно одеало пълни филтъра за власинки.Хванах един недостатък.Или свива дънките или аз за два часа съм надебелял.
Имаше един модел със сензорен дисплей на промоция ама аз съм консервативна гад и не го харесах.Иначе цените бяха на кантар.Около 500 лефа плюс минус 20 лефа .
Малко шумно работи.Като влезе яке циповете тракат на поразия.Ама пък топли и стаята.
Ами това се сещам.
Успех в търсенето.

Дата:   11-11-12 08:35

Значи модела със сензорен дисплей 7430 има едно предимство
резервоарчето му в което събира водата е горе където на автоматичните перални се слага праха.А на моята е долу на нивото на пода.Трябва да се навежда човек като го вади.
Ама аз като железарче не обичам електроника много.

Автор: мара   
Дата:   11-11-12 09:43

ВИНАГИ бих предпочела старото МИЛЕ.
всичките ми уреди са втора ръка, правени от немци за немци, от шведи за шведи и пр. работят над десет години безотказно и нямам НИКАКВО, ама никакво намерение да ги сменям! вкл. така, както твърдят запознати, нямало кво да им се счупи. ед. на вризера има няква идея за прокъсване на уплътнение, кошницата на миялната се е разкривила, а пералнята работи с яко нацепен ремък, но пък новият чака. обаче 3 години чака и тя си работи [smilie5]
сушилня хич нямам, щото ме кефи да простирам [smilie18]

Автор: tonitka   
Дата:   11-11-12 09:49

Миналата година си взехме Бош, втора ръка. Нашо приятелче ни я домъкна направо от германия. Кондензационен тип е. Много съм доволна. Не свива изобщо дрехите, ако си избереш правилната програма за сушене. Одеалата и пуловерите стават невероятно меки и пухкави когато са сушени вътре. Иначе каквито и омекотители да слагам при естествено сушене го няма този резултат.

Дата:   11-11-12 10:00

Няма спор че уредите произведени за западния пазар са по-качествени ,поради което и са на по-високи цени понякога в пъти .
Но гумените уплътнения ,пластмасите и до известна степен нагревателните елементи стареят и губят първоначалните си характеристики..
Лагерите също имат определен живот в стотици часове.Електрониката също.
Така че ако ми позволите ще резюмирам.
Най-добри са уредите произведени за западния пазар ,купени новички от магазин с гаранция.
И аз искам ново Миеле,ама няма кинти.[beer]
А между другото ние работим с турски завод ,който е под шапката на немски холдинг и трябва да споделя от личен опит ,че качествения контрол на турците е като на немците.Много са взискателни ,но за разлика от немците не са буквояди.Може с тях да се обсъждат възможности има някакъв диалог ,докато немеца действа по инструкции и мисленето не му е силна страна.

Публикацията е редактирана (11-11-12 10:15)

Дата:   11-11-12 10:13

Нашата сушилня я взехме за 150 лева. Три години да изкара - доволна ще съм. В сайтовете се продават уплътнения, филтри и резервни части каквито си искаш. Още със взимането си поръчах ново чекмедже за водата - 10 евро и нов резервен филтър. За цената но нов Бош произведен за западния пазар мога да си менкам сушилни май докато съм жива.

Дата:   11-11-12 10:27

Аз като обикалях да търся сушилня втора ръка най-евтиното беше някакъв Баукнехт на 290 лефа и ключалката му беше спукана.Другите бяха 330-350 лефа.Да не говорим че сигурно бяха над 6-7 годишни.Бяха пожълтели като китаец болен от Хепатит А.
И собственичката или продавачката толкова усърдно ми обясняваше ,че ключалката не е спукана а си е така.
Значи аз виждам ,че не е наред със собствените си зъркели,
така че имах едно наум,за гаранциите им и коректността на търговците.

А творението на Бекир Коч вече 19 часа е монтирано ,изсушило е 5 или 6 барабана и още работи.В два часа ще направи едно денонощие върла работа[smilie5]
Като направи 72 часа технологична проба ще давам изявление за пресата.[cool] undefined

Публикацията е редактирана (11-11-12 10:41)

Дата:   11-11-12 10:34

Да, по магазините втора ръка са такива цените. Нашата е взехме от приятел, който вкарва такива уреди от Германия. беше си я заделил за него, но му казах да си търси друга, тази ще е моя. [smilie18]

Автор: Ondine1   
Дата:   11-11-12 10:47

Аз съм много скептично настроена към техниката втора употреба особено за перални,миялни и сушилни [smilie8] Моята сушилня я имам от някъде 2г.Кондензационен тип на Горение.Понеже нямам място къде да я сложа е монтирана върху пералнята ми в мокро помещение.Единственият недостатък е,че трябва да се внимава в това как и къде е поставена сушилнята трябва да има добра вентилация в помещението.Цената и е към 600лв.,но поне си е с гаранция.
п.п.и ние в къщи така дебелеем за 2 часа[smilie18] [smilie18] и зимата я ползваме и за отопление,а лятото за сауна [cool] [smilie6]

Дата:   11-11-12 10:53

А някой да знае какви са тия кошнички за сушене на обувки.
Сигурно за зимата ще са много полезни.
По форумите пише че било полезно в сушилнята да се пъхнат и 3-4 топки за тенис.Ама не разбрах на кое викат топка за тенис-тия белите за тенис на маса или големите зелени пухкавите за тенис на корт.

Публикацията е редактирана (11-11-12 10:56)

Автор: Ondine1   
Дата:   11-11-12 10:57

Продават ги към сушилните.Закрепват се неподвижно,вътре се слагат маратонките примерно и си пускаш програма за сушене

Топките /зелените/са за пухените якета,за да не се слепи пуха ;)

Публикацията е редактирана (11-11-12 10:58)

Автор: Marillion   
Дата:   11-11-12 18:38

Работата ясна... ако се намери читава втора ръка ще си взема. Ако не - в магазините избора голям. От 500-1500 лв.

Дата:   11-11-12 18:40

къде си? в софето преди време имаше един на теца в дружба, много читави неща и 2 години сервиз. ма ся чух, че са се преместили.

Автор: TODD   
Дата:   11-11-12 18:51

Жената ги суши на двора ...

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: elrisha   
Дата:   11-11-12 20:38

Като ви дойде сметката за тока, ще въздишате по ония добри дни,когато гащите са се веели на балкона! [smilie5]

Автор: boZo   
Дата:   11-11-12 22:11

Miele, Siemens...

Автор: ejko   
Дата:   11-11-12 22:40

Дали на балкона или на простора, или на двора, все е по добре от сушилня! И все пак, както живея на булеварда и с това малко дете се пуска кажи речи всеки ден, а понякога и 2 пъти на ден. Без сушилня през лятото карам, дори и сега, но миналата зима като се роди и нямаше как. Особено ако като нас се ползват многократни, а не химически памперси и пада едно пране, дето добре че я имаше сушилнята.
И все пак, колкото може по рядко, толкова по-добре... И не само заради сметката...

Автор: elrisha   
Дата:   11-11-12 23:04

Баба ти едно време, дето е имала по няколко деца, все на сушилня е разчитала! [smilie6] [smilie5] [smilie6]

Дата:   11-11-12 23:19

Ти я остави баба ми... Всеки е за себе си... И аз мога без, но по-добре със...
Това е че аз съм против сушилнята като отделен уред, защото за малко по-добро сушене, отива твърде много материал..., та като взимах пералнята просто я взех комбинирана. Има си минуси, предвид, че имам опит и с двата уреда, но не е някаква фатална разлика...

Дата:   11-11-12 23:20

мхм. ма и двор е имала барем...[smilie18] дет се вика - ако имаше двор - ехеее...!
п.п. аз имам.

Автор: cameraman   
Дата:   11-11-12 23:29

Най-добре е втора употреба...ама ако може...нова и маркова....и да не е произведена за нашия пазар... Там имат опции върната...

Публикацията е редактирана (11-11-12 23:31)

Автор: imitev   
Дата:   11-11-12 23:52

Сушилнята, ако не е на метан, си е т-шак.

Имам комбинирана пералня+сушилня кондензационен тип. Така мачка дрехите при сушене... Не е истина...

При братото в щатите си излизат сухи без да са ултрагорещи...

Дата:   11-11-12 23:55

imitev, това с намачкването каквото и да ти обясняват зависи от големината на барабана... Ако дрехите са повече отколкото събира барабана и излизат много намачкани. Кофтито на някой комбинирани е че пише примерно 5 кила пране и 3,5 кила сушене... А то ако си изсушиш каквото си сложил за пране, стават яко намачкани, защото като се намокрят стават още по-тежки дрехите...
Иначе в щатите също ако препълниш казана и стават намачкани, просто там са големи барабаните и трудно да го препълниш...
Иначе аз съм успявал и там да излязат яко зле...

Автор: tochnia   
Дата:   12-11-12 00:48

Проблема на сушилните е че изтъркват дрехите [smilie8] [smilie8]

Не за едно-две сушенета, ама ако за 6-12 месеца трябва да си изхвърля любимите дрехи е кофти [smilie2] [smilie2]

Затова сушилня за нещата които трябват по-спешно и по-непретенциозните дрехи, всичко останало на вътрешен простир [smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.