Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 "за мъртвите или добро или нищо"
Автор: alsash   
Дата:   06-11-12 08:52

........от де иде тази простотия?...защото аз не съм съгласен!

Отговори на това съобщение
 Re: "за мъртвите или добро или нищо"
Автор: Vinsent   
Дата:   06-11-12 08:58

Защото не е почтено да кажеш нещо лошо за някой, който не може да се защити или го опровергае.

Автор: nastradin2   
Дата:   06-11-12 08:58

Много примиренско и овчедушно ми звучи. Прикрито под претекста за уважение, към паметта на покойника. Защо трябва да се премълчи, че покойникът е бил мръсник или убиец, например? Само защото си е отишъл? А защо това не се прилага към покойните Хитлер и Сталин да речем? Защо толкова години след смъртта им продължават да ги обливат по всевъзможни начини? Къде остана уважението към покойния?

Автор: alsash   
Дата:   06-11-12 09:00

....събудете се бе хора...

Дата:   06-11-12 09:00

Винс, нещо, което се знае от всички не може да се опровергае дори и приживе...Единствено българския съд има чудната сила да обявява бялото за черно и обратното...[smilie7]

Дата:   06-11-12 09:02

nastradin2 написа:

> ... А защо това не
> се прилага към покойните Хитлер и
> Сталин да речем? Защо толкова
> години след смъртта им
> продължават да ги обливат по
> всевъзможни начини? ...

Защото те са доказани престъпници.
Освен това за геноцид няма давност.

Дата:   06-11-12 09:04

Е да де, ама са покойници...Не могат нито да се защитят, нито да ни опровергаят...[smilie3] Щото, ако можехааа....Дупе да ни е яко[smilie18] [smilie25]

Re:
Автор: tofo   
Дата:   06-11-12 09:04

Кой съд ги е осъдил и за какво престъпление?[smilie11]От правна гледна точка са си невинни душици.

Публикацията е редактирана (06-11-12 09:07)

Дата:   06-11-12 09:07

nastradin2 написа:

> ...Единствено българския
> съд има чудната сила да обявява
> бялото за черно и обратното...[smilie7]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

За българските съдии няма невъзможни неща. Мисля си, че нямат проблем и перпетуум мобиле да създадат! [smilie8]

Дата:   06-11-12 09:07

Абе, как да кажат за някой, нещо добро след кончината му, когато всички знаят, че цял живот е бил гадняр или подлец? И защо, в другият случай - да го премълчат???[smilie7]

Дата:   06-11-12 09:16

В Мъже в черно 3 агента Джей държи прощална реч за агента Кей... [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Гледайте го! [smile]

Re:
Дата:   06-11-12 09:17

Абе, явно това "добро или нищо" има основно препоръчителен характер. [smilie8]

Автор: johnny_fx   
Дата:   06-11-12 09:17

От де иде не е толкова важно. По интересното е защо хората в куп лицемерстват, като я повтарят?

Автор: ilcoin   
Дата:   06-11-12 09:21

Демонстрира почтенност и уважение в смисъла на това, че всички сме равни пред смъртта и рано или късно всеки си отива. И всеки душа носи, и всеки на някого е бил близък.

Мисля, че е правилно да се отнася за дните скоро след смъртта и преди всичко за говорене пред близките му, да не започваме с хулите и глупостите още от първия ден (като cicomanco в съседната тема).

Разбира се, партиарх Максим и приносът му към БПЦ и обществото като цяло тепърва ще бъдат изследвани и разкривани, предвид значимостта на поста, които е заемал, но така или иначе това може да почака. Поне днес.

Това поне аз влагам в израза : "за мъртвите или добро или нищо"

[beer]

Автор: gorbi   
Дата:   06-11-12 09:40

ilcoin [smilie24]

Мен ми е интересно - ако съседът ви е убил котката и ви е пукнал гумите на колата някога - това достатъчно основание ли е, след като почине да отидете в дома на покойния и да кажете на близките му че е бил мръсник ?

Но тука няма ни един толкова смел... Смелостта ни се изчерпва до клавиатурното геройство.

Войнстващата арогантност и глупост, вследствие на лошо възпитание и липса на традиции във възпитанието са много по-големите проблеми на съвремието ни, нежели лицемерието свързано с личността на покойните... [smile]

Автор: stzz   
Дата:   06-11-12 09:46

nastradin2 написа:

> Абе, как да кажат за някой, нещо
> добро след кончината му, когато
> всички знаят, че цял живот е бил
> гадняр или подлец? И защо, в
> другият случай - да го
> премълчат???[smilie7]

Възползвайки се от опцията "или нищо" приемаш и собственото си несъвършенство.
[smilie3]

Е ако някой се смята за.....[smitten] ....!

Дата:   06-11-12 09:49

Горби, всеки е тормозил животни или трошил стъкла, като по-малък или по-голям. Това не го прави автоматично мръсник, разбира се.
Но ако през целия си живот си правил мръсотии на хората и всички са страдали от злобата ти и го знаят и помнят?[smilie7] ...А и изобщо не е нужно да ходиш в дома на покойника и да говориш гадости на близките му, щом приживе не си го уважавал...[smilie8]

Дата:   06-11-12 09:58

На 09.09 си отиде мой колега, с когото сме работили почти 25 години заедно. Невероятно мил, скромен и добър човек. За толкова години нито веднъж не е повишил тон на някого, не е напсувал, злепоставил, изпържил или натопил някого. Почти всички стари другари-колеги се събрахме на погребението му. Трябваше да видите, как повече от петдесет побелели мъже плакаха, като деца над ковчега му...Доброто или лошото и след смъртта си остават такива...[smilie7]
Арабите са казали: "Когато умре тигър, остава кожата му. Когато умре човек - остава името му" ...
Ние сами определяме, какво ще кажат след нас другите...[smilie7]

Автор: valen_tin   
Дата:   06-11-12 10:07

то самото произнасяне на "или добро или нищо" си означава "абе добро не се сещам, ама ми е неудобно да го нахуля".

Автор: Todd   
Дата:   06-11-12 10:09

"На умряло куче нож вади " точно допълва тия дето искат да плюят по умрял човек !

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Де бехте кога беше жив ????

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: loveforever   
Дата:   06-11-12 13:31

За себе аз го приемам това малко по-иначе. Нещо като сигнална лампа, която ми подсказва, ако има да казва нещо някому да го правя овреме, а да не чакам да стане късно.

Дата:   06-11-12 13:38

Ама то не става дума за пряка реч, а за коментарите по адрес на починалия. Не е много красиво да се плюе по отишлия си, ама си е редовно практикувано занятие. За някои исторически личности даже важи обратното - добра дума е недопустима...[smilie8]

Автор: cicomanco   
Дата:   06-11-12 17:44

Добре че съм аз да ме даваш за пример! Ако някой е бил тъпо копеле( не визирам днешния случай) като жив, кое го прави супер като пукне? Типичното лицемерие срещано навсякъде се среща и тук!
Виж ги всички какви скръбни маски са наденали все едно края на света е дошъл! Голямо чудо че е починал почти столетник! Вместо да се радват за него че се е спасил от мъките, всичко живо се превъзнася колко жали!!! Ако има нещо наистина кофти на този свят е то човек да живее повече от нужното! Получава се така че или няма кой да го замести(щото е просто немислимо велик) или започва да тежи на следващите! Трябва да се радваме че човекът си е заминал когато му е дошло времето и ако наистина милеете за така наречената църква, да вземете участие в неразграбването и съхраняването и!
Нямам лоши чувства към никого макар и да не ми дреме какво точно ще се случи с цялата истерия наречена света църква или както там е наречена....

Автор: Will   
Дата:   06-11-12 17:56

Vinsent написа:

> nastradin2 написа:
>
> > ... А защо това не
> > се прилага към покойните Хитлер и
> > Сталин да речем? Защо толкова
> > години след смъртта им
> > продължават да ги обливат по
> > всевъзможни начини? ...
>
> Защото те са доказани престъпници.
>
> Освен това за геноцид няма
> давност.
>

Не е само затова, а и защото не е доказано, че са мъртви! [smilie18]

Автор: TheBossBG   
Дата:   06-11-12 18:40

Автор: nastradin2
Дата: 06-11-12 09:58
...
Арабите са казали: "Когато умре тигър, остава кожата му. Когато умре човек - остава името му" ...

[smilie24] [beer]

Автор: cicomanco
Дата: 06-11-12 17:44
...
Типичното лицемерие срещано навсякъде се среща и тук!
Виж ги всички какви скръбни маски са наденали все едно края на света е дошъл! Голямо чудо че е починал почти столетник! Вместо да се радват за него че се е спасил от мъките, всичко живо се превъзнася колко жали!!!

Преди време имаше интервю с една баба на 107 години. Не беше нещастна: деца, внуци, правнуци. Голямо задружно семейство(поне според репортажа). Но бабата каза едно нещо, което ме впечатли: "Всяка вечер като си лягам, моля Господ да ме прибере. 107 години са много, изживяла съм си живота и няма защо да се мъча повече."

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.