Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Безделниците
Автор: boink   
Дата:   02-11-12 15:21

текст от дойче веле

интересно четиво.

кой крив, кой прав, обаче има доста истини. единствено са пропуснали прослойката на синчетата и дъщерите на бившия и настоящия политически "елит", но им е простено.

/ако обичат в темата да не коментират емигранти/

Отговори на това съобщение
 Re: Безделниците
Автор: explorer   
Дата:   03-11-12 12:35

Това сме го коментирали тук

Българският парадокс на (не)щастието

Та, наблюденията на автора са верни, но непълни. Трябва да се добавят и безделниците над 30 г., които са не по-малко, а също и т.нар. "студенти", за които коя фолк певица ще пее довечера в еди-коя-си чалготека е по-важно от ученето.

Със сигурност масовото безделничество се дължи и отчасти на това, че българина не е глупав и отлично разбира процесите, които протичат в глобален мащаб. Парите се обезценяват с всеки изминал ден. За какво да работят - нима с 1000 лв заплата могат да си купят жилище или хубава кола? Пък и същите пари, че и повече, могат да се изкарват с "далавери". Е, някои хора не могат де - камо мен например, затова съм от малцинството работещи. Ама като се огледам около мене - на пръсти се броят тия, дето сериозно работят нещо.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   03-11-12 12:43

Е защо някой се учудва?! Българина си е мързеливо добиче, дето ако има някой друг да дава, а той само да мрънка и да се оплаква. Хич не мога да ги мисля. Не са мой проблем. Иначе малко им е бил боя. Затова са такива мързели.

[smilie21]

Автор: georgi969   
Дата:   03-11-12 13:06

като са безделници, да не са без празници?[smilie7]

Автор: atin   
Дата:   03-11-12 15:13

А защо някои толкова се засегнаха от лафа за "матрЯла"? Не се споменава нищо и за една друга голяма прослойка безработни-на паразитиращите рентиери и реститути.

Автор: universum   
Дата:   03-11-12 15:31

Поредното тъпо изследване на дойче веле според мен. Да си гледат германските безработни.

От няколко месеца пък на мен ми се затвърждава впечатлението, че в България става все по-трудно да работиш нормална работа или да движиш нормален бизнес.

Всичко стана някакви проекти, някакви европейски фондове. Старият начин да имаш идея и да си я осъществиш сякаш не действа.

Автор: мара   
Дата:   03-11-12 16:33

не действа. факт. трябва да влезеш в схемата, иначе не се получава. или да се държиш в няква сивкава страна на икомомиката.
но и статията е вярна. не, че тук няма написани подобни, ама кой знае защо, като ни се скарат извънка, повече се стряскаме.

Автор: stoyanov   
Дата:   03-11-12 16:43

Аз например имам един познат, който вече 5 години безделничи и не работи абсолютно нищо. Не търси и работа, чака на майка му да му плати сметките и да му сложи нещо на масата... Било му добре да не работи и не се оплаквал. А е на 38 години.

Автор: мара   
Дата:   03-11-12 16:55

хахахааааа! аз имам роден братчед, на 46 [smilie5] а е умно и кадърно копеле, ама е намерил черква да се моли. имам и куп други познати и приятели, дето все някой ги издържа, а те смятат, че ситуацията в държавата им е виновна. и уж все търсят работа. почвам да си мисля, че има няколко паралелни държави.
те ония реклами за кредитите да не мислите, че са случайни - нали все пак някой проучва ква е хавата, преди да вложи пари в реклама.
тука е така. хау!

Автор: stoyanov   
Дата:   03-11-12 16:59

Ми на някои им харесва да са пройдохи... Оправдават се, че все нямало работа и затова не работят. Ама наистина все държавата им виновна за мързела.

Автор: ценослав   
Дата:   03-11-12 19:05

По бай Тошово време няма да работиш ли????!!! Маааалиииййййй![smilie3] [smilie3] [smilie3] [beer] [beer]

Автор: scarecrow   
Дата:   03-11-12 23:40

Бай хой от немско казал, че българите са безделници и всички българи казали "Браво бе германец, как ги уцели нещата точно в десятката, супер си"

Да си гледат тлъстите чада у немско и да не се занимават с глупости казвам аз.

Хората до 30 години, които са завършили висше образование в огромен процент от случаите работят ниско квалифицирана работа. И това се случва поради факта че никой не ти осгурява стаж по специалноста която си завършил(за осигуряване на работа няма да говоря)

По големите тарикати изчезват на бригада у хамерика още във втори курс и изобщо не се връщат.

explorer хубаво го е написал.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.