Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сицилия - съвети?
Автор: nellyk   
Дата:   24-10-12 18:33

Здравейте,

След 2 седмици пътувам за Сицилия, ще взема rent-a-car и ще обикалям. Разполагам с ограничено време, за това реших да попитам тук - някой ходил ли е скоро? Можете ли да посъветвате какво, къде, как се стига бързо?

Ще съм благодарна да споделите всякакви полезни идеи и съвети :)

Отговори на това съобщение
 Re: Сицилия - съвети?
Автор: Todd   
Дата:   24-10-12 18:34

Купи си лупара за там .... [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   24-10-12 18:35

Todd, отивам с мир :)

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   24-10-12 19:26

лупара - това чифте с рязана цев ли е ?

Автор: ejko   
Дата:   24-10-12 19:38

лупара, хахахах, верно беше така...

Автор: vinse   
Дата:   24-10-12 19:52

Catacombe dei Cappuccini и да се пазиш от мафията там, за да не те намериме на дъното на морето с циментови "обувки" [smilie5]

Публикацията е редактирана (24-10-12 19:53)

Автор: ценослав   
Дата:   24-10-12 19:53

И научи песента от "Кръстника"!!! Видиш ли зор - пей![cool] [cool] [smilie2] [smilie21]

Автор: luboar   
Дата:   24-10-12 20:07

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/csgq5874.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/kfxi9553.JPG

http://brucemctague.com/wp-content/uploads/2012/02/insight-lupara.jpg

[smilie3]

Автор: lumix   
Дата:   24-10-12 20:46

Лупара е пушка за вълци и не е с рязана цев .....докато не я отрежеш![smilie5]

Автор: magnet   
Дата:   24-10-12 21:18

аз тук чета за Сицилия
Отново за Сицилия [smile]

Автор: tycoon   
Дата:   24-10-12 21:51

Точно се връщаме от там. Луда си да караш кола там. Не ти препоръчвам! Няма никакви правила и паяците работят навсякъде. Не знам къде ще спираш...
На всяка цена ЕТНА![beer]

Дата:   25-10-12 09:51

tycoon, струва ми се че ще изгубим много време в придвижване от град в град без кола?

Ти къде беше? Какво би препоръчал да се види и без какво може да се мине?

Етна - с организиран тур ли беше или сам?

Автор: krist   
Дата:   25-10-12 11:17

Ако не намериш друго инфо, виж има едни серии "Златен глобус" в Замунда и Колибка. Има серия и за Сицилия, но сравнено със серията за Сардиния, на която съм бил два пъти, не ме впечатли толкова като пейзажи специално, иначе изглежда да има повече "култура".

Автор: baraba   
Дата:   26-10-12 03:13

@: lumix

Лупара е пушка за вълци и не е с рязана цев .....докато не я отрежеш![smilie5]

вълк се убива мнооого трудно.. не е като в приказките за лошия и глупав вълк.. лисицата се трепе много по-лесно... дето в приказките я пише че била хитруша..
а какво и е специалното на таз пушка че е специално за вълци? с друга пушка не може ли се убие ?[smilie11]
и още.. до колкото знам от старите ловци.. вълк се убива само при гонка.. а в българия има доста вълци в момента.. аз не съм ги броил дали е така де..

Автор: lumix   
Дата:   26-10-12 08:28

lupus - вълк от там идва името! Но като отрежеш цевта не можеш да убиеш вълк, но от 10 метра те прави на кайма.....и за това са я използвали старите мафиоти!

Автор: meri_an   
Дата:   26-10-12 08:40

Уникална дестинация![smilie24]
Два пъти сме били в Сицилия-миналата година за десет дена и тази за четири.И двата пъти с рент а кар и никакви проблеми сме нямали с паркирането.
На въпросът ти какво да се види -ето ти нещо много полезно.Подредила съм ги по важност.От тук нататък,можеш спокойно ти да си направиш маршрут.

http://travel.viamichelin.com/web/Search-Tourist-Attraction/Italy-Sicily

Ако имаш време качете се в Савока,там са снимани почти всички сицилиански сцени от "Кръстникът".Ето ти още инфо за Савока и Сицилия
текст

Приятно прекарване![smile]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   26-10-12 12:27

Ако не лупара, то поне една гарота си носи в джЕба. На някой гнусен бакшиш да му видиш сметката, ако ти прави на много отворен. [smilie24]

Автор: fotorafi   
Дата:   29-10-12 09:22

Село Корлеоне..непременно,музеят на мафията,Палермо,влизай и разглеждай катедралите,особено в неделя....

Автор: zed   
Дата:   29-10-12 18:55

Якооо!!!
Взимаш си рентакар и обикаляш острова за 4-5дни. Така направихме с жена ми преди време и когато се върнахме направихме една голяма изложба за Сицилия, защото е супер впечатлителна дестинация. Поръчахме си от хотела в Палермо, дойде едно много симпатично и почти ново Пежо и за 4.5 дена му навъртях 2450км. За съжаление нямахме повече.[smilie2] Ако имаш повече време хващай малките пътища през селата /ВНИМАВАЙ ДА НЕ СЕ ЗАГУБИШ въпреки картата или ГПС-а/. Има уникални места. Терена е супер идиотски, почти само скали и ниска растителност. Има разбира се и горички и много, много лозя. Когато караш се приготви да караш поне с 140-150км., защото магистралите са им супер и карат като изоглавени. Няма значение млад шофьор или бабичка, всички настъпват до ламарината и са нахални. Имат така наречената "сиеста", характерна за средиземноморието- от 2-5ч. не обичат да работят.Отиди задължително в НОТО, град под защита на ЮНЕСКО и супер интересен. Мога да ти разказвам още много, но нещо ме хвана носталгията... КЕФИ СЕ![smilie24] [shtrak]

Публикацията е редактирана (29-10-12 18:58)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.