Автор: elrisha
Дата: 25-10-12 22:54
Моят любим Майстор ,който направи чудеса на селската ми къщурка, се казва Арун и е от онова китно помашко село,намиращо се между Лещен и Ковачевица,където жените ходят със потури,цепят дърва и носят чувалите с картофи на гръб. Та вече втора година му се обаждаме да поздравим него и семейството му за празниците. Днес ми стана ужасно мъчно като разбрах,че и той е пострадал от онзи измамник, за който писаха по вестниците, че е заграбил над 400 000 лв от хората в с. Горно Дряново.
Мъчно ми е защото знам как изкарват парите си тези хора и как живеят.
Та преди две години, моя любим дядо Арун ми разказа какво се прави при тях по време на Байряма. И най-впечатляващото за мен беше ,че цялото село се събира и определя кой е най-бедният. После събират пари от ВСИЧКИ , отиват и ги връчват на бедното семейство. Каза,че се събирали суми от порядъка на 20 000 -30000 лв. и никой не отказва да даде. На следващата година се избира друг и така.. хората си ПОМАГАТ и не разчитат на никакви помощи,пенсии,държава и тем подобни!
Дано техният Бог им помогне да се оправят тази година и да им върнат спестяванията,откраднати от служителя на Пощенска банка!
|
|