Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна
 Нямало смисъл да се протестира ли??
Автор: ivodam   
Дата:   25-10-12 09:38

Нямало смисъл да се протестира, разправят редовно разни наши другарчета форумни. Няма ли? Братята гърци миналата седмица си спретнаха една образцова национална стачка, почнаха да излизат по 40-50 хиляди души на митинги и резултатът не закъсня - на Гърция се отпускат нови милЯрди траншове и което е по-интересно - рестриктивните мерки се отлагат С ДВЕ ГОДИНИ.

Ма вие си трайкайте и си налягайте парцалите. [smilie2]

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Нямало смсъл да се протестира ли??
Автор: Myth   
Дата:   25-10-12 09:47

Е то това с новите траншове и отлагането на мерките се обсъжда вече няколко седмици, обсъжда се и опрощаване на още някаква част от дълга им. Ииииии не знам коолко са зле гърците им ама пенсионерите им имат коледни надбавки от по 400Е половингодишната пенсия на повечето от нашите пенсионери.

Re: Нямало смисъл да се протестира ли??
Автор: boink   
Дата:   25-10-12 09:55

гърците никога не са били зле и няма да бъдат зле. но за да не са те зле, някой други трябва да бъдат зле. за да има баланс в природата.

Автор: CyberGene   
Дата:   25-10-12 09:56

В същото време UK може и да излязат от ЕС. То само с протестиране не става, трябва и да се поработи малко.

Автор: tNt   
Дата:   25-10-12 09:58

dobre de, къде са другите европейски правителства - Румъния, Чехия, Унгария, Португалия, Испания, Италия и тн.... Що не са се опълчили още срещу тия дундуркания на държава, която очевидно е мамела цялата система?

Щот ми се струва по-логично първо политиците, евродепутати и тн. да вземат отношение в тази ситуация

Автор: atin   
Дата:   25-10-12 09:58

Това ли е идеята-да протестираме за милостиня с 5% лихва?

Автор: jingov   
Дата:   25-10-12 09:59

Ние нито работим,нито протестираме... как да се оправим,поне едното трябва да е налице [smilie7]

Автор: CyberGene   
Дата:   25-10-12 10:01

Еми темата тук е ясна. Трябва да започнем да протестираме [smilie18]

Автор: tofo   
Дата:   25-10-12 10:04

Трябва да ги отрежат. Германеца да поема масрафа на гърка...[smilie23]

Дата:   25-10-12 10:04

jingov: Ти може да не работиш, но в моето семейство винаги се е работело, аз за 20 години трудов стаж дори нямам един ден болнични. Родителите ми, хора над 70 години, работеха активно допреди 2 години. Така че много моля с глупостите до тук. [smilie2] [smilie23]

[smilie7]

Автор: bleki1   
Дата:   25-10-12 10:05

В България никога не може да има сериозни протести. Всичко е изкуствено, повечето хора стоят на маса, пийват си ракийката и си се оплакват, но когато стане дума за протест-оставят това на "лумпените". Виж в интернет-там е друга работа. Всеки кълне, организира нещо от рода на: "що не се хванем да ги отнесем" и до там.
През изминалата година имаше два протеста, които ако бяха оставени да се разрастнат–правителството беше пътник. За АКТА и за горите.
Останалите рехави процеси се оправят на момента с лееекички заплахи и натиск към някой от организаторите и до там. Имаше там за цените на горивата-и какво стана, цените си продължават да растат, а протести няма. Защо ли?

Автор: atin   
Дата:   25-10-12 10:09

Ми ти си плътно 8 часа във форума бе човек, как точно си изработваш пенсията?

Дата:   25-10-12 10:18

atin:

Ми ти си плътно 8 часа във форума бе човек, как точно си изработваш пенсията?

[smilie18] [smilie18]

Изработвам я в промежутъците между репликите. [smilie18]

Ми нещо да кажеш за колегата Асахи, който между другото най-често ви упреква, че не сте учили и не работите достатъчно? [smilie18] [smilie25] [smilie18]

[smilie7]

Автор: boni   
Дата:   25-10-12 10:19

Не знам защо не протестират немските данъкоплатци. Но и това ще стане. Като гледам искат си марката обратно и всеки да се спасява.

Автор: asahi   
Дата:   25-10-12 10:23

Май си четем каквото ни изнася?

Гръцкият министър на финансите Янис Стурнарас постигна споразумение с тройката кредитори на страната - МВФ, ЕС и ЕЦБ, за нов пакет от мерки за драстични икономии, за които настояват кредиторите, съобщи АФП, цитирайки служител във финансовото министерство. Кредиторите обаче отричат.

И пак оттам, с едно наум от горното:
"Министърът посочи, че без отсрочката страната трябва да въведе мерки за икономии за 18,5 милиарда евро вместо 13,5 милиарда евро."

Изводите за мен:
1. Министърът казал, че ще им го вкарат след 2 години, но кредиторите кават, че ще го вкарват още сега.
2. Министърът казал, че ще им го вкарат за 13.5, а кредиторите искат да го вкарат 18.5. Все е вътре, ако ме питате.
3-то и много важно. Западни кредитори от гръцки стачки не се вълнуват.

А гърците наистина имат за какво да протестират. Корупцията е национален спорт и можем само да им дишаме праха. Защото:
1. Българи, врътнали се замалко в Гърция, искат да се пишат за гръцки пенсионери и раздават (съответно им ги приемат) подкупи за да докажат, че са пребивавали много години там, сещайте се докъде са паднали.
2. Администрацията им е блокирана от назначени партийно хора без знания и опит, а младите и учени хора (54,7%) са безработни от доста време.
3. Данъчната им система не работи ефективно. Всеки я цака отвътре или отвън. Кредиторите искат да се уволнят всички данъчни служители. На това в спорта му се казва хокейна смяна.
4. Партийната им система е изградена от партии, спечелили подкрепата си с популистки лозунги.

Така че, Иво, има смисъл да се протестира, но има и смисъл да се работи и да се гласува умно. Благодаря за добрия пример, който даде.

Дата:   25-10-12 10:24

Бони: Защо мислиш, че в Германия няма стачки и протести? Има, наскоро имаше яка стачка в Луфтханза. Обикновено не са от национален мащаб и не са свързани с простотии и ексцеси и не стигат до нашите медии.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (25-10-12 11:11)

Автор: scarecrow   
Дата:   25-10-12 10:30

Ivodam, и аз това се чудя от известно време. Всеки който протестира постига малка част от исканията си. В България когато учителите протестираха получиха увеличение на заплатите си, след това бяха лекарите после полицаите и сега майките.

Та много се чудя кво ще се получи ако всички студенти, които нямат грам специализация след завършване на ВУЗ(съответно и без стаж) излязат на протест заедно с всички безработни хора, които въпреки висшето си образование са се реализирали като продавачи на стоки в магазин или търговски представители. Много интересно.

И още едно интересно нещо ме гложди.. Как е възможно всички програми в бюрото по-труда, свързани с преквалификация да са за работещи хора. Пример е това, че за да се запишеш за няква програма в която безплатно се изучава език или компютърна грамотност, професионални шофьори и т.н. е необходимо да имаш трудов договор. В същото време за безработните програмите са от сорта на "предприемачество и инициативност, което е направо смешно.

Държавата на абсурдите.

Автор: asahi   
Дата:   25-10-12 10:34

scarecrow, малко бъркаш. Програмата "Аз мога" е по европейски проект и не е към бюрото за безработни. Там има други програми.

Автор: scarecrow   
Дата:   25-10-12 10:38

Няма да навлизам в конкретика за програмите. Факт е че по-програмите няма от изброените от мен курсове за безработни. Което е смешно а дали са по европейски проекти или не това безработния човек имащ желание са учи не го интересува.

Публикацията е редактирана (25-10-12 10:39)

Автор: OIM   
Дата:   25-10-12 10:39

Иводам - Няма да се учудя ако ти се обади лично Дянков , да ти разясни разликата между нас и Гърция

Автор: jingov   
Дата:   25-10-12 10:41

ivodam не виждам причина да ми скачаш ! [smilie23]

Автор: n1x0n   
Дата:   25-10-12 10:44

Що не са се опълчили още срещу тия дундуркания на държава, която очевидно е мамела цялата система?

Да, то така се мами... как изобщо вярвате на тия вестникарски и форумни глупости - не знам. Я ходи си вземи ипотечен кредит за апартамент и вместо това го изхарчи за яхта, примерно. Да видим как ще стане... и то говорим за някакво смешно заемче.

Всеки голям заем, взет от Гърция не просто е бил целеви, но и в повечето случаи е бил харчен основно за да се плащат надутите цени на протежета на съответният кредитор. Така че и на кредиторите им е било пределно ясно какво става в действителност. Игнорирането на очевидно фалшивите отчети подавани от Гърция не е резултат от някакво недоглеждане, а абсолютно съзнателна стъпка от процеса.

Автор: tNt   
Дата:   25-10-12 10:46

значи все пак изречението е правилно, а ти само доизясни детайлите, за да може да включим още играчи в измамата. Райт?

Автор: boink   
Дата:   25-10-12 11:00

Как е възможно всички програми в бюрото по-труда, свързани с преквалификация да са....

имам преки наблюдения и мога да ти кажа, че това е мега добре изработена пирамида, нещо като гръцките умрели пенсионери които получават пенсия. ужасно грозна история и тези които органзират такива курсове са мега лапачи на чисти пари. [smilie23]

Автор: J0R0   
Дата:   25-10-12 11:02

Иво, ти гърците за пример ли ни ги даваш, не мога да разбера [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Щото аз поне не бих искал да съм на тяхното място, като знам какво ги чака.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.