Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За печените чушки/пипер/
Автор: cameraman   
Дата:   20-10-12 19:29

Страхотно мезе, но днес ми се разказа играта да пека две гаци капия... Уж за да става по-бързо ги наредих на три реда във фурната на конвекция... После задушавам... не се бели лесно... На грил тигана- чугунен щеше да стане бавно, а и на скарата/електрическа 3кв не мисля, че щях да бъда по-производителен. Реших да се допитам до вашия опит в изпичането на тея мезета и след 20 минути да чета препоръките Ви на чаша мастика и червена капия с чесънче и копърче. [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: Славов   
Дата:   20-10-12 19:35

На тенекия, на двора, на дърва..... няма такъв аромат чушката после, явно поема от пушека ли, незнам....

Ама минали години това, сега на скарата, на балкона....

После в торбички и у фризера.

Любимото ми мезе е нарязани с лук, малко чесън, оцет и зехтинец....

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: jrr   
Дата:   20-10-12 19:39

Какво е "гаци"? Аз, ако са много - 20кила, ги пека в чушкопек - най-великото достожение на комунизма , ако са малко 20тина броя, слагам върху газовите котлони/два на бой/, тавичката за вода на скарата, и пека като въху тенекия, събират се 10-12. Трябва да се внимава само тавичката да не е близо до врътките на котлоните , че много ги нагрява...[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: TODD   
Дата:   20-10-12 19:45

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/zibc2862.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/hyfe9371.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ztwk4889.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ksaz3951.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mjrm3385.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rapz0087.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/jdkf9871.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/165/1347869791_1-t.jpg



Снимков матрериал съм ви предоставил ... ами гледайте де....

50 килограма ги оправих за нула време .


[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: loveforever   
Дата:   20-10-12 19:50

Чушките напоследък си ги пека във фурната, защото ми е по-бързо и лесно. Покривам голямата тава с алумйниево фолио че иначе после трудно се мие запечения сок от чушките. Измитите чушки ги изчиствам от семките и ги редя плътно в тавата. Пека ги на около 150 градуса към двайсетина минути така че да не им прегаря люспата. Иначе не искат да се белят. Щом им се подуят ципите леко запечени ги вадя в найлонов плик и ги оставям да се задушат и истинат. Беля ги много лесно след няколко часа. После направо на салата или в пликове във фризера.

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: vankostrong   
Дата:   20-10-12 19:50

С газовата горелка им разказах играта днес, но нея я ползвам когато става въпрос за големи количества.Иначе имаме 2 тройни чушкопека и в тях стават по добре, по изпечени са.Иначе с горелката остават суровички.
Да страхотно мезе за ракийката!
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rbri0370.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ijlz5356.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/dnyx4124.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/xcvk7155.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/uhmq9579.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/luyp5715.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/xtet1363.JPG

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/284324_232531690117305_3843155_n.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: slivenski   
Дата:   20-10-12 19:58

цяла София мирише на печени чушки... граждани... хахаха... [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: addi999   
Дата:   20-10-12 19:59

Откакто имам фурна с инфра червен реотан ,пека 2 кила за 10 минути -5 мин от 1 страна и 5 мин от другата, на 250 градуса .Пиктограмата на тази екстра е с едни триъгълничета ,повечето фурни я имат ,но имам поне 3 приятелки ,които си нямат идея за какво е този силен ,бърз реотан .Ама от както го имаме[smilie3] се отядохме на добре изпечени и лесно белещи се чушки [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: мара   
Дата:   20-10-12 20:28

хубуу де, лесно ли се белят след изпичане с горелката?

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: TODD   
Дата:   20-10-12 20:30

На течаща вода - да ,иначе е пипкаво .


Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: slivenski   
Дата:   20-10-12 20:44

като ги опечете на горелката, на тенекията или на котлона, не ги ли задушавате в затворен съд? тогава се белят супер лесно... [smilie21] [smilie21] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: мара   
Дата:   20-10-12 20:49

ми инак да, ама след горелка не съм опитвала...всъщност с горелка не съм опитвала хич.

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: cameraman   
Дата:   20-10-12 20:52

Просто лепне шуплата за месото след изпичането във фурната на конвекция и след задушаването в тенджера.... сега ще ям пипер на парчета.

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: Славов   
Дата:   20-10-12 20:56

от скарата ги слагам в една тенджера с вестник и после капак, много лесно се белят после....

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: mitaka   
Дата:   20-10-12 20:57

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rfug2090.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/hmjs6175.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wwpn6944.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/tuql1555.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/cxgz5421.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wsab1889.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/ntsn4591.JPG

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/22499_507326829280038_1921615665_n.jpg


Аз така ги пека!;))


Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: marchello   
Дата:   20-10-12 20:57

[smilie18]


горелката на тод кърти маслини [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: baraba   
Дата:   20-10-12 21:03

Печените чушки най ароматни са ако се пекат на дърва върху ламарина.. няма такъв вкус..
Най бързо как е писал тодд.. на ламарина и с газовата горелка как пърлим прасетата.. горят се до черно. Ама само черно да се вижда.. след това в найлонове пликове или аз ги слагам в една голяма тенджера да се задушат..
Тук да уточня че остават как някой бе написал малко сурови.. ама то и сурови не са отровни де.. но не са така изпечени както на ламарина и в чушкопек
С чушкопеците си е бунеш.. или това е за тез дето гледат телвизия и пекат чушки...
И накрая като последен вариант но мнго практичен... тук по моя край си има едни пекарни.. там ти пекат чушките или можеш да си купиш току що опечени или даваш твоите да опечат.. как решиш.. това е най лесния вариант..защото като си помисля колко газ ще изгоря а тя е 1.40.. или колко ток с чушкопека.. е, тези на дървата.. си е далавера особено ако сте от село и дърва все още се намират на аванта...

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: baraba   
Дата:   20-10-12 21:06

Автор: мара
Дата: 20-10-12 20:28

хубуу де, лесно ли се белят след изпичане с горелката?

даааааа но! изпичат се до черно! само черно да се вижда и след това ги задуши!!!!! да се запарят затворени в тенджера или найлон няколко часа... но по горе написах са малко сурови но мен това не ми пречи...
и още.. ако са за фризера може така черни да ги сложиш във фризера без да си играеш сега да ги белиш а когато ти трябват.. това е на мързеливия начин ..[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: universum   
Дата:   20-10-12 21:10

С горелка или бензинова лампа се белят по-трудно и остават доста сурови. Само се препърлят.

С чушкопек се белят добре, вкусни са, но става по-бавно самото печене.

Предпочитам чушкопека.

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: smoking_weed   
Дата:   20-10-12 21:16

На дърва, върху ламарина.
..............................ама ги пече тъщата...
[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: kaiser.soze   
Дата:   20-10-12 22:37

Чушкопек - най-великото Българско изобретение [smilie5]

[smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: TODD   
Дата:   20-10-12 22:37

На газова перустия с ламарина отгоре също стават .

С горелката има пиниз - задължително на ламарина и нагряваш около чушките .Така ги пече ламарината .[smilie3]

После естествено се затварят в една голяма тенджера да постоят поне половин час и белиш ...


Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: asahi   
Дата:   20-10-12 23:19

Пека ги на табла от легло, леко повдигната в далечния край.
Целта е чушките да се опекат, а не само да се обелят. За беленето и едно попарване стига.

Най-добре се пекат на големите професионални котлони в ресторантска кухня.

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: cameraman   
Дата:   21-10-12 00:53

За кои котлони Говори Асахи,,,, Имаме всички екстри???? Кажете за кое става дума... ако говорим за чугунения грил.... бавничко ми све случва..... Исках да изпека повече от 30 килограма дъхави червени чушки....Сега синът ми не иска да ги опита, щото ароматът е обърнал сензорите му... въпреки абсорбатора/здрав/

Отговори на това съобщение
 Re: За печените чушки/пипер/
Автор: CanoniO   
Дата:   21-10-12 01:48

тва не са чушки, а пипер.. даже пиперки...[smilie5]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.