Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Новата простотия на Дянков.
Автор: Myth   
Дата:   05-10-12 22:09

Минималната заплата да е различна за различните градове. Е много правилно каза една жена да не би цените да са различни за различните градове, навсякъде хляба е на една цена и бензина и топлото и лекарствата и всичко.

Отговори на това съобщение
 Re: Новата простотия на Дянков.
Автор: georgi969   
Дата:   05-10-12 22:10

Няма да стане.[smilie7]

Автор: tonitka   
Дата:   05-10-12 22:11

Тоз е за линчуване ако го направи това. [smilie5]

Автор: ejko   
Дата:   05-10-12 22:11

топлото e различнo...

Автор: SLR   
Дата:   05-10-12 22:12

То и без това половината население на страната е концентрирано в София и Варна[smilie8]

Автор: sen_shui   
Дата:   05-10-12 22:14

И аз го като го чух това реших, че е доста нагло и грозно да го предложи такъв човек на висок пост... Но после като помислих малко установих, че колкото по-нагъл и е един човек в България, толкова по-нависоко се издига [smilie23] Тъпото е, че хората ще мрънкат по-между си и по форуми и нищо няма да направят, случайно да не изгубят работата си където ги осигуряват на минимална [smilie2]

Автор: hebros   
Дата:   05-10-12 22:17

Дянков допълни, че очаква във вторник идеята да бъде развита. Тя е била предложена при първоначалните разговори с представители на Националния съвет за тристранно сътрудничество, но не е на Министерство на финансите.

Идеята е разумна и дава възможност за една гъвкавост от гледна точка на това каква е икономическата ситуация в отделните райони. Но дали юридически това може да стане е въпрос на тристранния съвет, каза още Дянков.

Има доста европейски държави, които са въвели такава практика. Част от тях обаче са федерален тип – примерно Германия, обясни министърът.

Автор: Vinsent   
Дата:   05-10-12 22:22

Това в света съществува. Например, към пенсията в Русия дават надбавки, различни за различните градове. За Москва, като най-скъп град, надбавката е най-вискоа. [smile]

Автор: Analgina   
Дата:   05-10-12 22:25

Преди малко гледах един представител от съвета, който каза друго. Предложили са различна минимална заплата по браншове, а не по географски принцип. Обаче се представя като тяхна идея.
По-големият наглец е някакъв от стопанската камара, който предложил минимална заплата да има само когато държавата е работодател.

Дата:   05-10-12 22:26

Надбваките ок, само че говорим за МИНИМАЛНА заплата. Икономическата ситуация може да е различна но сметките и цените са еднакви навсякъде.

Автор: Djogata   
Дата:   05-10-12 22:29

Всъщност, преди директно да кажа, че е глупост, бих се замислил малко. Може и да има някакви положителни страни, ако приемем, че по малките градове няма да се пипа минималната заплата, а само да кажем в София се вдигне. Тогава може на-а-а-й-накрая някой работодател да се излъже и да реши да наема хора в провинцията?

Казвам го само като повод за размисъл, не искам да защитавам никого. Да не говорим, че щом предложението е дошло от работодателите, по-скоро идеята им е да се намали минималната за извън София за да избегнат някой и друг лев данък...

Автор: peter_m   
Дата:   05-10-12 22:31

Идеята е страхотна ... само ако в София заплатите станат най-ниски в цялата страна [cool]

Автор: exo99   
Дата:   05-10-12 22:36

Предложението не е толкова глупаво, може и да има полза от него, но не виждам на практика как ще го осъществят.

Автор: J0R0   
Дата:   05-10-12 22:39

втор: peter_m (
Идеята е страхотна ... само ако в София заплатите станат най-ниски в цялата страна

Това предполагам е ирония.
Но не е зле, като идея, защото в София обикновено хората само се осигуряват на минимална.
Аз бих се радвал да се осигурявам на по-ниска ставка.
Предпочитам да си вземам парите сега, отколкото да чакам да получавам нещо като пенсия и то не е сигурно какво и как ще е.

Автор: asahi   
Дата:   05-10-12 22:43

Въпросът май е кого да слуша Дянков - бизнеса или пролетарията?

Автор: serjy   
Дата:   05-10-12 22:46

на минимална заплата разчитат най-бедните, а цените на стоките от първа необходимост са най-ниски в София => там ще е най-малка заплатата, а по малките населени места ще е най-висока [smilie24]

Дата:   05-10-12 22:47

Според мен би трябвало да е точно обратното за да накара някой да инвестира и в по-западналите места в страната.

Дата:   05-10-12 22:49

Защото ако да кажем, в гр. Кула направят минималната заплата 600 лева, не виждам да остане какъвто и да е бизнес, освет полиция, общината и училището.

Автор: asahi   
Дата:   05-10-12 22:52

Без общината и половината училище.

Дата:   05-10-12 22:52

то па в Кула цъфти бизнеса в момента [smilie18]

Автор: sen_shui   
Дата:   05-10-12 22:53

А защо въобще трябва да подкрепяме сивата икономика и да се осигуряваме на по-ниска ставка. Да не би да не сме хора и да не се разболяваме.... Миналата година като се роди синът ми (да ми е жив и здрав) шефа реши да се направи на пич и ми вика``Ми то по закон ти се пада 2 седмици бащинство- ще излизаш ли отпуск? А аз му казах, че точно в този момент ми трябват пари за малкия и няма как да излезна по-бащинство и накрая да взема половин заплата... Да не говорим, че като се разболееш ходиш болен на работа защото те осигуряват на смешни пари а не на тези които взимаш.

Автор: ejko   
Дата:   05-10-12 22:53

Важното е в София и във Варна да е зле...:) Цяла България за това мечтае[smilie18]

Дата:   05-10-12 22:57

Автор: sen_shui
Дата: 05-10-12 22:53

А защо въобще трябва да подкрепяме сивата икономика и да се осигуряваме на по-ниска ставка.

Ми не трябва ама хората като не им стигат заплатите предпочитат сега да дават по-малко на държавата, пък за после ще му мислят като му дойде времто. Оцеляване.

Дата:   05-10-12 22:59

е затова немаме държава, щото оцеляваме [smilie23]

Автор: J0R0   
Дата:   05-10-12 23:02

Ми аз лично през последните 20 години не съм взел нито 1 ден болнични, защото трябва да си ги представям сам пред себе си. ЕТ съм.
Така че ми е все тая.
Като си счупих крака ми дадоха 2 месеца болнични (без да ги искам).
Някой ми каза, че мога срещу него да взема пари от НОИ, обаче процедурата се оказа толкова тегава, че го изхвърлих директно в коша. Не ми се занимава с глупости.
Тия осигуровки са просто още един данък за такива като мен, които се осигуряват сами. Знам че нищо няма да получа от държавата, пък и нищо не чакам от нея.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.