Автор: harvester_vn
Дата: 28-09-12 08:13
Имам разни мрежови въпроси...
Първо- може ли рутер да се ползва като switch? Тоест, мога ли от единия изход на рутер да захраня друг рутер, така че и двата да работят? Идеята ми е, два или повече ефтини рутера да покрият с WiFi по-голяма площ. Мрежите ще са различни разбира се, но това не е проблем.
И подвъпросче към това- ако се намираме някъде на границата между две WiFi мрежи, има ли начин автоматично да се избира тази с по-добра връзка? Ъъъъ.... а ако мрежите се направят с едни и същи имена, дали ще излъжем компютрите че мрежата е една?
Второ- ако не може един рутер да захранва други, може ли да се разклони кабела за нета със switch и така да захраня няколко отделни рутера?
И още един подвъпрос- Ако нямаме switch, какво ще стане ако разклоня кабела като просто оголя жиците, свържа два други кабела към тях и ги увия с тиксо? Наясно съм че връзката така няма да е добра, просто ми е интересно дали ще работи
Интернета е кабелен, от този който не се нуждае от никакви допълнителни устройства за да го ползвам- ръчкам кабела директно в компютъра, правя настройки на ЛАН картата и тръгва.
Сигурно съм изтървал нещо за писане, обаче малкото ми чудовище се събуди и трябва да се обличаме, да ходим на пързалките, после аз на работа и т.н..... пак ще питам после
|
|