Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Време за туршии.....
Автор: tonitka   
Дата:   27-09-12 19:46

Тука има много добри кулинари, та за това питам.... Аз почти не ям туршии, но съпруга обича. Кажете някоя изпитана и добра рецепта за чорбаджийски чушки, пукани или не, та да взема и аз да направя. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: мара   
Дата:   27-09-12 19:49

е па класическата...пукаш, заливаш със зехтин, оцет, чесън и копър. аз даже лашкам и магданоз освен копъра, ама не му се радват вкъщи [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: tonitka   
Дата:   27-09-12 20:03

Е кажи някакви мерки де Маро. То не че и аз на око не правя повечето неща ама да не се изложа много... [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: harvester_vn   
Дата:   27-09-12 20:04

И налей ена ракия....

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: ценослав   
Дата:   27-09-12 20:05

"Добро утро как Сийке". Ако до сега не сте напрайли туршийте, ралта е загубена.[cool] [cool] [cool] [beer] [beer] [beer]
ГРАЖДАНИ!!![smilie22] [smilie22] [smilie22] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: boZo   
Дата:   27-09-12 20:11

Цял град мирише на печени червени чушки... обилно лиги [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: мара   
Дата:   27-09-12 21:18

никви мерки не ползвам аз...само за лютеницата със солта внимавам, че преди 20 години послушах една готварска книга и сипах чаша сол [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: ejko   
Дата:   27-09-12 21:36

значи първото е да си вземеш една газова горелка, и другото е лесно...:)))

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: HP   
Дата:   27-09-12 21:37

значи, най-хубавата рецепта за туршия е следната:

3 кг. зелени чушки
3 кг. червени чушки
1 кг. карфиол
5 големи моркова
оцет
олио
сол

Всичко се нарязва на ситно, смесва се с подправките. Вкусвате за проба един два пъти, изхвъррляте всичко в кофата и купувате 3 кг. свински врат, 7 кг. телешко и 2 кг. сланина, смилате всичко и правете наденици.
Окачате ги на терасата, като на ден по два три пъти ги размятате да дразните комшиите [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: lillia   
Дата:   27-09-12 21:43

мммм царска туршия[smitten]
рецепти не знам

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-12 21:45

ти му налей една ракия само по престилка, пък да видим дали ще остане време за туршията... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: ценослав   
Дата:   27-09-12 21:46

И мужо сутрин да се провиква от пред входа към терасата на жена си: "Жено, д,ръта, крайните суджуци в лево от дивото прасе да не ги пипаш, а ония от десно от сръндак и елен да ги заваляш с биреното шише, че да станат плоски"!!! Комшиите ще пометнат![cool] [cool] [cool] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: tonitka   
Дата:   27-09-12 21:52

Ей, спамери такива, кажете ми рецепта за пукани чорбаджийски чушки!

Лиле, свекърва ми прави страхотна царска и проста саламурена, така че съм уредена с тях.

Аз правя само пълнени камби, леко пекнати, на принципа на Мара. На края ще направя същото ама с чорбаджийски чушки и ще почерпя само Мара, щото другите само се шливотите! [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-12 21:55

кажете ми рецепта за пукани чорбаджийски чушки!

сега, честно... според мен чорбаджийските чушки не стават за пукане.
прекалено им е тънка ципата и са много водни.
ще прегорят и няма да станат хубави.

[beer] [beer]


[smilie21]



Публикацията е редактирана (27-09-12 21:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: tonitka   
Дата:   27-09-12 21:58

Е хубу де, то може и с други, от ония дето им викат рибки, че хем парливички.

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: HP   
Дата:   27-09-12 22:00

значиии, взимаш 5 кила свинскоооо .... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-12 22:05

Автор: tonitka
Дата: 27-09-12 21:58

Е хубу де, то може и с други, от ония дето им викат рибки, че хем парливички.
--------------------------------------------------------



с тях става.

слагаш на котлона и пукаш... на не много силна степен. докато се опукат добре от всички страни.

после ги слагаш в един буркан... или в повече, според количеството. но аз си правя по малко, защото като стоят дълго време губят свежестта си и стават гадни...

един буркан опукани чушки. посоляваш ги обилно. заливаш ги с малко оцет, зехтин... или лимонов сок, вместо оцет, но аз предпочитам винен оцет, защото по ми напомня едно време баба как ги правеше... [smilie5]

слагам магданоз... нарязан на ситно чесън.


стават уникални.

аз така ги правя. скоро не съм си правил, но принципно.

[beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-12 22:07

важно е да ги мариноваш със солта и оцета бързо, още докато са топли... за да поемат добре...

първо солта, после оцета, накрая зехтина. в този ред.


[beer] [beer]


така може да стоят в хладилника може би месец, може и повече... но ако ще се съхраняват дълго време, ще трябва да се стерилизират.

[smilie21]



Публикацията е редактирана (27-09-12 22:10)

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: tonitka   
Дата:   27-09-12 22:10

Ми така ще ги направя. Мерси на Сливенски и Мара. [smile] [smilie24] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-12 22:24

тук има една рецепта, която се доближава до любимата ми туршия... но аз не слагам лук примерно... и не режа продуктите, а ги слагам цели в бидонче. класиката е в дървено каче, ама къде ти... [smilie21] [smilie21]



http://griboedov.wordpress.com/2006/09/23/village-pickles/

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: tonitka   
Дата:   27-09-12 22:38

Свекърва ми прави такава, но без чесъна, лукчетата и дюлята. Като се замисля дюлята ще предаде много приятен аромат. Ще взема да пробвам с половината количество зеленчук. Мерси много Сливенски. [smile] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: мара   
Дата:   28-09-12 08:52

начи аз си пукам...доколкото може де, и чорбаджийките. още докат ги метам в една тенджерка с капак ги соля. после само досолявам...

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: ценослав   
Дата:   28-09-12 19:55

И киселото зИелИе трябва да слагаме скоро![cool] [cool] [smilie8] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: Vinsent   
Дата:   28-09-12 20:32

Само за зеле не ми говорете, че тази година забравих да изхвърля старото... [smilie2]


Отговори на това съобщение
 Re: Време за туршии.....
Автор: orlindraganov   
Дата:   28-09-12 20:33

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.