Автор: vasil.varbanov
Дата: 26-09-12 00:35
не, че е нещо интересно, но все пак да споделя какво стана.
Оказа се, че никой от служителите на ЧЕЗ не прави разлика между Уведомително писмо и Заповед/Искане за спиране на електрозахранване. Минах през двама души, за да стигна до един началник, който взе да ми обяснява как в тази Заповед пишело да се спре тока, и когато му казах - "Добре, покажи ми къде го пише" взе да чете, все едно го вижда за първи път и естествено, че не намери нито една дума за спиране на ток. Взе да ми се усмихва и ме заведе при най-големия районен началник, който пък от вратата взе да ме черпи с бонбони, наложи се и на него да обяснявам нещо, което вече бях обяснявал 100 пъти на великия им дежурен телефон и на други служители.
Главният началник вдигна телефона и след 5 дена нямане на ток, имах ток след 10 мин.
Така че, това което писах в първия пост "без НИКАКВО основание" си се оказа точно така, гледам глупости да не пиша.
Както и да е, спомням си преди време имаше една тема как един съфорумец влиза в магазин, нещо се скарват с продавача и онзи го залива с кафе. Тогава се изписаха 500 поста, един от тях беше на diandimov (USA), който каза - "ех, моля се на мен в Америка да ми се случи нещо подобно, ще си изкарам цял живот на Карибите". Та се чудех при 5 дни нямане на нещо толкова жизненоважно като ток, на колко може да се осъди една богата компания като ЧЕЗ?
dimov, намери един US адвокат да ги осъдим на 1 млн, 40% за мен, 40% за адвоката, 10% за теб и 10% за благотворителност. Съгласен?
Друг един приятел, който живее в Америка от много време и то точно в Лас Вегас, ми разказа, че взел кредит от някаква кредитна компания и всеки месец му идвали сметките с вноските, които трябва да плати. Загледал се той веднъж в тях и там под дължимите суми фигурирали някакви центове за нещо като "такса, че ползваш кредит". Запънал се той - "центове, но защо да ги плащам" и подал оплакване. След години, дори вече бил забравил за оплакването, получил нещо като 500$ от тази компания, защото вследствие и на други оплаквания тя била осъдена да плати някакви милиони на клиентите си, барабар с лихвите.
Та така, не съм фен на Америка, но поне за това шапка им свялам.
|
|