Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търся адвокат, дело срещу ЧЕЗ
Автор: vasil.varbanov   
Дата:   24-09-12 20:27

следва

Отговори на това съобщение
 Re: Търся адвокат, дело срещу ЧЕЗ
Дата:   24-09-12 20:29

Четвърти ден нямам ток без НИКАКВО основание.
Ако има заинтересовани, подробности пращам на мейл.

Автор: asahi   
Дата:   24-09-12 20:30

Кой няма ток? Апартаментът ти, сградата, квартала?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   24-09-12 20:31

Адвокат... Търси си РПГ и тепай наред.

[smilie21]

Автор: exo99   
Дата:   24-09-12 20:34

Е защо не се обади веднага на дежурния им телефон?
Защо на следващия ден, като видя, че нещата продължават, не отиде в офиса им на "Козлодуй"?

Аз веднъж не си бях платил тока и го спряха.
Бях забравил.
Отидох в офиса им, платих за експресно включване и след 2 часа имах ток.

Преди 5 години се запали таблото във входа на жил. кооперация, обадихме се и авариен екип дойде и за час отстрани повредата / добре, че не бяха горели електромерите/.

Та защо ти нямаш ток?

Автор: georgi969   
Дата:   24-09-12 20:34

само да не е някой корумпиран адвокат.

Дата:   24-09-12 20:40

добре, малко подробности.
нямам ток само аз, електромерът ми е блокиран и пломбиран.
спряха го в четвъртък, обадих се, дойдоха след два часа, пуснаха го, казаха че е станала грешка, извиниха се.
в петък пак дойдоха и го спряха, обадих се, проведох 100 разговора, нещо мънкат за някаква Заповед от ДНСК. Ходих до централата на ДНСК и до районната ДНСК, такава заповед изобщо няма, има само някакво Уведомително писмо в което се казва, че ще се маха някакъв незаконен парапет, който е ИЗВЪН границите на моя апартамент. На този парапет изобщо няма нито ток, нито кабели, нито нищо. Фирмата, която го премахна, дойде в сряда, премахна го и си замина. Токът ми беше спрян в четвъртък и после в петък.

Дата:   24-09-12 20:42

ехо99, този дежурният им телефон е такава огромна трагична смешка, че за него изобщо не ми се говори.
утре ще подавам жалба, днес я писах, затова питам има ли някой навит да се изправи срещу тях.
Предполагам може да се получи солидно обезщетение.

Автор: ценослав   
Дата:   24-09-12 20:44

georgi969 написа:

> само да не е някой корумпиран
> адвокат.

В България адвокатитИ не са такива![smilie2] [smilie3] [smilie3] [smilie22] [beer]

Дата:   24-09-12 20:48

Вероятно парапетът е в общите части, така че е твой в известна част. Преди това са ви предупредили вие да си го демонтирате. Свържи се с дежурните и си реши проблема.

"без НИКАКВО основание" се оказа май по-скоро емоционално заявление.

Автор: harvester_vn   
Дата:   24-09-12 20:51

Асахи, тоя парапет какво общо има с тока на човека, и защо само той няма ток?

Дата:   24-09-12 20:53

днес ходих до центъра им на Позитано. защо днес, защото петък и събота ме нямаше, а в събота/неделя те не работят.
Та в този център на позитано ги питам - защо нямам ток, ами чакайте да питаме колегите от Гинци, защото сте в техния район, половин час ги питаха, пак ми говорят за Заповед от ДНСК. Викам, дайте да я видим тази заповед, ама не може, ама не знам си какво, след повишаване на тона от моя страна се оказа, че може, колежката от Гинци половин час сканира и праща мейл, както и да е, накрая дойде въпросното Уведомително писмо, в което няма нито една дума за спиране на ток. Това е стандартно писмо, което се пуска до ДНСК, община, МВР, Соф. вода, ЧЕЗ и всякви други, в което се уведомява че ще се маха някакъв парапет.
От ДНСК ми казаха, че те изобщо не са искали да спират никакъв ток. Всичко е някаква измислица на ЧЕЗ.

Автор: alsash   
Дата:   24-09-12 20:58

....преди седмица спряха тока мръсниците, на съсед без никаква причина....дойдоха на другия ден пуснаха го и се извиниха...ама техниците дето нямат нищо общо със спирането....само дето не ги бих...

Дата:   24-09-12 20:58

асахи, говорих с този дежурен телефон N-пъти в събота и неделя.
не ми се говори за него.
Не знам защо трябва да демонтирам нещо, което не е правено от мен, не е в границите на моя собственост и освен това този демонтаж е опасен за живота.

Публикацията е редактирана (24-09-12 21:00)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   24-09-12 20:59

съди ги, това е начинът да се научат да бъдат коректни. никой няма основание да те лишава от ток.

Дата:   24-09-12 21:00

Какво общо имат парапета и тока знае този, който е наредил да се прекъсне ел.захранването. Това е някакъв локален началник на участък или какъвто там го водят. Не го е решил поизволно - вероятно си има процедура, както има и процедура за включване.

Върбанов, само с намирането на писмото от ДНСК ли приключихте срещата?

Дата:   24-09-12 21:17

асахи, разликата между Заповед за спиране на тока и Уведомително писмо е много голяма.
на Позитано стигнах до началника, една жена, която като й обяснявах за какво става дума, гледаше все едно й обяснявам Теорията на относителността.
Накрая отговорът й беше - ами подайте жалба срещу нас.
И аз утре ще я подам, там където са ми спрели тока - на Гинци.
На мен ми е ясно, че ще го пуснат, въпросът е, че не искам да се разминат с това.

Публикацията е редактирана (24-09-12 21:18)

Дата:   24-09-12 21:29

Случката става за КЗП.

Автор: diandimov   
Дата:   25-09-12 08:43

Споко, виж плевнята казал на обамата че най- много се развивате и хората са най- доволни.

Дата:   25-09-12 08:46

Не е ли видно - апартаменти, парапети, незаконно строителство.

Дата:   26-09-12 00:35

не, че е нещо интересно, но все пак да споделя какво стана.
Оказа се, че никой от служителите на ЧЕЗ не прави разлика между Уведомително писмо и Заповед/Искане за спиране на електрозахранване. Минах през двама души, за да стигна до един началник, който взе да ми обяснява как в тази Заповед пишело да се спре тока, и когато му казах - "Добре, покажи ми къде го пише" взе да чете, все едно го вижда за първи път и естествено, че не намери нито една дума за спиране на ток. Взе да ми се усмихва и ме заведе при най-големия районен началник, който пък от вратата взе да ме черпи с бонбони, наложи се и на него да обяснявам нещо, което вече бях обяснявал 100 пъти на великия им дежурен телефон и на други служители.
Главният началник вдигна телефона и след 5 дена нямане на ток, имах ток след 10 мин.
Така че, това което писах в първия пост "без НИКАКВО основание" си се оказа точно така, гледам глупости да не пиша.

Както и да е, спомням си преди време имаше една тема как един съфорумец влиза в магазин, нещо се скарват с продавача и онзи го залива с кафе. Тогава се изписаха 500 поста, един от тях беше на diandimov (USA), който каза - "ех, моля се на мен в Америка да ми се случи нещо подобно, ще си изкарам цял живот на Карибите". Та се чудех при 5 дни нямане на нещо толкова жизненоважно като ток, на колко може да се осъди една богата компания като ЧЕЗ?
dimov, намери един US адвокат да ги осъдим на 1 млн, 40% за мен, 40% за адвоката, 10% за теб и 10% за благотворителност. Съгласен?
Друг един приятел, който живее в Америка от много време и то точно в Лас Вегас, ми разказа, че взел кредит от някаква кредитна компания и всеки месец му идвали сметките с вноските, които трябва да плати. Загледал се той веднъж в тях и там под дължимите суми фигурирали някакви центове за нещо като "такса, че ползваш кредит". Запънал се той - "центове, но защо да ги плащам" и подал оплакване. След години, дори вече бил забравил за оплакването, получил нещо като 500$ от тази компания, защото вследствие и на други оплаквания тя била осъдена да плати някакви милиони на клиентите си, барабар с лихвите.
Та така, не съм фен на Америка, но поне за това шапка им свялам.

Дата:   26-09-12 00:41

Малката победа ще е да те компенсират щедро.
Голямата победа ще е това никога да не се случва.

За чий хой и е на ДНСК да уведомява ЕРП-то, че ще маха парапет?

Дата:   26-09-12 00:53

най-вероятно пак ще се случи, такава е процедурата, такива са служителите.
ще ти цитирам грубо един от разговорите по дежурния телефон:
- Защо нямам ток?
- Кажете си клиентския номер.
- Ето го.
- Момент да проверя....Има основание.
- Какво основание?
- Има основание.
- Какво основание?
- Има основание.
...и така 5 пъти....
- Кога ще ми пуснете тока?
- Ние тока не можем да го пуснем. Има основание. Ако обичате задържате линията...

Дата:   26-09-12 00:57

&22

Автор: kaiser.soze   
Дата:   26-09-12 00:58

Направи иск за 100 000 лева, ако искаш и за повече, предполагам че си претърпял големи загуби. у нас днес спря тока за 20 минути, точно когато трябваше да принтирам важни неща. За първи път от 12 години ми се случва, но беше неприятно. Имаше буря и някакъв кабел се скъсаЛ..

направи го емоционално [smilie5] [cool]
защото пак ще се случи [cool]

[smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.