Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Другата България
Автор: something   
Дата:   16-09-12 09:26

Партия "Другата България" ще прави протест на 3-ти Октомври пред сградата на Европейския Парламент в Брюксел.
информация
За който не му се чете цялото, с две думи, българските емигранти искат да участват в политическия живот, да могат да бъдат избирани за депутати. Бойко им бил обещал, но не спазил обещанието си.

Отговори на това съобщение
 Re: Другата България
Автор: slivenski   
Дата:   16-09-12 09:40

че какво им пречи и сега да бъдат избирани за депутати?
стига да не са се отказали или загубили българско гражданство по някаква причина, естествено...

Дата:   16-09-12 09:52

лично на мен ми се струва нелогично и лишено от здрав разум човек с двойно гражданство да бъде избиран за главнокомандващ армията, както и контролиращ и с пълен достъп до информация в разузнаването и други специални служби на Република България.

иначе за депутатчета - не знам. не мога да преценя.

защо му е на някой да става чужд гражданин, а да иска да бъде български депутат?

Автор: arakiss   
Дата:   16-09-12 09:53

Целта е премахване на забраната на български граждани с двойно гражданство, да бъдат избирани за народни представители и президенти (чл. 65 ал.1 от Конституцията на Р. България) и по този начин да бъдат лишавани от възможността за активно участие в политическите процеси у нас.

какво им пречи, викаш...

Дата:   16-09-12 09:57

да, прочетох. пропуснал съм, че има такава забрана, затова във втория си пост обясних.

като цяло съм по-скоро против май такава промяна.

да не говорим, че има много свестни имигранти, но те си гледат живота там и не им е много до България.

такава промяна би обслужила по-скоро дечицата на червената и синята номенклатура, които с окрадените пари поживяха десетина-петнадесет години в чужбина, поизучиха се, повзеха чужди гражданства, а сега искат да се върнат тук, за да довършат започнатото от бащите си ограбване.

даже, като си мисля - категорично съм против.

който иска да бъде български депутат, трябва да е единствено български гражданин.

правилно пише в Конституцията.

Дата:   16-09-12 10:11

или вие може би си мислите, че ще дойдат хора само с британско и американско гражданство? [smilie18] [smilie18]

ако тази промяна бъде приета, утре може да се окаже, че имаме президент, министри, депутати и прочие с македонско, турско, руско, китайско, севернокорейско, монголско и всякакво гражданство, с пълен достъп до държавните ни тайни, в това число и така злободневните енергийни проекти, икономическа, военна и всякаква друга информация, която, обслужвайки другата си родина, ще могат да изнасят както намерят за добре... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

не знам колко държави в света биха допуснали това.

Публикацията е редактирана (16-09-12 10:18)

Автор: gorbi   
Дата:   16-09-12 10:16

Категорично съм против такава промяна. Нагледахме се на парашутисти. Спомняме си какво стана с 800 дни на царя... Живял си пет години в България - ако ще и 20 гражданства да имаш - щом си живял тук непрекъснато - участваш. Щом си бил в чужбина - жив и здрав да си - участвай си там...

Автор: Vinsent   
Дата:   16-09-12 10:19

slivenski написа:

>...
> такава промяна би обслужила
> по-скоро дечицата на червената и
> синята номенклатура, които с
> окрадените пари поживяха
> десетина-петнадесет години в
> чужбина, поизучиха се, повзеха
> чужди гражданства, а сега искат да
> се върнат тук, за да довършат
> започнатото от бащите си
> ограбване.
>
> даже, като си мисля - категорично
> съм против.
>
>
> който иска да бъде български
> депутат, трябва да е единствено
> български гражданин.
> ...

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: georgi969   
Дата:   16-09-12 10:25

Българските депутати трябва да живеят в България.
Трябва да гласуват само хора които живеят и си плащат данъците в България.
Това е!
Не ми се иска някой който живее в Берлин,Лас Вегас или в Истанбул, да казва кой ще ми е депутат, кмет или общински съветник.

Дата:   16-09-12 10:25

или да бъде избиран за такъв... [smilie21] [smilie18] [smilie18]

Автор: georgivelev   
Дата:   16-09-12 10:26

Много си е добре даже принципа на уседналост. А протестът е организиран от поредната шайка кариеристи.

Дата:   16-09-12 10:28

Абе, то дето се вика, трябва дори да забранят на имигрантите да гласуват изобщо, както и на разни пришълци с автобуси, те ми протестират да ставали президенти и депутати... Абе, алоууууу!? Ми да сте си стояли тука, па да станете! [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Marillion   
Дата:   16-09-12 10:56

Аз смятам, че трябва да се разреши на хората, които имат 2-ро гражданство в страна-членка на ЕС да могат да се кандидатират. Тук става въпрос за пасивно избирателно право /т.е. да може да бъдеш избиран/ и това е резонно с оглед на едната купчина ратифицирани конвенции. Да не говорим, че с последните промени се позволи на ВСЕКИ гражданин на държава на ЕС да се кандидатира за общински съветник и за член на ЕС парламента.

Щото т'ва е дискриминация.

Няма логично обяснение защо за едно да можеш да се кандидатираш, а за друго - НЕ.

Мисля, че Боко и компания се опъват заради чл.110 от Конституцията.
Чл. 110.
Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.

Току-виж е дофтасал някой агент на ЕС и да стане министър. Страх ги е от контрол.

[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: arakiss   
Дата:   16-09-12 10:58

добре, че се обади марилион, че от толкоз единодушие и еуфория в темата зе да ма фаща страх [smilie5]

Дата:   16-09-12 10:59

georgivelev написа:

> ... А протестът е
> организиран от поредната шайка
> кариеристи.

По-скоро от изборните инженери.

https://photo-forum.net/static/forum/2012-09/mmbi9533.JPG

[smilie18]

Дата:   16-09-12 11:03

абе, изборните инженери от девет дола вода ще докарат, само и само да се докопат отново до властта...
ама няма да ги огрее... поне не и този път... [smilie18] [smilie18]

Автор: Wania   
Дата:   16-09-12 11:11

Много сладка снимка (колаж)! [smilie24] Ако може да я разлепят на билбордове из Б-я.

Дата:   16-09-12 11:14

пропуснали са царя, ама той си върна горите и резиденциите... дрее му за властта... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: J0R0   
Дата:   16-09-12 11:24

Айде да погледнем и обратната страна.
В Поморие вече живеят толкова руснаци, че искат на следващите избори да си избират техни хора в кметската управа. И ще го направят, защото законът им го позволява.
Защо за тях да може, а за българите живеещи в чужбина да не може?

Дата:   16-09-12 11:26

ами те да си избират там, където живеят... [smilie7]

Автор: J0R0   
Дата:   16-09-12 11:28

А, добре, убедителен аргумент е :)
Значи руснак живеещ в България е по-българин, от българин живеещ в Германия.
ОК!

Дата:   16-09-12 11:29

и да питам в Поморие що живеят толкова много руснаци?
на палатки ли живеят?
или в имоти, настроени и продадени от българи, за да спечелят и с парите да се изнесат в чужбина?
а що си продават имотите на руснаци, деба, щом толкова ги мразим?
а? лицемерие е всичко... [smilie21]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Marillion   
Дата:   16-09-12 11:41

JORO, тук не става въпрос за руснаците, които живеят в БГ, а за българите, които живеят в страни-членки на ЕС.

Ако се разреши, то ще е само за тях. Няма да може хора, които са с втори турско, руско, американско, канадско и т.н. гражданство да се кандидатират.

Дата:   16-09-12 11:45

искаш да кажеш - българи с първо българско гражданство и с второ чуждо - могат, но чужденци с първо чуждо и второ българско - не могат.

за да е по-ясно.

така по съм навит... но пак не за всяко друго гражданство, а само за такива от ЕС... и не за всеки. трябва да има проверка на бекграунда.

аргументът за потомците на старата номенклатура остава да виси със страшна сила, както е казал поетът... [smilie21] [smilie21]

Дата:   16-09-12 11:45

slivenski написа:

> и да питам в Поморие що живеят
> толкова много руснаци?
> на палатки ли живеят?
> или в имоти, настроени и продадени
> от българи, за да спечелят и с
> парите да се изнесат в чужбина?
> а що си продават имотите на
> руснаци, деба, щом толкова ги
> мразим?
> а? лицемерие е всичко... [smilie21]
> ...

Наистина, в Поморие се вдигнаха ценита на имотите заради голямото търсене от руснаци, но:

Първо - някой може да не харесва руската имперска политика, но не вярвам някай да мрази руснаците.

Второ - това са жилища специално построени за продажба, а не някой да си продава собственото жилище.

Трето - визовите процедури за руснаците бяха опростени и това допринесе за успеха на туризъма по ченроморието последните 1-2 години.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.